Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εγώ το βρίσκω μια χαρά, προφανώς και υπάρχει μελέτη 

Edited by McRaster
  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Σ εναν ενδεχομενο σεισμο, μια διαφορετικη ταλαντωση (που ειναι πιθανη λογω και των διαφορετικων υλικων) δεν θα δημιουργησει προβλημα?

Δημοσιεύτηκε (edited)

τι ταλάντωση έχει το συγκεκριμένο ; Παιδιά ανάλυση δια γυμνού οφθαλμού δεν μπορώ να κάνω και μάλιστα απο φωτογραφία, υποθέτω οτι έγινε μελέτη στην οποία θα τα έχει εξετάσει.Εάν η μελέτη το βγάζει οκ ποιο είναι το πρόβλημα; 

Edited by McRaster
Δημοσιεύτηκε

Απλα λεω με την λογικη και την οποια εμπειρια εχω οτι ΔΕΝ θα προεβαινα σε αυτη την λυση σε καμια των περιπτωσεων.

 

Εκτος και αν ο συναδελφος που το μελετησε και το σχεδιασε (?) ειναι σιγουρος οτι η ταλαντωση των εξωστων σ ενα ενδεχομενο σεισμο, δεν θα προξενησει βλαβες σε κανεναν απ τους 2 εξωστες.

 

Κοβω το πεος μου οτι δεν ειναι ουτε αυτος σιγουρος γιατι σου λεω πως δεν θα ειναι ιδια. Μιλαμε για διαφορετικες αδρανειακες μαζες που συμπεριφερονται διαφορετικα.

 

Ακομα και απο τα διακοσμητικα κολωνακια απο μπετον που βλεπεις στις πολυκατοικιες σε αναλογες περιπτωσεις, δεν σου χει κανει ποτε εντυπωση για ποιο λογο ειναι σχεδον ΠΑΝΤΑ μικρων σχετικα διαστασεων?

 

ΥΓ : Διυλιζουμε τον κωνωπα θα μου πεις, και σιγα τα ωα....σεισμος σχεδιασμου....50 χρονια.....5% πιθανοτητα κτλ κτλ κτλ....αλλα εγω προσωπικα τετοια κατασκευη δεν θα την ενεκρινα με την καμια.

 

End of discussion και sorry αν κουρασα. Κατα τ αλλα σε παω....εισαι καινουριο φρουτο και τα λες ωραια το λιγο που σ εχω παρακολουθησει....

Δημοσιεύτηκε (edited)

Φίλε salpigoal , καλη τύχη με το πέος σου :) Εγώ δεν το ρισκάρω απο μια φωτογραφία .Πάντως αν την γλιτώσεις , υπάρχει 6όροφο κτήριο στη Θεσσαλονίκη με μεταλλικούς εξώστες, μπορείς να δοκιμάσεις και εκεί ( Ο μελετητής είναι αστέρι!!!)

 

Αστειεύομαι φυσικά,μη το πάρεις προσωπικά 

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Προσωπικα αν το εκανα μεταλλικο και με ελαφρια επικαλυψη, δεν  θα το εκανα ουτε καν αναρτηση.

Μια πακτωση της πλακας ειναι, στην υφισταμενη δοκο απο ΩΣ.

Τι ροπη να εχει αυτη η πακτωσουλα με 0.5ΚΝ μονιμο και 5ΚΝ κινητο?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Προσπαθώντας να "απο-διυλίσω κάπως των κώνωπα"..:

 

Πρόβλημα ταλάντωσης στην συγκεκριμένη διάταξη του μεταλ. μπαλκονιού, θεωρώ ότι δεν υπάρχει (με την προϋπόθεση πάντα, το δάπεδό του να είναι όπως είπαμε ελαφρύ). Οι σύνδεση του μεταλ. μπαλκονιού τόσο με το κτήριο στην ίδια στάθμη όσο και με το υπερκείμενο μπαλκόνι, αλλά και μεταξύ των "αναρτήρων" και του ίδιου του μεταλ. μπαλκονιού, είναι καθαρές αρθρώσεις (ή τέλος πάντων, όσο "καθαρές" μπορεί να γίνουν στην πράξη). Αυτό με οδήγησε και στο να χαρακτηρίσω ως "άψογη" την λύση αυτή (ίσως και υπερβάλλοντας λίγο ως προς αυτόν τον χαρακτηρισμό). Αυτές οι αρθρώσεις, εκτός των άλλων (π.χ το ότι οδηγούν σε μικρότερες απαιτήσεις αγκύρωσης στις περιοχές έδρασης/στήριξης του μετ. μπαλκονιού στα μπετονένια στοιχεία αλλά κ.α), οδηγούν σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά του συστήματος: σε μια κατακόρυφη ταλάντωση, το μεταλ. μπαλκόνι απλά ακολουθεί την ταλάντωση του υπερκείμενου μπαλκονιού (σε μεταφορική ταλάντωση είναι προφανές, για τον ίδιο λόγο, ότι δεν επηρεάζει πρακτικά καθόλου το όλο σύστημα) και το μόνο που γίνεται είναι να επιφορτιστεί το υπερκείμενο μπαλκόνι μα κάποια επιπρόσθετη μάζα λόγω του ότι αναρτά το μεταλλικό. Αυτή η επιπρόσθετη μάζα όμως θα είναι εκ των πραγμάτων μικρή και το πιθανότερο είναι ότι εάν το υπερκείμενο μπαλκόνι βγει ο.κ στους υπόλοιπους "στατικούς" ελέγχους (ίσως με κάποιου βαθμού υπερασφάλεια, για αυτόν τον λόγο), τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Άλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν νομίζω ότι στις συνηθισμένες περιπτώσεις μελετών μελετάει κανείς την συμπεριφορά των μπαλκονιών σε κατακόρυφη ταλάντωση... (πάντως συνήθως η αναστροφή των ροπών στην ρίζα των προβόλων, λόγω της κατακόρυφης ταλάντωσης, είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί επειδή οι αρνητικές, κυρίως λόγω του ιδίου βάρους τους, είναι ήδη αρκετά μεγάλες. Αυτό ισχύει μόνο στους μπετονένιους προβόλους βέβαια και όχι στους μεταλλικούς).

 

Τέλος, να πω ότι εάν το μεταλλικό μπαλκόνι δεν είναι μικρής πέταξης (< ~1.00-1.20μ) που όπως φαίνεται αυτό του παραδείγματος είναι σίγουρα πάνω από 1.50μ., και στηρίζεται στο κυρίως κτήριο προσπαθώντας να υλοποιηθεί απευθείας πάκτωση εκεί, θα υπάρχει πρόβλημα με το βέλος του προβόλου (και όχι τόσο με την ίδια την αντοχή της στήριξης, όπως λέει και ο terry). Αν δεν μπει κάποιος αναρτήρας/ελκυστήρας από πάνω (έστω και λοξός, ξεκινώντας από κάποιο ενδιάμεσο σημείο μεταξύ της στήριξης και του πέρατος του μπαλκονιού και καταλήγοντας σε κάποιο ενδιάμεσο ύψος στο κυρίως κτήριο) ή κάποιο μπράτσο από κάτω του, τότε θα υπάρχει σίγουρα θέμα με το βέλος (και ας είναι και ελαφρύ το μπαλκόνι). Θυμίζω ότι τα κινητά εξακολουθούν να είναι 5.00kN/m2..., είτε πρόκειται για μεταλλικό είτε για μπετονένιο μπαλκόνι...

 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπάρχουν και άλλοι (αρκετοί) τρόποι προσέγγισης για να φτιάξει κανείς ένα μεταλλικό μπαλκόνι εκτός από αυτό της φωτογραφίας... (μπαίνει σίγουρα και το αρχιτεκτονικό/αισθητικό θέμα που μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για δημιουργική συνεργασία μεταξύ των δύο ειδικοτήτων...).  

Edited by Caan
Δημοσιεύτηκε

Το προβλημα του βελους, γενικα, υπαρχουν τροποι να λυθει.

πχ με μεταβλητες διατομες ωστε να μη βαζεις ενισχυσεις στην στηριξη.

πχ. με ελκυστηρες οπως ειπες

πχ με πυκνωση των δοκων/προβολων του προβολου

πχ με αυξηση της διατομης των δοκων/προβολων

 

Προφανως μιλας για το βελος στο ακρο του προβολου?

 

 

ΥΓ. Δεν ειμαι απο τους μπακαληδες, απλα δεν μ' αρεσουν οι υπερβολες και ο "τρομος".

Εχω δει προσθηκη προβολου απο ΩΣ σε υφισταμενο κτηριο, με πλατος προβολου 1.5μ, που εγινε με φυτευτο οπλισμο Φ20, με χημικη αγκυρωση, σε βαθος οχι πανω απο 25εκ και ειναι στη θεση τους πανω απο 25 χρονια!!!!!! (και κυριολεκτω!!!).

Δημοσιεύτηκε

Ναι terry υπάρχουν διάφορες λύσεις, όπως αυτές που είπες αλλά και άλλες, είναι ευρύ το πεδίο των προσεγγίσεων στις μεταλλικές κατασκευές και μεγάλος χώρος για δημιουργική φαντασία (για αυτό και είναι ωραία και ενδιαφέροντα τα μεταλλικά...  :smile:). 

Με τα μπαλκόνια υπάρχει όντως ένα ζήτημα που, το λέω κι εγώ, πολλές φορές η "επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά"... Μπαλκόνια που έχουν τα σίδερά τους στην κάτω στρώση και μάλιστα σχεδόν πλήρως οξειδωμένα, τα έχω δει και στέκουν για πολύ καιρό...! (είμαι σίγουρος ότι τα έχεις δει κι εσύ..). Την απάντηση για το πως στέκουν αυτά δεν την ξέρω ακόμα... (αλλά αυτά που σχεδιάζουμε/επιλύουμε τα πάμε με τους κανόνες της μηχανικής και όχι με τους, ανεξήγητους, κανόνες της πράξης, έτσι δεν είναι..?).  

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πάντως το αστείο είναι οτι με τα Ελληνικά προγράμματα, o μεταλλικός εξώστης θα αποδοθεί ως "μεταλλικά δοκάρια" ενώ ο επάνω εξώστης Ο/Σ θα εξαφανιστεί απο την ανάλυση, μόλις πάρει τα φορτία του, σε σεισμό.......Θα μπορούσε άραγε η ανάλυση του μεταλλικού εξώστη να θεωρηθεί ανάλυση προσαρτήματος;;;;

Edited by McRaster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.