Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια


GeorgeS

Recommended Posts

Οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας είναι ραγδαίες. Η Ε.Ε. διαμέσω του αρμόδιου Επιτρόπου κ. ΜακΚρίβι ξεκαθάρισε ότι όλες οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΠΘ περί ελέγχου του κράτους των προσόντων και των προϋποθέσεων για τα ΚΕΣ τόσο στα ακαδημαϊκά και επ. δικαιώματα των αποφοίτων ΚΕΣ δεν ισχύουν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα «να ελέγχει τους τίτλους εκπαίδευσης δασκάλων ή να αξιολογεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα.», σύμφωνα με το άρθρο 50 παράγραφος 3 της οδηγίας 2005/36/ΕΚ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

 

(βλέπε σχετικά εδώ : http://www.esos.gr/k/195/kollegia-9-10-2008.htm )

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι απόφοιτοι ΚΕΣ να διεκδικήσουν παραπάνω δικαιώματα απο τους μηχανικούς ΤΕΙ, όμοια με αυτά των πανεπιστημίων.

Ως εκ τούτου, επιβάλλεται άμεσα η επίλυση των επ. δικαιωμάτων των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη και η άμεση μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια ή πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών. Ακριβώς αυτό, έγινε και στη Γερμανία, την χώρα που δίδαξε και στήριξε το δυαδικό σύστημα της Ανώτατης εκπαίδευσης με τα πολυτεχνεία και τα Fachhoschchule τα οποία μετονομάζονται σε universities of applied sciences.

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας, για το δίκαιο αίτημα των ΤΕΙ να μετεξελιχθούν άμεσα σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια παρατίθεται εδώ :

 

http://technologikapanepistimia.blogspot.com/

 

 

Επίσης, λόγω των ταχύτατων εξελίξεων καλώ όλους τους συναδέλφους μηχανικούς ΤΕΙ να παρακολουθούν το blog του συναδέλφους μας ***** εδώ :

 

http:***************************

 

Συνδέσεις προς άλλα fora, blogs κ.λπ. στα οποία γίνονται προσβλητικές αναφορές σε μέλη του forum θα διαγράφονται. Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , επειδή

 

1. Οσες φορές έχει ανοιχτεί σχετικό θέμα έχει καταλήξει σε ατέρμονη διαμάχη , (να μην πω ξεκατίνιασμα) , με ανταλλαγές βαρύτατων χαρακτηρισμών , χωρίς τελικά να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα.

 

2. Ακόμα και μια ενημερωτική δημοσίευση όπως αυτή θα έχει την ίδια κατάληξη.

 

3. Επειδή δεν υπάρχει αυτοσυγκράτηση από πλευράς μελών του forum στο σχετικό θέμα και εν τέλει δημιουργείται μια απαράδεκτη εικόνα που δεν μας τιμά ως κλάδο αλλά ούτε προάγει την συναδελφική αλληλεγγύη.

 

Για τους λόγους αυτούς το θέμα κλειδώνει.

Παραμένει όμως προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

 

GeorgeS καμμία αιχμή εναντίον σου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.