Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιφράξεις σε ρυμοτομούμενο τμήμα και Ν.4014/11


Recommended Posts

Το παρακάτω θέμα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

 

Ιδιοκτήτης (εξ αδιαιρέτου) σε αγροτεμάχιο "σηκώνει" το 1988 μία κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια και περιφράζει το τμήμα του που έχει προσυμφωνηθεί (ιδιωτικό συμφωνητικό) μεταξύ αυτού και των υπολοίπων συνιδιοκτητών του αγρ/χίου.

 

Όλα ωραία και παράνομα ως εδώ.

 

Πέφτουν οι γνωστές καταγγελίες, αυτόφωρα, αυτοψίες και τελικά πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης (200€) τα οποία καταβάλλονται επιμελώς έως και σήμερα, συνοδευόμενα από μπόλικη αδικαιολόγητη αγανάκτηση του ιδιοκτήτη.

Έρχεται λοιπόν το πέρασμα του χρόνου και το αγρ/χιο μπαίνει σε Ζ.Ο.Ε. 2 (β' παραθερ. κατοικία) οπότε πριν καμιά πενταετία έχουμε και την έγκριση των ρυμοτομικών σχεδίων αλλά όχι ακόμα πράξη εφαρμογής.

Αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα Ο.Τ. του οποίου μέρος κατέχει ο παραπάνω ιδιοκτήτης και μέσα σ' αυτό βρίσκεται η κατοικία του και μέρος απ την περίφραξη του. Η υπόλοιπη περίφραξη μέσα στον μελλοντικό δρόμο της μελέτης.

Πέρυσι λοιπόν, έρχεται ο άνθρωπος αυτός, με όλη την καλή του διάθεση στο γραφείο μου να εντάξουμε την ιδιοκτησία του στον 4014 για να απαλλαγεί από το μικρό έστω αυτό πρόστιμο διατήρησης.

Όπερ και εγένετο. Εξοφλεί και εφάπαξ τη διαφορά νέου και παλαιών προστίμων και θεωρεί ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Γνωρίζει μόνο πως το τμήμα της περίφραξης που είναι υπό ρυμοτόμηση δεν τακτοποιείται και πως μετά την κύρωση της Πρ. Εφαρμ. θα τραβηχτεί στα νέα του σύνορα.

 

Έλα όμως που όταν παρουσίασε στην Πολεοδομία το τοπογραφικό και τα σχέδια για να γίνει ανάκληση προστίμων του είπαν το εξής: Ναι μεν ΔΕΝ μπορείς να τακτοποιήσεις τον φράχτη που είναι στην Εγκ.Ρυμ. γιατί θεωρείται κοινόχρηστος χώρος ΑΛΛΑ μέχρι να κυρωθεί η Πρ. Εφ. είναι δικός σου και θα πρέπει να σου βάλουμε εκ νέου πρόστιμο (500€ τον χρόνο). Για τον φράχτη. Που έγινε πριν τις μελέτες και ο οποίος στα παλιά πρόστιμα δεν φαινόταν γιατί παλιά γράφανε μόνο τις κατοικίες και τις αποθήκες.

 

Παρακαλώ, όσοι μπορέσατε να το διαβάσετε μέχρι το τέλος θα ήθελα την γνώμη σας και τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.