Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογη Xps


geor1234

Recommended Posts

Καλημερα

 

Σε μονοκατοικια με πλακα αμονωτη και κεραμοσκεπη επισης αμονωτη ως λυση μειωσης του κοστους θερμανσης αποφασισα να τοποθετησω εξηλασμενη. Απλη εναποθεση αφου η πλακα ειναι σκεπασμενη απο κεραμοσκεπη. Η απορια μου ειναι στο εξης : Απο οτι παρατηρησα σε ολες τις εταιριες υπαρχει μια ενιαια κωδικογραφηση και πιο συγκεκριμενα : ξυλοτυπου BT, δωματων RF, δαπεδων FL, αναπνεουσα WRS, τοιχοποιειας WL και λοιπα. Για την περιπτωση μου που ειναι απλη εναποθεση, μου κανουν ολα τα ειδη πχ ειναι το ιδιο πραγμα ειτε τοποθετησω ξυλοτυπου, ειτε τοποθετησωτοιχοποιειας ειτε τοποθετησω δωματων με τα ιδια cm ; Σε φιλους μηχανικους που ρωτησα μου ανεφεραν οτι την ιδια δουλεια θα κανουν. Στα μαγαζια αλλοι προτεινουν ξυλοτυπου αλλοι τοιχοποιειας αναλογα με το τι θελουν να πουλησουν. Απο την εμπειρια σας τι απο τα παραπανω ειδη προτεινετε για την συγκεκριμενη περιπτωση και γιατι ;(στα υποψιν οτι η πλακα δεν εχει καμια αλλη χρηση) Επισης ετυχε να διαβασω μια μελετη απο καποιο διδακτορα απο το πανεπιστημιο στην πατρα που ανεφερε οτι στο θεμα της θερμομονωσης σημαντικοτερο παραγοντας ειναι το παχος του υλικου και οχι η πυκνοτητα με την εννοια κοστους -οφελους οχι οτι δεν επηρεαζει και η πυκνοτητα του υλικου. Απο την εμπειρια σας συμφωνειτε με αυτο ή οχι ? Ευχαριστω εκ των προτερων σε οποιον-α απαντηση.

Link to comment
Share on other sites

Οι διάφοροι τύποι έχουν να κάνουν με την επιφάνεια και κάποια άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. (το ξυλοτύπου έχει γραμμές, το τοιχοποιϊας είναι λείο, το δαπέδων έχει μεγαλύτερη συμπίεση κτλ).

Δε μου έχει τύχει να διαβάσω/δω κάτι άλλο.

 

Στην περίπτωση σου, δε θα έχεις βάρος επί της πολυστερίνης. Αν και το εντελώς γυμνό δε ξέρω άμα σε βάθος χρόνου σου δημιουργήσει κάποιο θέμα. Ρώτησε την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας στην οποία θα καταλήξεις.

Διάλεξε το φθηνότερο στο πάχος που θα βάλεις (γνώμη μου 7-8 εκ τουλάχιστον) και προχώρα.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

Ευχαριστω καταρχην για τις απαντησεις.

Ssouanis τι εννοεις με το ''σε βαθος χρονου'' περα απο την φυσιολογικη ηλικιακη φθορα; Ο ηλιος δεν θα το βλεπει και στα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν βρηκα καποιο αλλο παραγοντα που να επιδρα αμεσα πανω στο στυρενιο. Μια αμφιβολια εχω κατα ποσο θα επηρεαζεται η η εκλυση στυρενιου λογω του καυσωνα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο στο δικτυο.

Gio εχω δει μεταλλαγμενα ποντικια στον ναυσταθμο της σαλαμινας να κολυμπανε αλλα αν δω και να σκαρφαλωνουν στα 9μ οτι και να κανεις δεν την γλιτωνεις :))))

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ θέματα που δεν πιθανόν θα σου πούνε από την ίδια εταιρεία ότι έχουν "ανακαλύψει" αυτοί από την έρευνα τους.

Η επίθεση από τρωκτικά είναι ένα από αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.