slygnos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 (edited) καλησπερα, εχει καποιος συναδελφος αντιμετωπισει κατι παρομοιο? εαν π.χ. ειναι 70 τ.μ. συνολικα εκ'των οποιων τα 30 ψυγειο τα 40 υποδοχη για το κοινο (ελπιζω να ειμαι κατανοητος) σκεφτομαι να ορισω 1.θερμ,ψυχ,επιφανεια τα 40 2.μια θερμικη ζωνη με 40 τ.μ. 3.μη θ.χ. το ψυγειο δλδ τα 30 4.διαχωριστικη επιφανεια με τον μη θ.χ. η καταναλωση του μηχανηματος που ψυχει ?με ενδιαφερει? ευχαριστω. Edited Νοέμβριος 6 , 2012 by slygnos Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Με την κατανάλωση του ψυγείου κρεάτων δεν ασχολείσαι. Δεν έχει να κάνει με τις συνθήκες θερμικής άνεσης των χρηστών. Αν όμως ορίσεις σαν θερμική ζώνη τα 70τ.μ. και όχι τα 40τ.μ., θα λογαριάσει θερμικά κέρδη από εξοπλισμό για 70 τ.μ., δηλαδή: 70 [m2] * 2 [W/m2] = 140 [W] = 0,14 [kW]. Αλλιώς για 40 τ.μ. δηλαδή 0,08 [kW]. Δεν το λέω με σιγουριά αλλά μάλλον, σαν μ.θ.χ. πρέπει να ορίσεις τα 30 τ.μ., όπως λες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Και εγώ νομίζω ότι το ψυγείο είναι ΜΘΧ....Από την άλλη όμως δεν καταναλώνει το ψυγείο σαν χώρος ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για την ψύξη? Δηλαδή ενεργειακά πως εξετάζουμε αυτή την περίπτωση? Εκτός αν μελετάμε μόνο ότι έχει να κάνει με χρήστες...αλλά και πάλι ενεργειακά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Καταναλώνει αλλά για τη ....θερμική άνεση των σφαχταριών, όχι για τη θερμική άνεση των χρηστών. Δες το σαν αυτό που σου λέει η ΤΟΤΕΕ π.χ. για τον αερισμό. Αγνοείς τον τοπικό αερισμό μαγειρείων, χώρων αποθήκευσης τροφίμων. ειδικών ιατρικών εργαστηρίων κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 (edited) Κατανοητό, απλά μπερδεύομαι όταν μιλάμε για ενεργειακή κατανάλωση ενός κτιρίου...Είτε ως προς το περιβάλλον είτε ως προς την τσέπη του κάθε ιδιοκτήτη. Το ψυγείο δεν συνεισφέρει σε αυτό? Καταλαβαίνεις πως το εξετάζω... Edited Νοέμβριος 6 , 2012 by ikaros13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Ακριβώς όπως το λέει ο Πάνος νομίζω ότι είναι. Με τη λογική του εξαερισμού της ψησταριάς. Από την άλλη... να πρέπει να πάρεις το ψυγείο σα μθχ!! Φοβερό ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pggiotas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 (edited) Ακριβώς όπως το λέει ο Πάνος νομίζω ότι είναι. Με τη λογική του εξαερισμού της ψησταριάς. Από την άλλη... να πρέπει να πάρεις το ψυγείο σα μθχ!! Φοβερό ε; Μα το ψυγείο είναι ο "ορισμός" του ΜΘΧ.....Δεν θερμαίνεται ποτέ.... Edited Νοέμβριος 6 , 2012 by pggiotas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agiannis78 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6 , 2012 (edited) Δες το ψυγείο ως μηχάνημα. Ως τέτοιο δεν θα το λάμβανες υπόψη σου, όπως δεν λαμβάνεις την ενέργεια που καταναλώνει π.χ. ένας υπολογιστής. Από την άλλη, το ψυγείο όχι μόνο καταναλώνει ενέργεια αλλά ταυτόχρονα παράγει θερμότητα που μειώνει τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου των 40τμ και αυξάνει της ανάγκες ψύξης του. Ούτε αυτά όμως τα λαμβάνουμε υπόψη μας. Edited Νοέμβριος 6 , 2012 by agiannis78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukos21 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2021 Καλησπέρα συνάδελφοι για κρεοπωλείο τι χρήση κτιρίου θα επιλέξω για την έκδοση ΠΕΑ; Αν επιλέξω καταστήμα δεν θα μου έχει ανοιχτό το πεδίο για καταχώρηση στοιχείων για ΖΝΧ που υποψιάζομαι ότι θα έπρεπε να υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2021 Κατάστημα είναι. Τίποτε άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα