Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όχι στα αμόνωτα τμήματα δεν προσέθεσα το 0,10 για τους λόγους που αναφέρεις. Είναι αδύνατο να υπολογίζεις θερμογέφυρες σε αμόνωτα δομικά στοιχεία.

 

Απλά η παραπάνω επιλογή αν και λογική, δεν τεκμηριώνεται με κάποιο τρόπο μέσα στο κείμενο της οδηγίας.

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

....Σε αυτό που λες συμφωνώ 100% και το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν. Δεν κλίκαρα την επιλογή και σε αμόνωτο κτίριο θεώρησα μερικά μονωμένο 1 δομικό στοιχείο οπότε πρόσθεσα 0,10 μόνο στον πλημμελώς μονωμένο τοίχο.

Το έχω σκεφτεί από τότε αρκετά και κατέληξα πως δυστυχώς έκανα λάθος.....

 

 

 

Συμφωνώ με τον Πάνο ότι δεν έχεις κάνει λάθος.

 

Την πρακτική που ακολούθησες σου την υποδεικνύει και η ΤΟΤΕΕ-1 στον πίνακα 3.6. "Συμβατικός τρόπος θεώρησης του συντελεστή θερμοπερατότητας και της τιμής των θερμογεφυρών στα επιμέρους δομικά στοιχεία  ανά περίοδο έκδοσης οικοδομικής άδειας".

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι προσπαθώ να κανω την πρώτη μου ΜΕΑ ενος κτιρίου. Το κτίριο ειναι μια διόροφη κατοικία ισόγειο αυτόνομο και α όροφος ξεχωριστή κατοικία.

Ερώτησεις:

1) Το ισόγειο εμβαδού 20τ.μ χρηση κατοικίας και 35 τ.μ λεβητοστάσιο και αποθήκη θα χρειαστεί μόνο μελέτη θερμομόνωσης? Η θα κάνω δυο ξεχωριστες ΜΕΑ μια για το ισογειο κ μια για το οροφο? Ο όροφος ειναι 120 τ.μ

 

2) Σαν χρήση κτιρίου βάζω πολυκατοικία στην περίπτωση που η ΜΕΑ θα γινει μονο στον οροφο?

 

Δημοσιεύτηκε

Νέο κτίριο δεν είναι όλο μαζί (ισόγειο + α' όροφος); Μια ΜΕΑ θα πρέπει να γίνει με χρήση "πολυκατοικία" για όλο το κτίριο, επίσης μια μόνο θερμική ζώνη θα θεωρούσα, και βέβαια μια και μόνο μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας πάλι για όλο το κτίριο. Μη θερμαινόμενοι χώροι: λεβητοστάσιο και αποθήκη.

 

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα.

Δημοσιεύτηκε

-Πανο πολυ καλα κατάλαβες νεο θα ειναι το κτίριο.

-ΜΘΧ λεβητοστάσιο και αποθήκη

- Μια τελευταία ερώτηση τα υψοι, για το ισόγειο θα λάβω το καθαρό + την πλάκα δαπέδου και για τον όροφο την πλάκα δαπέδου+την πλάκα οροφής?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δες αυτά τα δύο (από την ΔΕ-2):

  • Στον τελευταίο όροφο, το ύψος ορόφου ορίζεται μεταξύ της στάθμης της άνω επιφάνειας της πλάκας δαπέδου οπλισμένου σκυροδέματος του ορόφου και της τελικής στάθμης της άνω επιφάνειας της πλάκας οροφής. Στην περίπτωση ύπαρξης οροφής κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη, ως ανώτερο όριο για τη μέτρηση του ύψους ορίζεται η στάθμη της άνω επιφάνειας της πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος οροφής.
  • Στον κατώτερο όροφο του κτηρίου, το ύψος ορόφου μετράται από τη στάθμη της κάτω επιφάνειας της πλάκας, είτε αυτό έρχεται σε επαφή με το έδαφος είτε σε επαφή με αέρα (π.χ. πυλωτή) είτε με μη θερμαινόμενο χώρο (π.χ. υπόγειο) και της στάθμης της άνω επιφάνειας της πλάκας οροφής. Στην περίπτωση ύπαρξης θερμομόνωσης κάτω από την πλάκα του δαπέδου επι εδάφους, ως κατώτερη στάθμη μέτρησης δεν λαμβάνεται η κάτω στάθμη της πλάκας σκυροδέματος αλλά η κάτω στάθμη της θερμομονωτικής στρώσης. Σε περίπτωση που η πλάκα πατά επάνω στο έδαφος οι στρώσεις που βρίσκονται κάτω από αυτήν και είναι ευπρόσβλητες από την υγρασία δεν λαμβάνονται υπόψη και το πάχος τους δεν συμπεριλαμβάνεται στο ύψος του ορόφου. Συνήθως ως κατώτερη στρώση λαμβάνεται η στεγανοποιητική, εφόσον όμως υπάρχει και θερμομονωτική κάτω από αυτήν που δεν προσβάλλεται από την υγρασία, συμπεριλαμβάνεται και αυτή.
Edited by panos-vicious
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μια ΜΕΑ θα πρέπει να γίνει με χρήση "πολυκατοικία" για όλο το κτίριο, επίσης μια μόνο θερμική ζώνη θα θεωρούσα, και βέβαια μια και μόνο μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας πάλι για όλο το κτίριο. Μη θερμαινόμενοι χώροι: λεβητοστάσιο και αποθήκη.

 

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν το κατάλαβα.

 

Πάνο είμαι της άποψης οτι η ΜΕΑ (θερμομονωτική επάρκεια + Η/Μ) θα πρέπει να γινει μονο για τον Α' όροφο (>50τμ) με 1 ΘΖ αυτού του Α' οροόφου, ενω για το το ισογειο (< 50τμ) μόνο θερμομονωτική επάρκεια.

 

edit

Μήπως λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια :smile:

Edited by dib
Δημοσιεύτηκε

Ένα νέο κτίριο με δύο ορόφους είναι. Η μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας ούτως η άλλως μια και μοναδική για όλο το κτίριο θα είναι.

 

Αυτό που δεν πολυκαταλαβαίνω, είναι το ότι το Ισόγειο θα είναι "αυτόνομο" και μάλιστα ότι θα έχει κατοικήσιμο εμβαδόν 20τ.μ. Τι στην ευχή θα χωρέσει μέσα εκεί; Εκτός κι αν είναι κάπως έτσι: http://www.scienceandtechnology.gr/article.php?p=19501.

Δημοσιεύτηκε

Το ισογειο ειναι συνολο 60 τετραγωνικα εκ τον οποιων ειναι τα 20 μια γκαρσονιερα κ τα υπολοιπα βοηθητικοι χωροι. Οποτε στην ΜΕΑ θα λαβω υποψην μονο τον α οροφο;

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που δεν πολυκαταλαβαίνω, είναι το ότι το Ισόγειο θα είναι "αυτόνομο" και μάλιστα ότι θα έχει κατοικήσιμο εμβαδόν 20τ.μ. Τι στην ευχή θα χωρέσει μέσα εκεί; Εκτός κι αν είναι κάπως έτσι: http://www.scienceandtechnology.gr/article.php?p=19501.

 

χαχαχαχα...

 

Και ποιός σου είπε Πάνο οτι η ισίογεια κατοικία θα είναι μόνο 20 τμ ?

 

Το project είναι για :

1) Α' όροφος 120τμ

2) ΙΣ κατοικια 20 τμ

3) ΙΣ λεβητοστασιο + αποθήκη 35 τμ (εκ των οποίων τα ~8 τμ λεβητοστάσιο και πολλά λέω) => αποθήκη 27 τμ

 

Συνεπώς : 2) +  3) (αποθήκη) = 47 τμ .... έτοιμη η γκαρσονιέρα

 

Και εννείται οτι του έρχεται φθηνότερη η κατασκευή (πολεδομικά και ΙΚΑ) απο το να δηλώσει 47 τμ κατοικία  :smile: 

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.