terry Δημοσιεύτηκε March 10, 2014 at 10:48 μμ Δημοσιεύτηκε March 10, 2014 at 10:48 μμ (edited) Επαναφερω το θεμα. Αλεξ, το ποσοστο ζαχαρης, 0.05%, ειναι κατα βαρος νερου στο διαλυμα? Δηλαδη 0.05γρ ζαχαρης ανα 100γρ νερο? Edited March 10, 2014 at 10:49 μμ by terry
AlexisPap Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:14 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:14 πμ Όχι, κατά βάρος τσιμέντου. Για να έχεις μία εκτίμηση πόση ζάχαρη θα φάει στο τετραγωνικό. Δεν πειράζει να βάλεις παραπάνω (μάλλον επιβάλλεται), είναι απλώς ένας μπούσουλας.
terry Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 09:42 πμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 09:42 πμ Kατα βαρος τσιμεντου μεν, αλλα εσυ δεν το βαζεις σε ολη τη μαζα, αλλα μονο στην επιφανεια. Το διαλυμα σου, τι αναλογια σε ζαχαρη ειχε (για τα 350κιλα τσιμεντο/κμ)?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 12:30 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 12:30 μμ Δεν έχει σημασία, λογάριασε ότι θέλεις να αδρανοποιήσεις σε βάθος 4mm, ότι σε αυτό το βάθος έχεις κυρίως πάστα και όχι αδρανή (άρα περισσότερο από 350kg τσιμένου ανά κυβικό), οπότε χρειάζεσαι πάνω από 1,5gr ζάχαρης στο τετραγωνικό. Τώρα, το πόσο νερό θα βάλεις δεν έχει σχέση, θα το επιλέξεις έτσι ώστε να μπορείς να το εφαρμόσεις και να μπορεί το νωπό σκυρόδεμα να το απορροφήσει. αν πρόκειται για μεγάλη επιφάνεια, κάνε την προηγούμενη μέρα μία δοκιμή σε μιαν άκρη.
terry Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 02:15 μμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 02:15 μμ Θα το τσεκαρω. Θελω να χρησιμοποιησω το βοτσαλακι που εχεις στην πρωτη φωτο. Δεν ξερω ποσο τσιμεντο θα χρειαστει και Ν απαιτηθει να βαλλω και αμμο.
tanasi Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:50 μμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:50 μμ terry στο δάπεδο που έκανα, ρίχναμε τα αδρανή (έγχρωμα) με το χέρι πάνω απο την στρώση του κοινού σκυροδέματος, σαν να σπέρνεις στο χωράφι. Μετά τα συμπιέζαμε με μασταρί για να εγκιβωτιστούν, ρίχναμε τον αδρανοποιητή και την άλλη μέρα ξεπλέναμε με υψηλή πίεση. Μερικά αδρανή που έμειναν ψηλά, με την χρήση έφυγαν, αλλά ήταν μικρό ποσοστό, εμφανίστηκαν βέβαια και τα αδρανή του σκυροδέματος στην όψη. Οπότε πιστεύω για να έχεις καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ρίχνεις ένα υπόβαθρο με κοινό σκυρόδεμα και μετά, μια στρώση με μια ισχυρή τσιμεντοκονία πάχους 2-3 εκ. με τα αδρανή σου μέσα, όπου αφαιρείς τα ~4χιλ. όπως είπε ο AlexisPap.κάτι ανάλογο με τα παλία "μωσαϊκά" της δεκαετίας 70...
terry Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:59 μμ Δημοσιεύτηκε March 11, 2014 at 05:59 μμ Το στρωμα που θα ριξω ειναι 7-10 εκ. Οποτε μαλλον θα το ριξω μια και εξω με τα αδρανη μεσα στο μιγμα. Αν καταφερω να βρω το βοτσαλο που θελω.
akius Δημοσιεύτηκε March 12, 2014 at 07:11 πμ Δημοσιεύτηκε March 12, 2014 at 07:11 πμ εξαιρετο θεμα και χρησιμο..... δλδ το μπετο δεν αντεχει το ζαχαρωμα
tanasi Δημοσιεύτηκε March 12, 2014 at 02:09 μμ Δημοσιεύτηκε March 12, 2014 at 02:09 μμ Ναί! είναι σαν να λέμε, αν δείς μπετό μην το ζαχαρώνεις, εκτός αν είναι με βοτσαλάκι...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα