Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Επαναφερω το θεμα.

 

Αλεξ, το ποσοστο ζαχαρης, 0.05%, ειναι κατα βαρος νερου στο διαλυμα?

Δηλαδη 0.05γρ ζαχαρης ανα 100γρ νερο?

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

Όχι, κατά βάρος τσιμέντου. Για να έχεις μία εκτίμηση πόση ζάχαρη θα φάει στο τετραγωνικό. Δεν πειράζει να βάλεις παραπάνω (μάλλον επιβάλλεται), είναι απλώς ένας μπούσουλας.

Δημοσιεύτηκε

Kατα βαρος τσιμεντου μεν, αλλα εσυ δεν το βαζεις σε ολη τη μαζα, αλλα μονο στην επιφανεια.

 

 

Το διαλυμα σου, τι αναλογια σε ζαχαρη ειχε (για τα 350κιλα τσιμεντο/κμ)?

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχει σημασία, λογάριασε ότι θέλεις να αδρανοποιήσεις σε βάθος 4mm, ότι σε αυτό το βάθος έχεις κυρίως πάστα και όχι αδρανή (άρα περισσότερο από 350kg τσιμένου ανά κυβικό), οπότε χρειάζεσαι πάνω από 1,5gr ζάχαρης στο τετραγωνικό. Τώρα, το πόσο νερό θα βάλεις δεν έχει σχέση, θα το επιλέξεις έτσι ώστε να μπορείς να το εφαρμόσεις και να μπορεί το νωπό σκυρόδεμα να το απορροφήσει. αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια, κάνε την προηγούμενη μέρα μία δοκιμή σε μιαν άκρη.

Δημοσιεύτηκε

Θα το τσεκαρω.

Θελω να χρησιμοποιησω το βοτσαλακι που εχεις στην πρωτη φωτο.

Δεν ξερω ποσο τσιμεντο θα χρειαστει και Ν απαιτηθει να βαλλω και αμμο.

Δημοσιεύτηκε
terry στο δάπεδο που έκανα, ρίχναμε τα αδρανή (έγχρωμα) με το χέρι πάνω απο την στρώση του κοινού σκυροδέματος, σαν να  σπέρνεις στο χωράφι. Μετά τα συμπιέζαμε με μασταρί για να εγκιβωτιστούν, ρίχναμε τον αδρανοποιητή και την άλλη μέρα ξεπλέναμε με υψηλή πίεση. Μερικά αδρανή που έμειναν ψηλά, με την χρήση έφυγαν, αλλά ήταν μικρό ποσοστό, εμφανίστηκαν βέβαια και τα αδρανή του σκυροδέματος στην όψη. Οπότε πιστεύω για να έχεις καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ρίχνεις ένα υπόβαθρο με κοινό σκυρόδεμα και μετά, μια στρώση με μια ισχυρή τσιμεντοκονία πάχους 2-3 εκ. με τα αδρανή σου μέσα, όπου αφαιρείς τα ~4χιλ. όπως είπε ο AlexisPap.

κάτι ανάλογο με τα παλία "μωσαϊκά" της δεκαετίας 70...

Δημοσιεύτηκε

Το στρωμα που θα ριξω ειναι 7-10 εκ.

Οποτε μαλλον θα το ριξω μια και εξω με τα αδρανη μεσα στο μιγμα.

Αν καταφερω να βρω το βοτσαλο που θελω.

Δημοσιεύτηκε

εξαιρετο  θεμα   και χρησιμο.....

 

δλδ το  μπετο δεν  αντεχει το ζαχαρωμα 8-)

Δημοσιεύτηκε

Ναί! είναι σαν να λέμε, αν δείς μπετό μην το ζαχαρώνεις, εκτός αν είναι με βοτσαλάκι... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.