Centaurus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 Έχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα φόρουμ, ότι εαν τοποθετήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω απο το καλοριφέρ, πάνω στον τοίχο δλδ, καταφέρνουμε να παγιδεύσουμε την θερμότητα που θα "έτρωγε" ο τοίχος και την αντανακλούμε κ πάλι στον χώρο μας πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αποδοση στο υπάρχον καλοριφέρ... Ισχύει τελικά αυτό?
Centaurus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 επιστημονικά πως εξηγείτε το ότι δεν θα κάνει καμία διαφορά είτε έχει τον υπάρχον τοίχο είτε κάποιο πιο αντανακλαστικό υλικό όπως το αλουμίνιο?
george_RES Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2012 κινηση απο απο το θερμοτερο προς το ψυχροτερο, ενα κομματακι αλουμινοχαρτο δεν το σταματαει αυτο, εδω μονωσεις βαζουμε κ η διαφορα ειναι μικρη..μην τα πιστευεις αυτα.
Topap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Έχω διαβάσει κατα καιρούς σε διάφορα φόρουμ, ότι εαν τοποθετήσουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω απο το καλοριφέρ... Πάντως εμένα η μάνα μου βάζει ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο καλοριφέρ γιατί αλλιώς πιάνει σκόνες και όταν απλώνει τα ρούχα να στεγνώσουν λερώνονται :-) :-)
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Εμένα η μάνα μου όταν ζεσταίνει φαγητά και θέλει να τα διατηρήσει προσωρινά ζεστά τα τυλίγει μέσα σε αλουμινόχαρτο.
gvarth Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Ακριβώς το ίδιο και η δική μου . Όσον αφορά το καλοριφέρ , το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους που έγραψε παραπάνω ο @Topap .
aithilenio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Ακριβώς το ίδιο και η δική μου . Όσον αφορά το καλοριφέρ , το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους που έγραψε παραπάνω ο @Topap . Ναι αλλά έτσι ανακόπτει την φυσική κυκλοφορία του σώματος και ουσιαστικά το κάνει πομπό. Αν έχει και αυτονομία με ωρομέτρηση τότε χρεώνεται ενέργεια που δεν την καταναλώνει.
kusta80 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δεν ειναι κομματι αλουμινοχαρτο αυτο που πρεπει να βαζουμε πισω απο το σωμα αλλα θερμοανακλαστικο που ομοιαζει εμφανισιακα με το αλουμινοχαρτο.Η λογικη ειναι οτι μειωνουμε τις απωλειες εξ ακτινοβολιας. 1
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Πάντως εμένα η μάνα μου βάζει ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στο καλοριφέρ γιατί αλλιώς πιάνει σκόνες και όταν απλώνει τα ρούχα να στεγνώσουν λερώνονται Εγώ μικρός νόμιζα ότι το έβαζαν για τα κάστανα, ή για τις φλούδες από πορτοκάλι και μανταρίνι!
Recommended Posts