Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για την περίπτωση των 3 καθέτων σκέφτομαι το εξής σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο κουβέντας....

 

Λέει ο ΝΟΚ.....

 

 

Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ήοριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του

ν. 1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ήειδικών διατάξεων που αφορούν

την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτή της χρησιμοποιεί το

ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης

 

και λέει το Διευκρινιστικό Έγγραφο : 37018/30-10-2012 ΔΟΚΚ/Α'

 

"Έκδοση οικοδομικών άδειών σε κτίρια με τακτοποιημένους χώρους"

 

1. Κατά την έκδοση άδειας δόµησης προσθήκης δηλαδή ανέγερση νέας κατασκευής σε οικόπεδο ή γήπεδο όπου έχει ανεγερθεί κτίριο µε αυθαίρετα τµήµατα τα οποία έχουν υπαχθεί στην αναστολή επιβολής κυρώσεων για τριάντα χρόνια του ν. 4014/11, στο διάγραµµα δόµησης θα απεικονίζονται εκτός των νοµίµων υφιστάµενων χώρων και οι «τακτοποιηµένοι» χώροι, οι οποίοι όµως σύµφωνα µε την Εγκ. 1/2012 προσµετρούνται στα συνολικά επιτρεπόµενα πολεοδοµικά µεγέθη του οικοπέδου (δόµηση, κάλυψη, ύψος, κ.λ.π). Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω, υπέρβαση των επιτρεπόµενων πολεοδοµικών µεγεθών µπορεί να γίνει µόνον στην περίπτωση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας (παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 όπως συµπληρώθηκε µε το άρθρο 51 παρ. 2 του ν. 4030/11) η οποία έχει συσταθεί µέχρι τη δηµοσίευση του ν. 4014/11, όπου «για τον υπολογισµό των πολεοδοµικών µεγεθών, που αναλογούν στα ιδανικά µερίδια κάθε συνιδιοκτήτη δεν λαµβάνονται υπόψη οι κατασκευές που έχουν εκτελεστεί από άλλο συνιδιοκτήτη» και µε την προϋπόθεση ότι οι καθ’ υπέρβαση της οικοδοµικής άδειας αυθαίρετες κατασκευές του συνιδιοκτήτη έχουν δηλωθεί στον ν. 4014/11.

 

Στο έγγραφο διακρίνεται ότι το "πνεύμα του Νομοθέτη" ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ κατ΄εξαίρεση την ΥΠΕΡΒΑΣΗ των επιτρεπομένων πολεοδομικών μεγεθών στις περιπτώσεις των προσθηκών, με το να ΜΗΝ προμετρά στον έλεγχο του Διαγράμματος κάλυψης τις τακτοποιημένες υπερβάσεις των συνιδιοκτητών, ενώ σε περίπτωση που ΔΕΝ υπήρχε κάθετη η οριζόντια οι υπερβάσεις θα προσμετρούνταν αφαιρούμενες από το τυχόν υπόλοιπο συντελεστή δόμησης σε προσθήκες.

 

Ο λόγος προφανώς είναι ότι θα πρέπει να "προστατευθεί" το δικαίωμα δόμησης που έχει στην ιδιοκτησία του ο Χ συνιδιοκτήτης (με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που προϋπήρχε του 4014) που ΔΕΝ έτυχε να έχει δομήσει μέχρι τότε, σε αντίθεση με εκείνον που ΗΔΗ έχει εξαντλήσει από μόνος του (μέσω των υπερβάσεων της οικ. αδείας του) το τυχόν μελλοντικό δικαίωμα δόμησης που κατείχε ο ΙΔΙΟΣ και ΟΧΙ κάποιος άλλος.

 

Απολύτως λογικό μια και δεν μπορεί να απαξιώνεται η ιδιοκτησία για την οποία ο Χ ιδιοκτήτης φορολογήθηκε τόσο για την απόκτησή της (μέσω του φόρου μεταβίβασης) όσο και την κατοχή της έως τώρα (ΦΑΠ....ΦΜΑΠ....ΕΤΑΚ και όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται στο μέλλον).

 

Στα πλαίσια αυτής της λογικής, ασχέτως αν πρόκειται για δυο πράγματα διαφορετικά, δηλ. αν στην μία περίπτωση μιλάμε για τον ίδιο το ΝΟΚ και στην άλλη για ένα έγγραφο περί "Έκδοσης οικοδομικών άδειών σε κτίρια με τακτοποιημένους χώρους", η λογική της πρστασίας της ιδιοκτησίας θα πρέπει να παραμένει.

 

Δεν το θεωρώ ως δεδομένο βέβαια .... αλλά τείνω να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο άρθρο του ΝΟΚ κινείται ακριβώς πάνω στα πλαίσια που προανέφερα, επιτρέποντας μια "κατ' εξαίρεσιν" Υπέρβαση των επιτρεπομένων πολεοδομικών μεγεθών επί του συνόλου του οικοπέδου, για τις περιπτώσεις αυτές που οι προηγηθέντες (στη δόμηση) συνιδιοκτήτες, όντας καθόλα νόμιμοι ΤΟΤΕ, εξάντλησαν τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ (κατόπιν αλλαγής) επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη του οικοπέδου...

 

Διαβάζοντας επί λέξει την παράγραφο, αυτό ακριβώς καταλαβαίνω όπως και ο dsworks..... δηλ. το παρακάτω :

 

"Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ήοριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του

ν. 1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ήειδικών διατάξεων που αφορούν

την επιτρεπόμενη δόμηση, (που σημαίνει ότι λόγω των προηγούμενων οικ. αδειών πιθανόν να έχουν ήδη εξαντληθεί στο σύνολό τους τα νέα επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη επί του οικοπέδου εις βάρος του υπολοίπου δόμησης μιας η περισσοτέρων καθέτων ή οριζοντίων ιδιοκτησιών)

προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης (προφανώς εννοεί την προσθήκη εντός κάθετης η οριζόντιας ιδιοκτησίας η οποία ΔΕΝ πρόλαβε να δομήσει ή να εξαντλήσει τη δόμηση που του αναλογούσε ΠΡΙΝ την αλλαγή των επιτρεπομένων πολεοδομικών μεγεθών)

ο κάθε συνιδιοκτή της χρησιμοποιεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης" (έστω κι αν είναι καθ' υπέβαση των επιτρεπομένων πολεοδομικών μεγεθών επί του συνόλου του οικοπέδου)

 

(*** Τα με κόκκινα γράμματα αποτελούν δικά μου σχόλια - επεξηγήσεις)

 

Όμως θεωρώ ότι ΑΝ πραγματικά ΑΥΤΟ είναι το πνεύμα του Νομοθέτη (που το θεωρώ και λογικό), θα έπρεπε να διατυπώνεται με πιο σαφή τρόπο στο συγκεκριμένο άρθρο του ΝΟΚ (όπως αντίστοιχα και στο άλλο διευκρινιστικό έγγραφο) συμπεριλαβάνοντας τη φράση "επιτρέπεται κατ' εξαίρεσιν η υπέρβαση των πολεοδομικών μεγεθών του οικοπέδου".

 

Ελπίζω ότι ΘΑ διευκρινιστεί κι αυτό όπως τόσα άλλα.... το πότε θα το δούμε.......

 

Εν αναμονή λοιπόν.....

Edited by Kapa
  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

kapa όπως έχω προαναφέρει #5 συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου και συμπληρώνω ο΄τι αφού είχε γίνει πρόβλεψη ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα δόμησης του κάθε πολίτη για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις από το ΓΟΚ δεν υπάρχει λογική να μην προβλεφτεί εξίσου το ίδιο και από τον ΝΟΚ

Δημοσιεύτηκε (edited)

και βεβαια -θέλω να- συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...

Πλην όμως

το αρθρ. 23 του 1577/85, ως σημερα ισχυει, τροποποιηθηκε απο την αρχικη του έκδοση α] με τον 1892/90 αρθρ. 97 παρ. 2, β] τον 2831/2000 , αρθρ. 20 παρ. 5 και γ] τον 3105/03 αρθρ. 46 και περιειχε παντοτε την "εξαιρεση" για την περιπτωση μειωσης του σδ...

Να μην ξεχνουμε, επισης , οτι, για τα πολεοδομικα μεγεθη, το οικοπεδο θεωρειται "ενιαίο"

και κατα την νομολογια και κατα την νομοθεσία

Ο ιδιος ο ΝΟΚ, στο 11 παρ. 4, ως προς τον υπολογισμό του επιτρεπόμενου σδ γραφει " σε ένα "¨ οικοπεδο

Ομοως και στο αρθρ. 12 παρ. 3, για την καλυψη, οριζει οτι "προσμετραται η καλυψη ολων των κτιριων"

 

Αν ο ΝΟΚ ηθελε να ορισει καποια εξαιρεση, οπως ο ΓΟΚ 85, θα το εκανε..

.Το οτι δεν την ωρισε, σημαινει απλά οτι δεν ηθελε να ισχυσει πλεον η ανω εξαιρεση...

[.μεχρι να γινει στο μελλον καποια διαφορετικη νομοθετικη ρυθμιση...]

 

Και βεβαια, η μη προσμετρηση των" τακτοποιημενων" χωρων στο υπολοιπομενο ποσοστο σδ σε βαρος του "μη χτισαντος"

ισχυει μονον επι συστηθείσης οριζοντιας ή καθετης ιδιοκτησίας.

και μάλιστα , σαν ρητη εξαιρεση, ηθελημενα..

για τον λόγο οτι, αν δεν οριζε κατι τετοιο, θα αφαιρουσε σημαντικα περιουσιακα δικαιωματα απο τον νομιμο σε βαρος του αυθαιρετησαντος,

που θα ειχε σαν αποτελεσμα την δημιουργια διενεξεων μεταξυ πολιτων και πολιτων και κρατους...

...και δεν γνωριζουμε ποια θα ειναι η τυχη καποιας προσφυγης επι αυτου στο Ανώτατο Ακυρωτικό....

 

Ωστε, επι του ανω οικοπεδου, με τις 3 καθετες, αφου οι Α και Β εχτισαν με νομιμες ΟΑ, η μετεπειτα μειωση του σδ αφαιρει απο τον Γ το δικαιωμα να ανοικοδομησει περαιτέρω,,...λογω του συνυπολογισμού του σδ στο "ενα και ενιαίο" οικοπεδο.

 

Φυσικα, αν ο Α ή ο Β ειχαν χτισει χωρις ΟΑ, τοτε δεν θα προσμετρουσαν τα τμ. των αυθαιρετων ..και ο Γ θα εχτιζε...

αυτη ειναι η αποψή μου

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν ο ΝΟΚ ηθελε να ορισει καποια εξαιρεση, οπως ο ΓΟΚ 85, θα το εκανε..

.Το οτι δεν την ωρισε, σημαινει απλά οτι δεν ηθελε να ισχυσει πλεον η ανω εξαιρεση...

[.μεχρι να γινει στο μελλον καποια διαφορετικη νομοθετικη ρυθμιση...]

 

 

 

Δημήτρη καλησπέρα

(και πολύ καθυστερημένα, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου)

 

Νομίζω ότι ο ΝΟΚ ακριβώς αυτό έκανε με το άρθρο που συζητάμε.

 

Αν ΔΕΝ ήθελε να κάνει αυτό, τότε ΔΕΝ θα διαχώριζε την περίπτωση που είχε εκδοθεί άδεια ΠΡΙΝ την αλλαγή των όρων δόμησης για να πει τι θα γίνεται για τις κάθετες ή τις οριζόντιες που θέλουν να βγάλουν άδεια δόμησης ΜΕΤΑ την αλλαγή των όρων δόμησης.

 

Αν ΔΕΝ ήθελε να κάνει αυτό, θα έλεγε ότι σε ΚΑΘΕ περίπτωση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη του οικοπέδου, επιμερίζονται βάσει των ποσοστών συνιδιοκτησίας της καθέτου ή οριζοντίου επί του οικοπέδου και θα είχε καλύψει ΚΑΘΕ περίπτωση....

 

 

Θεωρώ ότι η κατά γράμμα διατύπωση - ανάγνωση του άρθρου, στην ουσία δημιουργεί την εξαίρεση που συζητάμε.

 

Θα το προτιμούσα να ήταν πιο καλά διατυπωμένο (όπως αντίστοιχα το έγγραφο που μιλάει για κατ' εξαίρεση υπέρβαση), αλλά νομίζω ότι αυτό εννοεί..... και γι αυτήν ακριβώς την περίπτωση έχει συνταχθεί.

 

Οι διευκρινιστικές (όταν δεήσουν να τις βγάλουν) θα μας λύσουν την απορία.....

Μέχρι τότε περιμένουμε...

 

 

 

(Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου)

Edited by Kapa
Δημοσιεύτηκε (edited)

@Kapa

 

δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ερμηνευεις κατι (και να προσθεσεις κατι προς την ερμηνεια του νομου)

 

η αδεια δομησης (οπως ισχυει σημερα) επεται

ειτε της εγκρισης δομησης (η πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που επιτρέπει την έκδοση της άδειας δόμησης)

ειτε της ΟΑ (εκτελεστη διοικητικη πραξη)

 

αρα στη περιπτωση μας που συζηταμε εδω και 5 σελιδες ο 3ος συνιδιοκτητης εφοσον δεν εχει στα χερια του ΟΑ και επιθυμει να κτισει θα ζητησει εγκριση δομησης

 

στην εγκριση δομησης θα πρεπει δωσει διαγραμμα δομησης που θα απεικονιζει το συνολο του οικοπεδου με ολα τα κτιρια

και τους υπολογισμούς της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης κάλυψης και δόμησης

 

η πραγματοποιουμενη δομηση εχει υπερβει την επιτρεπομενη (νομιμως) και πλεον δεν υπαρχει υπολοιπο. εκει τελειωνει το ζητημα

 

ΟΛΑ τα υπολοιπα που αναφερεις (μπορει να ειναι σωστα δεν ξερω...) αφορουν την αδεια δομησης..... το ΕΠΟΜΕΝΟ βημα

εδω ο 3ος "σκονταφτει" πριν καν φτασει εκει....

 

 

δλδ ο ανθρωπος δεν εχει στα χερια του ενα χαρτι (εγκριση ή ΟΑ) με το ονομα του που να πιστοποιει την επιθυμια του για δομηση πριν την αλλαγη των ορων δομησης...... τοσο απλα....

 

αν ειχε τοτε παμε στο ΝΟΚ και το συζηταμε με τι ποσοστο θα δομησει (αν κι αυτο ειναι πλεον φανερο)

αλλα δεν μπορουμε να συζηταμε με τι ποσοστο θα δομησει οταν δεν εχει καν δικαιωμα δομησης!?!

Edited by fear1976
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν δεν απατώμαι....προσπαθούμε σε αυτή τη συζήτηση να ερμηνεύσουμε τι εννοεί ο ποιητής στο συγκεκριμένο άρθρο του ΝΟΚ, σε σχέση με άδειες που βγαίνουν σε κάθετες ΜΕΤΑ την αλλαγή όρων δόμησης όταν ΗΔΗ με τους παλιούς όρους δόμησης έχουν εξαντληθεί ή μειωθεί τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου.

 

Τα διαδικαστικά και τα ΓΕΝΙΚΩΣ ισχύοντα που παραθέτεις νομίζω ότι όλοι τα ξέρουμε.

 

Άρα δε μιλάμε για τα διαδικαστικά... αλλά για τα μη διευκρινισμένα του ΝΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε (μέχρι να διευκρινιστούν)......

 

Πέρα από την παράθεση των γνωστών λοιπόν..... εσύ μπορείς να εξηγήσεις κατά τη γνώμη σου ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ το συγκεκριμένο άρθρο και ποιός ο λόγος ύπαρξής του ?

Edited by Kapa
Δημοσιεύτηκε (edited)

ο λογος υπαρξης του ειναι το προφανες!!

 

εχω βγαλει ΟΑ με παλιους ορους δομησης και δεν εκτισα στο κομματι μου (εστω καθετη συσταση)

 

ερχομαι τωρα και λεω θελω να κτισω (εχω την ΟΑ)

με τι ποσοστο θα υλοποιησω?? με αυτο της συστασης

ποσο μπορει να ειναι αυτο??? επι των νεων ορων δομησης (ασχετως αν οι αλλοι συνιδιοκτητες εχουν φτασει σε αθροισμα το συνολο του σημερα επιτρεπομενου)

 

με αλλα λογια ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ

αυτο το αρθρο δηλωνει οτι η επιθυμια σου να κτισεις εφοσον υπηρξε μεσω ΟΑ (που δεν υλοποιηθηκε) δεν παει στα σκουπιδια

μπορεις να κτισεις και σημερα (εφοσον το ξαναλεω το ειχες δηλωσει μεσω ΟΑ πριν την αλλαγη των ορων δομησης)

απλα σημερα το ποσοστο σου θα ειναι επι των νεων επιτρεπομενων ασχετως αν σαν συνολο τα ηδη πραγματοποιουμενα εχουν υπερβει τα νεα επιτρεπομενα

 

 

και για να σου απαντησω στο ερωτημα "ποιός ο λόγος ύπαρξής του ?"

για να διατηρησεις το δικαιωμα δομησης (ασχετα με το τι εκαναν οι αλλοι συνιδιοκτητες)

 

 

αυτο ομως δεν ισχυει στην περιπτωση που συζηταμε εδω και μερες

ο 3ος συνιδιοκτητης δεν εχει στα χερια του τπτ που να του διασφαλιζει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ δομησης το οποιο πλεον το εχασε...

 

απλο...

Edited by fear1976
Δημοσιεύτηκε (edited)

ο λογος υπαρξης του ειναι το προφανες!!

 

εχω βγαλει ΟΑ με παλιους ορους δομησης και δεν εκτισα στο κομματι μου (εστω καθετη συσταση)

 

ερχομαι τωρα και λεω θελω να κτισω (εχω την ΟΑ)

με τι ποσοστο θα υλοποιησω?? με αυτο της συστασης

ποσο μπορει να ειναι αυτο??? επι των νεων ορων δομησης (ασχετως αν οι αλλοι συνιδιοκτητες εχουν φτασει σε αθροισμα το συνολο του σημερα επιτρεπομενου)

 

με αλλα λογια ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ

αυτο το αρθρο δηλωνει οτι η επιθυμια σου να κτισεις εφοσον υπηρξε μεσω ΟΑ (που δεν υλοποιηθηκε) δεν παει στα σκουπιδια

μπορεις να κτισεις και σημερα (εφοσον το ξαναλεω το ειχες δηλωσει μεσω ΟΑ πριν την αλλαγη των ορων δομησης)

απλα σημερα το ποσοστο σου θα ειναι επι των νεων επιτρεπομενων ασχετως αν σαν συνολο τα ηδη πραγματοποιουμενα εχουν υπερβει τα νεα επιτρεπομενα

 

 

και για να σου απαντησω στο ερωτημα "ποιός ο λόγος ύπαρξής του ?"

για να διατηρησεις το δικαιωμα δομησης (ασχετα με το τι εκαναν οι αλλοι συνιδιοκτητες)

 

 

αυτο ομως δεν ισχυει στην περιπτωση που συζηταμε εδω και μερες

ο 3ος συνιδιοκτητης δεν εχει στα χερια του τπτ που να του διασφαλιζει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ δομησης το οποιο πλεον το εχασε...

 

απλο...

 

Νομίζω ότι ΔΕΝ έχεις καταλάβει κάτι....

 

Αν έχεις ΟΑ σε ισχύ με τους παλιούς όρους δόμησης.... ΔΕΝ σε αφορά το συγκεκριμένο άρθρο!!!! Υλοποιείς αυτά που σου επιτρέπει η Ο.Α σου. Τόσο απλά.

 

Αν η Ο.Α που είχες βγάλει ΠΡΙΝ την αλλαγή όρων δόμησης έχει λήξει και έχεις κατασκευάσει το σκελετό ΠΡΙΝ τη λήξη της, αναθεωρείς την άδεια σου για παράταση ισχύος και συνεχίζεις σύμφωνα με αυτά που λέει η άδεια σου (που είχε εκδοθεί σύμφωνα με τους παλιούς όρους δόμησης). Άρα και πάλι ΔΕΝ σε αφορά το συγκεκριμένο άρθρο!!!

 

Αν η Ο.Α που είχες βγάλει ΠΡΙΝ την αλλαγή όρων δόμησης έχει λήξει και ΔΕΝ έχεις κατασκευάσει το σκελετό, πας για αναθεώρηση (αν είσαι εντός διαστήματος που μπορείς να το κάνεις) και σε αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, όπως αφορά και ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλο ιδιοκτήτη κάθετης που ΔΕΝ είχε βγάλει άδεια την οποία δεν έχει υλοποιήσει!!!.

 

Το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται ΓΕΝΙΚΑ στους ιδιοκτήτες που μέσω ΟΑ εκδήλωσαν το ενδιαφέρον του να χτίσουν εντός της δικής τους κάθετης ΠΡΙΝ αλλάξουν οι όροι δόμησης αλλά΄δεν το υλοποίησαν μέχρι σήμερα!!!!

 

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ιδιοκτήτη κάθετης, θέλει ΣΗΜΕΡΑ να βγάλει άδεια δόμησης, ενώ στις υπόλοιπες κάθετες (ή και στη δική του ακόμα) έχουν ΗΔΗ υλοποιηθεί κτίσματα βάσει αδειών που εκδόθηκαν με τους παλαιούς όρους δόμησης,

Edited by Kapa
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ήοριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του

ν. 1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ήειδικών διατάξεων που αφορούν

την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτή της χρησιμοποιεί το

ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης

 

νομιζω οτι απλη αναγνωση (και κατανοηση κειμενου) απανταει στα παραπανω.

 

παρολαυτα στο εχω υπογραμμισει και στο εχω κανει εντονο.

Το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ αφορά ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ιδιοκτήτη κάθετης

αφορα αυτους που εχουν εκδοσει ΟΑ πριν την αλλαγη των ορων δομησης.

 

μην το κουραζουμε αλλο.......

 

εχεις κολησει με την αδεια δομησης...

 

απαντησε μου πως στο καλο ο συγκεκριμενος 3ος συνιδιοκτητης θα παρει εγκριση δομησης!!!??!!!!

(εφοσον στις ηδη εκδοθησες ΟΑ δεν ειχε φανει δομηση στο κομματι του)

 

εγκριση λεμε!!

 

αν ειχε φανει δομηση στο δικο του τοτε παει για αδεια δομησης!!!

τωρα χρειαζεται εγκριση! (αλλη μια φορα!) και μετα αδεια δομησης

 

μην κολας στο δευτερο οταν δεν μπορει να περασει απο το πρωτο βημα.

Edited by fear1976
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ήοριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του

ν. 1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ήειδικών διατάξεων που αφορούν

την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτή της χρησιμοποιεί το

ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης

 

νομιζω οτι απλη αναγνωση (και κατανοηση κειμενου) απανταει στα παραπανω.

 

παρολαυτα στο εχω υπογραμμισει και στο εχω κανει εντονο.

Το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ αφορά ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ιδιοκτήτη κάθετης

αφορα αυτους που εχουν εκδοσει ΟΑ πριν την αλλαγη των ορων δομησης.

 

μην το κουραζουμε αλλο.......

 

Δεν θα το κουράσω άλλο.... γιατί είσαι εκτός θέματος!!!

 

Σου ανέλυσα παραπάνω τις περιπτώσεις που ισχύουν γι αυτούς που ΗΔΗ έχουν άδεια στα χέρια τους (είτε σε ισχύ είτε ληγμένη) και έχουν να κάνουν με τον τρόπο έκδοσης οικ. αδειών.... την ισχύ τους ... κ.λ.π.

 

Με τα λεγόμενά σου, είναι σα να μου λες ότι όποιος πρόλαβε και έβγαλε άδεια ΠΡΙΝ την αλλαγή και αυτή η άδεια είναι σε ισχύ...... πρέπει να διαβάσει τι λέει ο ΝΟΚ για να δει τι θα υλοποιήσει!!! :shock:

 

Όσοι μας διαβάζουν..... καταλαβαίνουν....

 

Την καλημέρα μου :mrgreen:

Edited by Kapa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.