yiman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10 , 2008 Έχω οικόπεδο που πληρεί τις προυποθέσεις του άρθρου 25 του 1337/83, μπορεί δηλαδή να είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο. Η μία από τις δύο όμορες ιδιοκτησίες είναι άρτια και οικοδομήσιμη στον κανόνα. Η άλλη όμορη ιδιοκτησία είναι μη άρτια, μη οικοδομήσιμη και επομένως προσκυρωτέα στις όμορες. Στην πολεοδομία μου είπαν ότι επειδή η δική μου ιδιοκτησία είναι οικοδομήσιμη με το άρθρο 25, δεν μπορεί να προσκυρώσει τμήμα της όμορης (μη άρτιας, μη οικοδομήσιμης) και επομένως είναι και αυτή προσκυρωτέα στο κατά κανόνα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο. Έχουν δίκιο ? Γιατί ένα κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο ακίνητο δεν μπορεί να κάνει προσκύρωση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2008 Εάν προσκυρώσεις, φθάνεις το κατά κανόνα άρτιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2008 Ούτε κανόνα φτάνω, ούτε παρέκκλιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Ορθώς τότε το προσκυρώνουν στο άρτιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Πρέπει να προσκυρωθεί και το δικό μου στο άρτιο, όπως λέει η πολεοδομία ή το δικό μου εξακολουθεί να είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2008 GRTOPO τα φώτα σου παρακαλώ, μια που με αφορά το θέμα. Εν ολίγοις, εάν δεν δίνεται η δυνατότητα να φθάσουμε την κατά κανόνα αρτιότητα, το κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο οικόπεδο του αρ. 25 δεν προσκυρωνει άλλα τμήματα. Γνωρίζεις εάν το ίδο ισχύει και με τα οικόπεδα που μπορούν να υπάχθούν στις ευνοικές διατάξεις του Ν. 690/48? Ευχαριστώ εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα