Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιοί υπολογιστών σε ιατρικά μηχανήματα


gvarth

Recommended Posts

Στα νοσοκομεία και στα ιατρεία δεν κυκλοφορούν μόνο πραγματικοί ιοί που μολύνουν ανθρώπους, αλλά και τεχνητοί ιοί που «μολύνουν» υπολογιστές και απεικονιστικά μηχανήματα.

 

Ο ηλεκτρονικός ιατρικός εξοπλισμός «μολύνεται» όλο και πιο συχνά από ιούς υπολογιστών και άλλα κακόβουλα προγράμματα λογισμικού, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, οι οποίοι εκφράζουν πλέον φόβους ότι ο κίνδυνος μπορεί να γίνει τόσο σοβαρός, ώστε να κινδυνεύουν ακόμα και οι ασθενείς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό (που να έχει αποδοθεί συγκεκριμένα σε τέτοια αιτία) αν και κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρος.

 

Οι σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το BBC, αναφέρθηκαν σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που διοργανώθηκε στο δημόσιο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) και παρουσιάστηκαν στο περιοδικό τεχνολογίας «Technology Review» του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ. Ένα αμερικανικό νοσοκομείο, όπως τονίστηκε, εξουδετερώνει ιούς υπολογιστών από δύο μηχανήματα την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Μια αιτία που αυτά τα συστήματα γίνονται ευάλωτα, είναι ότι το λογισμικό που τα ελέγχει, είναι πεπαλαιωμένο.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr - ΑΠΕ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα μια φορά μου έκανε καρδιογράφημα στο ΑΧΕΠΑ με φορητό καρδιογράφο χωρίς μπαταρίες μια τελειόφοιτη ιατρικής.

Τρόμαξα όταν είδα ότι δεν χτυπούσε η καρδιά μου.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο. Το πιο επικύνδυνο κατά την γνώμη μου δεν είναι το προφανές, να παρατηρείται δηλαδή δυσλειτουργία σε κάποιο όργανο.

Αυτό με την εμπειρία του προσωπικού μπορεί να διαγνωστεί εγκάιρως...Εκεί όμως που δύσκολα μπορεί να επέμβει κάποιος είναι στις εργαστηριακές εξετάσεις κάποιου ασθενή όπου αλλίωση λογισμικού προβολής και αποτύπωσης αποτελεσμάτων μπορεί να αποβεί μοιραίο και για την θεραπεία και για την διάγνωση....

Κατά πληροφορίες από άτομα που εργάζονται στον ιατρικό χώρο η ασφάλεια σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι υποτυπώδες σε αρκετά κέντρα.....

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το άρθρο θέλει να μας πει ότι τα μηχανήματα τρέχουν κάποιο γνωστό λειτουργικό που πάνω σε εξετάσεις/χειρουργία κτλ μπορεί BSoD στην καλύτερη;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.