Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόδειγμα Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών για Κτηματολόγιο


Recommended Posts

8 ώρες πριν, Dipe6 said:

Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών-διόρθωση 

Φυσικά και πρέπει να προβείς σε διόρθωση. Το ΚΑΕΚ είναι 2 μέτρα μέσα στο δρόμο. Το εμβαδό είναι μόνο 1 από τα κριτήρια. Η θέση, το σχήμα και τα όρια είναι επίσης κριτήρια. Ειδικά στο αστικό η Ζώνη Συμβατότητας Σχήματος περιορίζεται στα 0,62 μ. Βέβαια, το ότι σε πρόσφατη Κτηματογράφηση (και όχι σε αυτές του 2000) το Ο.Τ. φεύγει 2 μέτρα μου φαίνεται λίγο κουφό. Είσαι σίγουρος ότι είναι όντως έτσι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 355
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

angusmacgyver τα πολύγωνα που έχει δώσει το  Κτηματολόγιο στις απέναντι ιδιοκτησίες, έχουν απόσταση  8,00 μ.(σε κάποια είναι 8,30 μ.). Το ρυμοτομικό σχέδιο  δείχνει δρόμο πλάτους 10 μ. Προφανώς και δεν εφάρμοσαν τις ρυμοτομικές γραμμές ή να το θέσω πιο σωστά....από την πλευρά που είναι η ιδιοκτησία μου, ακολούθησαν το ασφαλτοστρωμένο τμήμα σαν όριο. Οι απέναντι ιδιοκτησίες έχουν κτίσματα  και περιφράξεις που ακολουθούν σε ικανοποιητικό βαθμό την Κτηματογράφηση. Άρα να ξεκινήσω να ψάχνω τις διαδικασίες για διόρθωση...πάλι καλά που έχω να κάνω με ένα Κ.Α.Ε.Κ....Ευχαριστώ angusmacgyver

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω ένα μικρό οικόπεδο στο οποίο θα προσαρτήσω ένα τμήμα από όμορη ιδιοκτησία, λόγω δικαστικής απόφασης. 

Η όμορη ιδιοκτησία ωστόσο, είναι λίγο πολύ 1.000 στρέμματα. Οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Πρέπει στο ΔΓΜ να συμπεριλάβω ολόκληρη την έκταση των 1000 στρεμμάτων, ή μπορώ μόνο ένα τμήμα αυτής, όπως πχ. γίνεται με τις ειδικές εκτάσεις;

2) Η έκταση αυτή έχει μέσα σε αυτήν και διάφορες διάσπαρτες εκτάσεις τρίτων. Είναι δηλαδή εσωτερικά δηλαδή της ευρύτερης έκτασης (όπως στο σκαρίφημα). Πως θα αποτυπώσω το topo prop σε αυτήν την περίπτωση;

 

SKARIFHMA.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνώμη μου,

1. Ναι θα πρεπει να δείξεις ολη την ιδιοκτησία

2. Topo_prop μονο στην ιδιοκτησία σου, dgm_prop_final στην τελική σου ιδιοκτησία και στην επηρεαζόμενη, οι εσωτερικές δεν τις πειράζεις, αφαιρούνται απο το εμβαδό της μεγάλης έκτασης απο το ίδιο το σύστημα της κτηματολογιο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γράψε μέσα στην περιοχή του χάρτη ότι "Απεικονίζεται τμήμα του  ΚΑΕΚ των 1000στρ, λόγω της κλίμακας μελέτης του δγμ" και αν θες βάλε μια Α/Φ της γενικής κατάστασης με τους καεκ.  Οι οδηγίες λένε για μια ζώνη 20μ πέριξ της ιδιοκτησίας για αγροτικές περιοχής και 5μ για αστικές περιοχές με σαφή κατεύθυνση των όμορων ορίων. Αν το γεωτεμάχιο σου είναι πχ 2στρ και κάνεις δγμ 1/2000 (και αν χωρέσει), σε Α0 και βάλεις όλο το χωράφι των 1000στρ, τι θα φανεί από τις μεταβολές; Τίποτα. 

Edited by aquar
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πως θα λειτουργούσα εγώ: Στο ηλεκτρονικό διάγραμμα θα έδειχνα ολόκληρη την έκταση.

Έπειτα στο σχέδιο θα έφτιαχνα 2 διαγράμματα σε 2 κλίμακες, μία με ολόκληρη την έκταση χωρίς πολλές λεπτομέρειες (έτσι για να δείξω το μέγεθος), και μετά την ιδιοκτησία μου με τις λεπτομέρειες.

Το topo_prop μπορείς να το δείξεις με 3 τρόπους όπως στην εικόνα από κάτω (οι ενωτικές γραμμές είναι επικαλυπτόμενες, δηλ είναι 1 γραμμή allez και μία retour της ίδιας Polyline). Στην εικόνα, οι 2 τρόποι με ένωση στο μεγάλο θα δείξουν topo_prop μόνο για την μεγάλη έκταση, επομένως θα πρέπει και για τη δική σου να φτιάξεις άλλη μία ξεχωριστή.

Τέλος για τη μεγάλη ιδιοκτησία στο βήμα 3 του ΚΗΔ, θα πρέπει να επέμβεις εκεί που αναγράφει το εμβαδόν και να αφαιρέσεις τα εσωτερικά εμβαδά.

Model.pdf

Edited by angusmacgyver
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Μία ακόμα ερώτηση. Σε αποτύπωση επιδίκου για αγωγή, κάνω ένα τοπογραφικό όπου να αποτυπώνεται το επίδικο και το υποβάλω ως απλό τοπογραφικό και το συνοδεύω και με ένα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών;

Ή τα κάνω όλα μαζί σε ένα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών κατευθείαν; Απλώς σκέφτομαι ότι έτσι το διάγραμμα θα γεμίζει και με περιττή πληροφορία για την γεωμετρική μεταβολή.

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, toposa said:

Ή τα κάνω όλα μαζί σε ένα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών κατευθείαν; Απλώς σκέφτομαι ότι έτσι το διάγραμμα θα γεμίζει και με περιττή πληροφορία για την γεωμετρική μεταβολή.

Αυτό είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν πάρα πολλοί. Η άποψή μου είναι ότι το ΔΓΜ (είτε εγγραπτέας είτε διόρθωσης) είναι μια ξεχωριστή μελέτη, η οποία βασίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα και ασχολείται με την ιδιοκτησία και το ΚΑΕΚ της και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται (και να πληρώνεται ξεχωριστά - και αδρά). Επομένως το θεωρώ απαράδεκτο να παντρεύεται με το τοπογραφικό στο ίδιο διάγραμμα γιατί κ χάνεται η ουσία αλλά όπως το είπες και εσύ, μαζεύει άχρηστη πληροφορία. 
Έχω ακούσει από συναδέλφους (με μικρή εμπειρία και επομένως καθοδηγούνται πιο εύκολα) ότι κάποιοι δικηγόροι τους ζητάνε 651(!!!!!!) στο ΔΓΜ! Γιατί;;;; Τι νόημα έχει;;;; Και γιατί να μην χρεωθεί ξεχωριστά αυτή η διαφορετική ΜΕΛΕΤΗ;

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επί αυτού που λες @angusmacgyver έχουμε τα εξής :
1. Τοπογραφικό διάγραμμα (ΤΔ)  ( ολοι ξέρουμε τι είναι )
2. Διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών (ΔΓΜ) που περιέχει αυτό που λες.

Ομως όταν έχεις περίπτωση τύπου λάθος τα ΚΑΕΚ  και μη αναγνωρισμένος ο ιδιοκτήτης και πας για διόρθωση μέσω δικαστηρίου αυτό που ζητείται είναι

3."τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών (ΤΔΓΜ)" .

Αυτό εγώ το αντιλαμβάνομαι ως ένα σχέδιο το οποίο έχει μέσα την πληροφορία και του τοπογραφικού και του ΔΓΜ.  (ΤΔ+ΔΓΜ=ΤΔΓΜ)

Αν κάνω λάθος τότε  ποιά η διαφορά μεταξύ ΔΓΜ-ΤΔΓΜ ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω την εξής περίπτωση.
Ο πελάτης δεν είχε δηλώσει την ιδιοκτησία του στο κτηματολόγιο.
Το κτηματολόγιο ένωσε το δικό του γεωτεμάχιο με το όμορο σε ενα ΚΑΕΚ με 50% εξαδιαιρέτου ιδιοκτησία αγνώστου (ο δικός μου).
Πάμε δικαστικά με σκοπό να κοπεί το ΚΑΕΚ στα δυο και να αναγνωριστεί ο πελάτης μου ως ιδιοκτήτης στο ένα τμήμα.
Κλασσική περίπτωση  εχω και την συναίνεση του όμορου , καλά ως εδώ.

Ομως
Μετά την κτηματογράφηση , η περιοχή εντάχθηκε σε σχέδιο πόλης.
Το οικόπεδο πλέον έχει ρυμοτομούμενο τμήμα.
Δεν έχει κυρωθεί ακόμα πράξη εφαρμογής αλλά η διαδικασία έχει ξεκινήσει και είμαστε σε φάση ανάρτησης της.

Ερώτηση

Εγω στο ΤΔΓΜ που συντάσσω , θα περάσω τις ΡΓ ?
Με τα ρυμοτομούμενα τι κάνω ?
Δεν πρέπει να αναγνωριστεί η κατάσταση ως είχε την εποχή της κτηματογράφησης (προ ένταξης ) ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.