Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα φόρουμ, ότι εαν τοποθετήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω απο το καλοριφέρ, πάνω στον τοίχο δλδ, καταφέρνουμε να παγιδεύσουμε την θερμότητα που θα "έτρωγε" ο τοίχος και την αντανακλούμε κ πάλι στον χώρο μας πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αποδοση στο υπάρχον καλοριφέρ...

Ισχύει τελικά αυτό?

• Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

επιστημονικά πως εξηγείτε το ότι δεν θα κάνει καμία διαφορά είτε έχει τον υπάρχον τοίχο είτε κάποιο πιο αντανακλαστικό υλικό όπως το αλουμίνιο?

Δημοσιεύτηκε

κινηση απο απο το θερμοτερο προς το ψυχροτερο, ενα κομματακι αλουμινοχαρτο δεν το σταματαει αυτο, εδω μονωσεις βαζουμε κ η διαφορα ειναι μικρη..μην τα πιστευεις αυτα.

Δημοσιεύτηκε

Έχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα φόρουμ, ότι εαν τοποθετήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω απο το καλοριφέρ...

Πάντως εμένα η μάνα μου βάζει ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο καλοριφέρ γιατί αλλιώς πιάνει σκόνες και όταν απλώνει τα ρούχα να στεγνώσουν λερώνονται :smile: :-) :smile: :-) :smile:

Δημοσιεύτηκε

Εμένα η μάνα μου όταν ζεσταίνει φαγητά και θέλει να τα διατηρήσει προσωρινά ζεστά τα τυλίγει μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς το ίδιο και η δική μου .

Όσον αφορά το καλοριφέρ , το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους που έγραψε παραπάνω ο @Topap .

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς το ίδιο και η δική μου .

Όσον αφορά το καλοριφέρ , το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους που έγραψε παραπάνω ο @Topap .

Ναι αλλά έτσι ανακόπτει την φυσική κυκλοφορία του σώματος και ουσιαστικά το κάνει πομπό.

Αν έχει και αυτονομία με ωρομέτρηση τότε χρεώνεται ενέργεια που δεν την καταναλώνει.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ειναι κομματι αλουμινοχαρτο αυτο που πρεπει να βαζουμε πισω απο το σωμα αλλα θερμοανακλαστικο που ομοιαζει εμφανισιακα με το αλουμινοχαρτο.Η λογικη ειναι οτι μειωνουμε τις απωλειες εξ ακτινοβολιας.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Πάντως εμένα η μάνα μου βάζει ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο καλοριφέρ γιατί αλλιώς πιάνει σκόνες και όταν απλώνει τα ρούχα να στεγνώσουν λερώνονται

Εγώ μικρός νόμιζα ότι το έβαζαν για τα κάστανα, ή για τις φλούδες από πορτοκάλι και μανταρίνι! :grin:

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.