Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόδειγμα Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών για Κτηματολόγιο


Recommended Posts

11 λεπτά πριν, avgoust said:

3."τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών (ΤΔΓΜ)" .

Αν κάνω λάθος τότε  ποιά η διαφορά μεταξύ ΔΓΜ-ΤΔΓΜ ?

Δεν έχει καμία διαφορά. Το ΔΓΜ είναι μια νέα μελέτη που βασίζεται στο Τοπογραφικό Διάγραμμα όπως το γνωρίζουμε από παλιά και έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά της Τοπογραφικής Αποτύπωσης. 
Κατ’αντιστοιχία είναι σαν την αρχιτεκτονική αποτύπωση που έχει σχέδια όψεων, κατόψεων, τομών κλπ…

Τέλος μην ξεχνάς ότι οι νόμοι συντάσσονται από Νομικούς αρκετοί από τους οποίους δεν διαθέτουν την κριτική σκέψη στο βαθμό που τη διαθέτουν οι μηχανικοί που μερικές φορές λειτουργούμε με binary codes 😅

Όλα αυτά που γράφω είναι δικές μου θεωρήσεις και μόνο ως τέτοιες να λαμβάνονται. Ουδείς… άσφαλτος!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 355
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

18 λεπτά πριν, avgoust said:

Εγω στο ΤΔΓΜ που συντάσσω , θα περάσω τις ΡΓ ?
Με τα ρυμοτομούμενα τι κάνω ?
Δεν πρέπει να αναγνωριστεί η κατάσταση ως είχε την εποχή της κτηματογράφησης (προ ένταξης ) ?

Το τοπογραφικό διάγραμμα είναι μια φωτογραφία της στιγμής που συντάσσεται. 
Άρα από τη στιγμή αυτή που η ΠΕ δεν έχει κυρωθεί, οι ΡΓ είναι προτεινόμενες. Άρα δε τις συμπεριλαμβάνεις στο ΔΓΜ. Το ίδιο και τα ρυμοτομούμενα. 
 

Εκτός αν θες να περιμένεις να κυρωθεί η ΠΕ και να προβείς τότε στις διορθώσεις. Τότε συντάσσεις νέο τοπογραφικό, με τους όρους και τις θεσμικές γραμμές που θα ισχύουν τότε και προχωράς με εκείνο στη σύνταξη του ΔΓΜ

Edited by angusmacgyver
Link to comment
Share on other sites

Nαι αλλά υπαρχει το ΦΕΚ της ένταξης. Η κύρωση της ΠΕ δεν αλλάζει τις ρυμοτομικές  , αρα οι ΡΓ υπάρχουν δεν είναι πρόταση.
Δεν πρεπει να τις περασω στο αντιστοιχο layer και στο ΤΔΓΜ ?
Η μηπως πρεπει να κανω καποιο σχετικό υπόμνημα ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, avgoust said:

Nαι αλλά υπαρχει το ΦΕΚ της ένταξης. Η κύρωση της ΠΕ δεν αλλάζει τις ρυμοτομικές  , αρα οι ΡΓ υπάρχουν δεν είναι πρόταση.
Δεν πρεπει να τις περασω στο αντιστοιχο layer και στο ΤΔΓΜ ?
Η μηπως πρεπει να κανω καποιο σχετικό υπόμνημα ?

Με την κύρωση όμως αποκτούν υπόσταση. Και με την κύρωση θα ενταχθεί η ΠΕ στο Κτηματολόγιο. Επομένως τώρα πας με την υπάρχουσα ιδιοκτησία όπως παλιά!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, angusmacgyver said:

Επομένως το θεωρώ απαράδεκτο να παντρεύεται με το τοπογραφικό στο ίδιο διάγραμμα γιατί κ χάνεται η ουσία αλλά όπως το είπες και εσύ, μαζεύει άχρηστη πληροφορία. 

Και εγώ αυτό θεωρώ πιο ορθό. Νομίζω ότι ο δικαστής θα μπερδεύεται και περισσότερο αν μπλέξω επίδικα με γεωμετρικές μεταβολές, υλοποιημένα όρια και όρια κτηματολογίου...

Ας κάνω μία σχετική ερώτηση. Αν έχω σύσταση καθέτου, παλί με δύο σχέδια δεν θα πάω για την καταχώρηση στο κτηματολόγιο; Ένα τοπογραφικό για τον συμβολαιογράφο (δήλωση μηχανικού, πίνακας χιλιοστών κτλ) και ένα διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών (για τις χωρικές μεταβολές) ;;; 

Ο συμβολαιογράφος πρέπει να κάνει επιπλέον αναφορά και στο ΚΗΔ του διαγράμματος μεταβολών;

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα την άποψη σας για ένα θέμα που με ταλανίζει εδω και καιρό,

βάζω την αποτύπωση μου πάνω στο κτηματογραφικό διαγράμμα του κτηματολογίου και το περίγραμμα μου (topo_prop) "πατάει" για μερικά εκ. σε διπλανά ΚΑΕΚ χωρίς όμως να υφίσταται στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση. Αυτό κυρίως οφείλεται σε σφάλματα του κτηματολογίου με μετατροπές που έχει κάνει στο ΕΓΣΑ απο ΤΜ3 και πολλές φορές βλέπουμε και μετατόπιση της βάσης του ΕΚ μέχρι και 30cm.

Πρέπει να συντάξω ΤΔΓΜ για αναγνωριστική αγωγή και έχω δύο επιλογές, ή τροποποιώ το topo_prop ώστε να ταιριάξει με τις μετατοπίσεις του κτηματολογίου ή το αφήνω ως έχει και "ζητάω" διεκδικούμενα τμήματα ενάγοντας τους όμορους στους οποίους "πατάει" το περίγραμμα μου.

Η πρώτη επιλογή δεν μου αρέσει σαν λύση γιατί πάμε να ταιριάξουμε την σωστή αποτύπωση με την λάθος βάση του ΕΚ και τελικά θα έχω διαφορετικό εμβαδό απο αυτό που μέτρησα. Βολεύει όμως τους δικηγόρους γιατί κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους και γλυτώνει και χρήματα ο πελάτης (επιδόσεις κλπ).

Ψάχνομαι να δω αν μπορώ να περάσω την δεύτερη επιλογή με το σωστό περίγραμμα αλλά να καταχωρίσω ένα περίγραμμα (dgm_prop_final) το οποίο δεν θα ταυτίζεται απόλυτα με το topo_prop αλλά θα έχει μικρή διαφορά εντός ανοχής (τελικά υφίσταται ανοχή στο λειτουργούν; ). Μια μίξη δηλαδή των δύο επιλογών.

Για παράδειγμα θέλω να αναγνωρίσω ένα οικόπεδο με αγωγή (χρησικτησία) και το μετράω 350τμ αλλά τελικά ζητώ καταχώριση ενός εμβαδού 345τμ (διότι έχω αυτές τις μικροδιαφορές με τα όμορα ΚΑΕΚ οι οποίες δεν υφίστανται στο έδαφος και δεν τις περιλαμβάνω στα διεκδικούμενα τμήματα).

Το έχει κάνει κανείς; Περνάει κάτι τέτοιο; Μιλάω πάντα για ΤΔΓΜ που προσαρτώνται σε δικαστικές πράξεις (αναγνωριστικές αγωγές χρησικτησίας κλπ).

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.