Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παρακαλώ θα ήθελα την γνώμη σας για την αντιμετώπιση του παρακάτω προβλήματος.

Σε εργαστήριο παρασκευής ψωμιού παρατηρείτε μια συνεχής αποκόλληση πλακιδίων λόγο τις υψηλής θερμοκρασίας τον πλακών όπου ψήνετε το ψωμί και έπειτα τοποθετούνται στο πάτωμα..... Μπορείτε να μου προτείνεται τρόπους αποκατάστασης αυτό τον πλακιδίων χωρίς όμως την αφαίρεση τους....

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά θεωρώ ότι οποιαδήποτε επέμβαση για διάστρωση και αρμολόγηση άλλου υλικού, που να είναι ανθεκτικό στην θερμοκρασία αυτή, σίγουρα απαιτεί πρώτα την καθαίρεση των πλακιδίων στις περιοχές που πατάνε οι πλάκες με το ψωμί, τον καθαρισμό τους από το υπαρχον υλικό (στόκο, αρμόκολλα) και μετά την εφαρμογή του νέου...

 

Και γιατί δεν τοποθετούν τις πλάκες με το ψωμί επάνω σε πάγκους με μεγάλη επιφάνεια εκεί δίπλα από τους φούρνους?.....υπάρχουν και χαμηλοί σε ύψος πάγκοι...

Δημοσιεύτηκε

Και γιατί δεν τοποθετούν τις πλάκες με το ψωμί επάνω σε πάγκους με μεγάλη επιφάνεια εκεί δίπλα από τους φούρνους?.....υπάρχουν και χαμηλοί σε ύψος πάγκοι...

 

Είναι πολύ μικρός ο χώρος και μόλις ξεφουρνίζουν το ψωμί τις πλάκες τις αφήνουν στο πάτωμα σε στοίβες ….. γίνεται συνέχεια καθαίρεση των πλακιδίων απλά ο ιδιοκτήτης έχει βαρεθεί να καλεί συνέχεια τον πλακά για να διορθώσει το πρόβλημα .

Δημοσιεύτηκε

Ε τότε ας πάρει ένα τραπέζι με επιφάνεια λίγο μεγαλύτερη από την επιφάνεια της πλάκας του ψωμιού για να χωράει επάνω η πλάκα άνετα, χαμηλό σε ύψος, λίγα εκατοστά επάνω από το πάτωμα, για να μην του τρώει και τσάμπα όγκο, και ας ξεφουρνίζει ανέμελος!! Η καλύτερη λύση και η πιο φτηνή αυτή είναι!

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ συνάδελφε για τις ουσιαστικές και πολύ σωστές προτάσεις σου αλλά άντε να πείσεις φούρναρη με 30 χρόνια στην πλάτη του να αλλάξει τις συνήθειες του ... Σε τεχνικό κομμάτι μήπως με ενέσεις ρητίνης η άλλου υλικού μπορούμε να σώσουμε κάπως την κατάσταση??

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ κύριε Ροδόπουλε αυτό δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Με την ευκαιρία είχα διαβάσει κάποτε ένα ποστ σας όπου γράφατε για μια αποκατάσταση που κάνατε σε ξεκολλημένα πλακάκια με σύριγγα και με ένα υλικό που δεν το θυμάμαι τώρα (αν το βρω θα το ποστάρω για να σας το θυμίσω) μήπως θα σας ήταν εύκολο να περιγράψετε την διαδικασία???

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ κύριε Ροδόπουλε αυτό δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Με την ευκαιρία είχα διαβάσει κάποτε ένα ποστ σας όπου γράφατε για μια αποκατάσταση που κάνατε σε ξεκολλημένα πλακάκια με σύριγγα και με ένα υλικό που δεν το θυμάμαι τώρα (αν το βρω θα το ποστάρω για να σας το θυμίσω) μήπως θα σας ήταν εύκολο να περιγράψετε την διαδικασία???

 

Καλά θα κάνεις συνάδελφε να μας διαφωτίσεις και μας....

Δημοσιεύτηκε (edited)

Στο σπίτι μου είχα ξεκολλημένα πλακάκια (ο εργολάβος έφτιαξε τσιμεντοκονία του πισινού!!! και δεν περίμενε να στεγνώσει καλά (<7 ημέρες). Σε 2 χρόνια κούφωσαν άσχημα. Δεν ήθελά να τα βγάλω διότι πολύ απλά εκτός το κόστος είναι και η σκόνη και ζούνε άνθρωποι στο σπίτι. Έφαγα τον κόσμο να βρώ λύση με πολλές δοκιμές κλπ. Τελικά κάπως κόλλησε το μυαλό μου με τα εποξειδικά που χρησιμοποιούμε στην πλήρωση ρωγμών σκυροδέματος (0,2-2 χιλ). Πήρα το BASF Concressive Superfluido που έχει ιξώδες σχεδόν σαν το νερό. Πήρα μια σύριγγα 60cc με τα λαστιχάκια απο τις πεταλούδες G27 και έριξα βαρυτικά (με ελαφριά πίεση) το υλικό μέσα απο τους αρμούς. Φοβόμουνα την σκόνη αλλα τελικά κατάλαβα οτι επειδή το υλικό έχει δυνατότητα διάχυσης δεν θα είχα πρόβλημα. Μέσα σε 2ώρες έλυσα το πρόβλημα για πάντα. Προσοχή μόνο στην εργασιμότητα διότι εχει περίπου 20 λεπτά πριν ξεκινήσει να πήζει οπότε φτιάχνεις μικρή ποσότητα. ΟΚ είναι λίγο ακριβό αλλα στην περίπτωσή μου έφτιαξα 60 τμ με 200Ε. Για να έχω ενα έλεγχο έκανα 1 τμ εδώ το άφηνα μισή ώρα, 1 τμ κάπου αλλού κλπ. Μετά ξανά πίσω Με λίγα λόγια το άφηνα να πήζει λίγο για να μην αρχίζει και μαζεύει κάπου.

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.