nick_61 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Το εδάφιο που αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριλαμβάνεται στην παράγραφο 3.2.2.2. Αδιαφανή στοιχεία σε επαφή με έδαφος και αφού αναλύει τις λοιπές περιπτώσεις : βάθη κλπ, συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση υπερυψωμένης πλάκας επί εδάφους. Στην περιγραφή του σχήματος 3.4. αναγράφει : "...για τον προσδιορισμό του τρόπου υπολογισμού του ισοδύναμου συντελεστή θερμοπερατότητας πλάκας υπερυψωμένης....". Οπότε όταν εξετάζουμε μία τέτοια πλάκα θα πάρουμε από τους πίνακες τον συντελεστή για επιφάνεια σε επαφή με ΜΘΧ. Με αυτή και μόνο την έννοια θεωρείται ο μπαζωμένος χώρος σαν ΜΘΧ.
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 @nick_61 Το δάπεδο που αναφέρεις θα το καταχωρήσεις σαν διαχωριστική επιφάνεια και τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία αυτού του μ.θ.χ. θα πρέπει να δηλωθούν στην αντίστοιχη καρτέλα. Που σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος να τον μελετήσεις (εκτός κι αν εξετάζεις τμήμα κτιρίου κι αυτός ο -κατά συνθήκη- μ.θ.χ. εφάπτεται και με άλλα τμήματα του ιδίου κτιρίου, οπότε πας με τη θεώρηση του U/2). Οπότε, όπως λέει κι ο tetris, ούτε κι εγώ καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτό που γράφεις: Οχι. Για να τα προσθέσεις πρέπει να τον μελετήσεις. Τέλος πάντων, προσωπικά, τα τετραγωνικά αυτού του μ.θ.χ. τα προσθέτω στα συνολικά τετραγωνικά της καρτέλας "γενικά" στο "κτίριο". 1
katrmp Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 εγώ μέχρι τον Φλεβάρη που βγήκε ο νόμος, έβαζα μόνο ότι μθχ μετρά στο σ.δ, τώρα αν και δεν έχω μελετήσει κανένα μθχ θα βάζω όλα τα τ.μ τών μθχ στην καρτέλα γενικά εκτός από το μπαζωμένο αφού έτσι κι αλλιώς στα αποτελέσματα δεν αλλάζει κάτι (τον μελετώ όμως αν πρέπει κανονικά) , μόνο και μόνο επειδή είναι ουσιαστικά προσομείωση και μπορεί να αυξήσει πολύ τα συνολικά τ.μ κάτι που οπτικά μπορεί να κολλήσει κανένας άσχετος δημόσιος λειτουργός.
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2013 Ο άσχετος δημόσιος λειτουργός, μπορεί να πάει να κάνει κάτι τερπνόν και ωφέλιμο και που πιθανόν να κάνει και καριέρα σ' αυτό.
vagom Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2013 Σε παλαιότερη συζήτηση έχουμε πει ότι θα πρέπει να καλύπτεται όλη η επιφάνεια κατοικίας κ σε ψύξη. Το συνολικό ποσοστό κάλυψης όμως είναι 0,5. Θα ήθελα να διαβάσω αυτή τη συζήτηση. Θυμάται κάποιος που είναι; Έχουμε κάποιο link? Ευχαριστώ προκαταβολικά…
sdim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Όταν το κτίριο που μελετάτε συνορεύει μερικώς με όμορο κτίριο κατά το ήμισυ, τι κάνετε; Για παράδειγμα αν το μισό της βόρειας πλευράς έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και το άλλο μισό με το όμορο κτίριο, τι κάνετε;
antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Πρέπει να χωρίσεις τον τοίχο στα δύο.
kostas K Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Σε σενάριο θέλω να βάλω θέρμανση και ΖΝΧ από αντλίες θερμότητας, γιατί ο πελάτης σκέφτεται να υποβάλλει αίτηση στο εξοικονομώ γιαυτό το σκοπό. Στο ΖΝΧ τί συμπληρώνω σαν β.α.; Αν διαβάζω καλά την 4.8.2.4. θα βάλω το COP δηλαδή β.α. 3.5 π.χ; Είναι λογικό αυτό; Επίσης τί σύστημα αποθήκευσης έχω; Φαντάζομαι εναλλάκτη και πλάγιες απώλειες όπως στα boiler, ήτοι 0.93. Βοηθητικά συστήματα; Έναν κυκλοφορητή με αντίστοιχη ισχύ με των boiler;
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Παρακαλώ τους συναδέλφους, σιγά σιγά μες το κατακαλόκαιρο, να βάλουν ξανά τις ειδικότητές τους στο προφίλ.
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2013 Τα σενάρια δουλεύουν σαν προτινώμενα στο ΠΕΑ. Δεν είναι δεσμευτικά. Δεσμευτικά για το εξοικονομώ είναι οι εργασίες που θα κάνει που αναφέρονται στο παράρτημα με τις επεμβάσεις. Μπορείς να βάλεις ενδεικτικά τα COP και β.α. από τις ΤΟΤΕΕ, αλλά ο πελάτης μάλλον θα βρει καλύτερη αντλία μετά. Από την άλλη επειδή καταθέτεις ΠΕΑ και επεμβάσεις μαζί μπορείς να βάλεις τα στοιχεία από τις προσφορές των προμηθευτών αν θες. Αν το ΠΕΑ πάλι το βιάζεται για νοίκιασμα βάλε ότι βλέπεις στις ΤΟΤΕΕ. Τα καινούρια συστήματα είναι καλύτερα και δεν θα πέσεις έξω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα