Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοστατικές κεφαλές σε σώματα καλοριφέρ.


ΟΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που έχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου με ωρομέτρηση, προσφέρει τίποτα η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα; Δηλαδή υπάρχει οικονομία στην κατανάλωση του εν λόγω διαμερίσματος;

Link to comment
Share on other sites

Εξοικονόμηση γίνεται, αλλά αυτήν την μικρή εξοικονόμηση δεν την καρπώνεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αλλά επιμερίζεται σε όλη την οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάσου ότι στην περίπτωση αυτή ακόμα και ένα καλοριφέρ να είναι ανοιχτό, οι ωρομετρητές γράφουν κανονικά. Για μένα, προκειμένου να καρπωθεί το κέρδος ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να γίνεται μόνο με θερμιδομέτρηση.

Link to comment
Share on other sites

Η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα σώματα προσφέρει οικονομία κυρίως όταν κάποιοι χώροι του διαμερίσματος δεν χρησιμοποιούνται ή θέλουμε μικρότερη θερμοκρασία. Δευτερευόντως αν ο κεντρικός θερμοστάτης δεν είναι τοποθετημένος σωστά και τα σώματα δεν έχουν διατασιολογηθεί ορθά. Την όποια οικονομία την καρπούται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αν και μόνον αν υπάρχει θερμιδομέτρηση και όχι όπως συνήθως ωρομέτρηση, (ή αν έχουμε μονοκατοικία).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.