Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδεύσεις καλωδίων σε μπετό


mpermpanths

Recommended Posts

φαντασία να'χεις κ βάζεις ότι θες.

Είχα πάρει μέρος σε μεγάλη δουλειά φίλου στην οποία είχαμε βάλει σε ορισμένα σημεία διάτρητη λαμαρίνα, σε άλλα έγχρωμα πλέξι με εσωτερικό φωτισμό και μεταλλικές γωνίες και σε άλλα σημεία ήταν εμφανή (κυρίως ταβάνια >4,5μ)... Ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη να καλύψουμε τις μεταλλικές ενισχύσεις του υπάρχοντος ΦΟ. Βέβαια άλλος όγκος, διαφορετική αισθητική κλπ με περισσότερα καλώδια κ όχι απλά ένα καλωδιάκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΧΩΝΕΥΤΗ εγκατάσταση σε υπόγεια με μπετό γίνεται με τους εξής τρόπους :

 

1. Κανονικά με κλασσικούς σωλήνες εσωτερικών εγκαταστάσεων αλλά απαιτείται "ντύσιμο" με σύρμα (δικτυωτό) ώστε να πιάσει ο πρόσθετος σε πάχος σοβάς. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα κουτιά διακλάδωσης χαντρώνονται ΕΛΑΦΡΩΣ στο μπετό κι ας λέει ο μηχανικός. Δεν παθαίνει τίποτα η στατικότητα (πλην κολώνες).

 

2. Από το δάπεδο με σωλήνες SIBI. Σε ότι αφορά τοίχους, ρευματοδότες διακόπτες, κουτιά κλπ, όπως στο "1"

 

3. Με καλώδια ΝΥΜ τα οποία εκ των προδιαγραφών τους μπορούν να κλειστούν στο σοβά χωρίς πρόβλημα. (παλαιού τύπου εγκαταστάσεις, χωρίς δυνατότητα παρέμβαση εκ των υστέρων).

 

 

Ο πιο μοντέρνος τρόπος είναι να ντύσεις με γυψοσανίδα περιμετρικά το υπόγειο, πράγμα που λύνει τα χέρια και κάνει την εγκατάσταση πιο ασφαλή και πολύ πιο ευέλικτη.

 

Ολα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν με λαμαρίνες και ιδιοκατασκευές επίσης χρησιμοποιο΄νται κατά περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Το υπογράφεις αυτό κυρ γιώργο?

 

99.9% :)

 

Αν εξαιρέσουμε τις κολώνες που καλό είναι να μην τις αγγίζουμε, η ελαφρά τοπική (και επιφανειακή) χάντρωση του μπετό σε ένα σημείο κατά 1-2cm max δεν νομίζω ότι εππηρεάζει ουδόλως τον σχεδιασμό στατικότητας. Πιστεύω δε ακράδαντα πως ένα έμπειρος πολιτικός μηχανικός της πιάτσιας που γνωρίζει πως γίνονται οι κατασκευές θα συμφωνούσε, εν αντιθέσει ίσως με κάποιον θεωρητικό που θα έβγαζε εξισώσεις που ενδεχομένως να αποδείκνυαν πως κατα 0.0χ% "επιβαρύνεται"(?) το κτίριο και που ως αποτέλεσμα θα είχε ΚΑΝΕΝΑ εργο να μην ήταν εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.