AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 αυτό είναι εσωτερική μονάδα VRV, άρα τα COP/EER πρέπει να τα πάρεις από την εξωτερική του μονάδα 1
kostas K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Ευχαριστώ Αριστείδη, πρώτη φορά αντιμετωπίζω ανάλογη περίπτωση. Είδα την κεντρική μονάδα είναι αυτή. Υπολόγισα απώλειες δικτύου για θερμοκρασία <60 και ανεπαρκή μόνωση, εφόσον δεν έχω στοιχεία ότι η μόνωση είναι σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ και αντίστοιχα απώλειες τερματικών. Το ερώτημα είναι στους αυτοματισμούς, τα συστήματα αυτά έχουν κάποιας μορφής ρύθμιση για μερικά φορτία ή αντιστάθμιση, ώστε να με πάει Γ. Αν ναι, δεδομένου ότι οι εσωτερικές μονάδες θα έχουν κάποιας μορφής θερμοστάτη μήπως πάω Β;
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 (edited) για δίκτυο και μόνωση συμφωνώ Τι αερισμό έχεις ; λογικά θα είναι σε επαγγελματικό χώρο, άρα αν πας με θεωρητικό σύστημα αερισμού, πας αυτομάτως Δ... υπόψη ότι στα βοηθητικά συστήματα βάζεις τους ανεμιστήρες των εσωτερικών μονάδων (αυτά τα λίγα watt που έλεγε το πρώτο σου link) Edited Ιούνιος 26 , 2013 by AristidisZ
kostas K Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2013 Σωστός είμαι σε τριτογενή, οπότε οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και προφανώς δεν τις καλύπτει το σύστημα μου. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.
mihail Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Στις ΤΟΤΕΕ 1 και 2 και συγκεκριμένα στις παραγράφους που αναφέρονται σε δομικά στοιχεία σε επαφή με το έδαφος, στην περίπτωση υπερυψωμένης πλάκας (σχ. 3.4) ο υποκείμενος χώρος λαμβάνεται ως κενός ΜΘΧ. Τα τετραγωνικά του χώρου αυτού (μπάζωμένος χώρος) τα αθροίζουμε στους υπόλοιπους ΜΘΧ ενός ΠΕΑ ή όχι?
spiliosa Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Στο ΠΕΑ βάζεις τα τετραγωνικά των θερμαινόμενων χώρων και της θερμικής σου ζώνης και απλά τα τετραγωνικά του ΜΘΧ και γενικά τα δομικά του στοιχεία τ'αναφέρεις στην καρτέλα του Μ.Θ.Χ.
tsx Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Έτσι το λαμβάνουμε χάριν ευκολίας για τους υπολογισμούς, αλλά δε νομίζω πως είναι σωστό να δείξουμε στο ΠΕΑ πως υπάρχουν αυτά τα τετραγωνικά σας ΜΘΧ, που πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν αποθήκη. Γνώμη μου.
mihail Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 (edited) Στο ΠΕΑ βάζεις τα τετραγωνικά των θερμαινόμενων χώρων και της θερμικής σου ζώνης και απλά τα τετραγωνικά του ΜΘΧ και γενικά τα δομικά του στοιχεία τ'αναφέρεις στην καρτέλα του Μ.Θ.Χ. Στην 1η σελίδα του ΠΕΑ εμφανίζονται: Συνολική επιφάνεια ... Θερμαινόμενη επιφάνεια ... Στη συνολική επιφάνεια δεν πρέπει κανονικά να βάλουμε όλες τις επιφάνειες (Θερμ. + ΜΘΧ)? Απλά επειδή ΔΕΝ ειναι πραγματικός ΜΘΧ, μάλλον συμφωνω και με τον tsx. (Υπολογισμός επιφανειών και μη αναγραφή των τ.μ. στο ΠΕΑ) Κάθε άλλη γνώμη δεκτή.. Edited Ιούνιος 28 , 2013 by mihail
nick_61 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Στις ΤΟΤΕΕ 1 και 2 και συγκεκριμένα στις παραγράφους που αναφέρονται σε δομικά στοιχεία σε επαφή με το έδαφος, στην περίπτωση υπερυψωμένης πλάκας (σχ. 3.4) ο υποκείμενος χώρος λαμβάνεται ως κενός ΜΘΧ. Τα τετραγωνικά του χώρου αυτού (μπάζωμένος χώρος) τα αθροίζουμε στους υπόλοιπους ΜΘΧ ενός ΠΕΑ ή όχι? Οχι. Για να τα προσθέσεις πρέπει να τον μελετήσεις. Αναφέρεται ως ΜΘΧ για να σε κατευθύνει ως προς ποιον συντελεστή θερμοπερατότητας πρέπει να χρησιμοποιήσεις.
tetris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Γνώμη μου είναι πως οι επιφάνειες των μθχ (ό,τι είδους) θα πρέπει να αναγράφονται. @nick_61 Από πού προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος μθχ (μπάζωμα) δεν μελετείται? Τί σημαίνει η τελευταία πρότασή σου?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα