Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γεια σας, ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με λεβητοστάσιο που έχω επιθεωρήσει, θα ήθελα τα φώτα σας. Όταν λέμε boiler για ζνχ από λέβητα, δεν είναι συγκεκριμένου τύπου μονάδες, με κυκλοφορητές κλπ κλπ; Γίνεται ένας απλός θερμοσίφωνας να ζεσταίνεται με το νερό του λέβητα; Χωρίς κυκλοφορητή; Ο συγκεκριμένος έχει ζεστό νερό το χειμώνα μόνο όταν λειτουργεί ο λέβητας για τα καλοριφέρ, όχι χώρια, και είναι τοποθετημένος στο χώρο του λεβητοστασίου. Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε όντως ΖΝΧ από λέβητα; Το καλοκαίρι, π.χ., ανάβουν το ρεύμα για ΖΝΧ. 

Να σας πληροφορίσω βέβαια πως ο λέβητας είναι 50 χρόνων (!!!) στην κυριολεξία, τροφοδοτεί δύο διαμερίσματα ενώ παλιά νομίζω 3 ή 4 και κατά συνέπεια είναι υπερδιαστασιολογημένος, και έχει μπει αυτονομία. Το διαμέρισμα που εξετάζω έχει και το θερμοσίφωνα που προανέφερα, κλασσικός 4άρης για την ακρίβεια.

Δουλεύω ένα ΠΕΑ και μου έχει βγάλει κάτι τρελές καταναλώσεις και προσπαθώ να βρω αν υπάρχει κάπου λάθος στους υπολογισμούς μου. Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Αν χρειάζεστε και φωτό, ευχαρίστως να ανεβάσω.

Edited by Liselef
  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με λεβητοστάσιο που έχω επιθεωρήσει, θα ήθελα τα φώτα σας. Όταν λέμε boiler για ζνχ από λέβητα, δεν είναι συγκεκριμένου τύπου μονάδες, με κυκλοφορητές κλπ κλπ; Ναι Γίνεται ένας απλός θερμοσίφωνας να ζεσταίνεται με το νερό του λέβητα; Ναί Χωρίς κυκλοφορητή; Ναί, μπορεί να τροφοδοτείται  απο τον κυκλοφορητή της εγκατάστασης θέρμανσης, αλλά αυτό πρέπει να ισχύει για όλους τους ενοίκους (με αυτονιομία) και όχι για μεμονωμένο ένοικο. Ο συγκεκριμένος έχει ζεστό νερό το χειμώνα μόνο όταν λειτουργεί ο λέβητας για τα καλοριφέρ, όχι χώρια, και είναι τοποθετημένος στο χώρο του λεβητοστασίου. Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε όντως ΖΝΧ από λέβητα; Το καλοκαίρι, π.χ., ανάβουν το ρεύμα για ΖΝΧ. Συνεπώς στη καρτέλλα ΖΝΧ, πρέπει να βάλεις 2 γραμμές παραγωγής ζεστού νερού, μια με το boiler την περίοδο λειτουργίας της θέρμανσης και μια το λοιπό χρονικό διστημα απο θερμοσίφωνα με ηλεκτρικό ρεύμα.

Να σας πληροφορίσω βέβαια πως ο λέβητας είναι 50 χρόνων (!!!) στην κυριολεξία, τροφοδοτεί δύο διαμερίσματα ενώ παλιά νομίζω 3 ή 4 και κατά συνέπεια είναι υπερδιαστασιολογημένος, και έχει μπει αυτονομία. Το διαμέρισμα που εξετάζω έχει και το θερμοσίφωνα που προανέφερα, κλασσικός 4άρης για την ακρίβεια.

Δουλεύω ένα ΠΕΑ και μου έχει βγάλει κάτι τρελές καταναλώσεις και προσπαθώ να βρω αν υπάρχει κάπου λάθος στους υπολογισμούς μου. Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη. Αν χρειάζεστε και φωτό, ευχαρίστως να ανεβάσω.Αν θέλεις αν΄λεβασε κάποια/ες φωτο να δούμε τι παίζει.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έτσι το έχω ορίσει στην καρτέλλα. Επίσης, επειδή το είδα σε αρκετά λεβητοστάσια, έτσι ακαδημαϊκά ρωτάω, το ταψί πάνω από τον κυκλοφορητή, τι ρόλο παίζει;;;

Στην συνολική φωτό του λέβητα, στα αριστερά που δεν φαίνεται, είναι ο θερμοσίφωνας,που φαίνεται στη δεύτερη φωτό.

 

 

 

Μου βγάζει 580 kWh/m² ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς όταν το κτίριο αναφοράς δίνει 76. Εντάξει, έχει χάλια U, δάπεδο σε επαφή με έδαφος, χωρίς θερμομόνωση τοίχων και λέβητα 50 χρόνων, αλλά νομίζω πως πρέπει να είναι κάτι λάθος. 

post-630-0-29849200-1405665595_thumb.jpg

post-630-0-99256700-1405665623_thumb.jpg

post-630-0-66732300-1405665650_thumb.jpg

Edited by Liselef
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έτσι το έχω ορίσει στην καρτέλλα. Επίσης, επειδή το είδα σε αρκετά λεβητοστάσια, έτσι ακαδημαϊκά ρωτάω, το ταψί πάνω από τον κυκλοφορητή, τι ρόλο παίζει;;; Προστατευτικό ρόλο έχει για να μην βρέχεται (απο κάποια διαρροή) ο ρυθμιστής ταχυτήτων του κυκλοφορητή

Στην συνολική φωτό του λέβητα, στα αριστερά που δεν φαίνεται, είναι ο θερμοσίφωνας ,που φαίνεται στη δεύτερη φωτό.

 

Μου βγάζει 580 kWh/m² ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς όταν το κτίριο αναφοράς δίνει 76. Εντάξει, έχει χάλια U, δάπεδο σε επαφή με έδαφος, χωρίς θερμομόνωση τοίχων και λέβητα 50 χρόνων, αλλά νομίζω πως πρέπει να είναι κάτι λάθος. Με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, εγω το βρίσκω φυσιλογικό το νούμερο των 580 kWh/m²

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.