Μετάβαση στο περιεχόμενο

τροποποίηση αρχιτεκτονικών και αναθεωρήση


Recommended Posts

Χαιρετώ,

υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει τροποποίηση αρχιτεκτονικών και να έχουν σφραγιστεί από τη πολεοδομία διορθωμένες κατόψεις δίχως να έχει σημειωθεί η αναθεώρηση στο στέλεχος της Ο.Α. ?

 

Αφορμή για τη παραπάνω ερώτηση αποτελεί μια περίπτωση διαμερισμάτωσης όπου ο ένας εκ των δυο ιδιοκτητών επιμένει ότι κατέχει σωστά και εγκεκριμένα σχέδια για το διαμέρισμά του (που δεν τα έχω δει ακόμα).

 

Σύμφωνα με δική μου αναζήτηση, τα αρχιτεκτονικά στο αρχείο της υπηρεσίας δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως εγκεκριμένη κάτοψη υδραυλικών ορόφου όπου φαίνεται η διαφορετική διαμερισμάτωση και βάσει αυτής τεκμηριώνεται η παράβαση.

Στο στέλεχος της Ο.Α. δεν αναφέρεται καμία αναθεώρηση των αρχιτεκτονικών του ορόφου.

 

Η επιμονή του ιδιοκτήτη με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις. Κινούμαι κάπου λάθος?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Έχω την εντύπωση πως στο στέλεχος της Ο.Α. αναφέρεται η οποιαδήποτε αναθεώρηση κάνουμε. Λίγο δύσκολο μου φαίνετε ο συνιδιοκτήτης να έχει κάτι διαφορετικό από ότι υπάρχει στα αρχεία της πολεοδομίας.

Εγώ θα επέμενα στο να δω τα σχέδια που ισχυρίζεται πως έχει. Επίσης θα έλεγχα και τις ημερομηνίες στο φύλλο ελέγχου.

Edited by IOANNA
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

 

Προφανώς ο ιδιοκτήτης εννοεί ως εγκεκριμένη τη κάτοψη με τη στρογγυλή σφραγίδα του συμβολαιογράφου...θα βεβαιωθώ όταν τα δω αλλά αυτό μου μοιάζει πιθανότερο.

Εκείνο που με έβαλε σε σκέψεις ωστόσο, είναι η απώλεια των αρχιτεκτονικών κατόψεων από το αρχείο σε συνδυασμό με την επιμονή του.

Αναφορικά με τις αναθεώρησεις και εγώ αυτό γνωρίζω, πως κάθε τροποίηση γράφεται στο τελευταίο φύλλο του στελέχους..

Link to comment
Share on other sites

Πάντα οι αναθεωρήσεις εκεί γράφονται!

Πάντως κι εγώ σε 3-4 περιπτώσεις συνάντησα το αντίστοιχο πρόβλημα. Αρχιτεκτονικά "χαμένα" από το φάκελο της ΟΑ στην πολεοδομία, ιδιοκτήτης "ασφράγιστα" σχέδια κατασκευαστή, στέλεχος άδειας ιδιοκτήτη κενή η 4η σελίδα, σχέδια υδραυλικών ορόφων φακέλου ΟΑ με αρκετές διαφορές από τα αρχιτεκτονικά του ιδιοκτήτη.

Τελικά, το "σωστό" στέλεχος της ΟΑ από την πολεοδομία είχε αναθεώρηση, υπήρχε άλλος φάκελος (αυτός της αναθεώρησης), μέσα στον οποίο βρέθηκαν τα μισά αρχιτεκτονικά σχέδια (που συμφωνούσαν με τα σχέδια υδραυλικών του φακέλου της αρχικής ΟΑ).

Ψάχνοντας περισσότερο βρέθηκε ότι, 6 χρόνια μετά είχε βγει άδεια πισίνας για το ίδιο ακίνητο (η οποία σήμερα είναι μπαζωμένη - έτσι είπαν οι ιδιοκτήτες) μέσα στο οποίο φάκελο βρέθηκαν και τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά της αναθεώρησης!!!

 

Συμπέρασμα: Πολύ μεγάλη υπομονή και ενδελεχές ψάξιμο παντού κι όλα βρίσκονται.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία εμπειρία είχες ΙΑΣΟΝΑΣ!

 

Τελικά, το "σωστό" στέλεχος της ΟΑ από την πολεοδομία είχε αναθεώρηση..

Άρα από τη στιγμή που το σωστό στέλεχος -το απευθείας από τα βιβλία/αρχεία της ΥΔΟΜ- δεν έχει σχετική αναθεώρηση, υποθέτω πως άδικα ψάχνω να βρώ τροποποιημένες εγκεκριμένες κατόψεις. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον σωστά!

Αλλά στο ....Ελλαδιστάν, ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.