Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ξερει κανεις αν συμφερει-απο ολες τις αποψεις- καλυτερα η υποδαπεδια θερμανση απο την κλασικη?αλλοι μου λενε ειναι η ιδανικη και αλλοι μου λενε οτι ηδη στην Γερμανια απαγορευτηκε η χρηση της.Τι αληθευει?εχετε εμπειρια?

Ευχαριστω..

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν σε απασχολεί το οικονομικό δεν έχεις λόγο να μην κάνεις ενδοδαπέδια θέρμανση. Αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο και με τα κατάλληλα υλικά.

 

Οι λόγοι που αποφεύγεται είναι:

1) οικονομικός και εννοώ το αρχικό πάγιο κόστος κατασκευής καθότι με το πέρασμα του χρόνου θα αποσβένεται το κόστος επένδυσης ως πιο οικονομική από την κλασική λύση με τα σώματα και μάλιστα τόσο πιο γρήγορα όσο περισσότερο ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου.

2) φόβος ότι μετά από κάποια χρόνια θα γίνουν ζημιές στις σωληνώσεις και το κόστος επιδιόρθωσης είναι πολύ υψηλό.

3) αν θέλεις ξύλινο καρφωτό δάπεδο απλώς δε γίνεται να έχεις ενδοδαπέδια.

Δημοσιεύτηκε

Επισης εχω ακουσει τα εξης: [χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ισχυουν]

1.Εξ αιτιας του ζεστου πατώματος ολη η σκονη αιωρειται και την εισπνεουμε με αποτελεσμα να εχουμε αναπνευστικα προβληματα και αλλεργιες.

2. Αν περπαταμε ξυπολητοι, που συνηθως κανουμε οταν εχουμε ενδοδαπεδια θερμανση, καταστρεφουμε τα αγγεια μας στα ποδια, με αποτελεσμα να παθαινουμε κιρσους και φλεβιτιδες.

Προσωπικα εγω δεν θα εβαζα ενδοδαπεδια γιατι εχεις και μεαλυτερο υψος τσιμεντοκονιας, και αρα επιπλεον φορτια. [Ασε που δεν θα εχω καλοριφερ να στεγνωνω τα ρουχα..]

Δημοσιεύτηκε

Επειδή τυγχάνει συγγενικό μου πρόσωπο που διαμένει δίπλα στο σπίτι μου να έχει τοποθετήσει ενδοδαπέδια θέρμανση (όχι ηλεκτρική) μπορώ να πω τα εξής:

 

1. Να αιωρείται σκόνη δεν το έχω διαπιστώσει. Η κόρη μου που έχει αλλεργικό άσθμα και τη λέω "βαρόμετρο" για κάτι τέτοιες περιπτώσεις επίσης δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα.

 

2. Αν όντως παθαίνεις κάτι τέτοιο θα φανεί μετά από χρόνια και πάλι δε νομίζω ότι θα μπορείς να εντοπίσεις την αιτία στο σύστημα θέρμανσης.

Εκείνο που έχω διαβάσει σχετικά είναι ότι όντως η θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί στους σωλήνες της ενδοδαπέδιας δεν πρέπει να ξεπερνάει τη συνιστώμενη θερμοκρασία γιατί δε θα υπάρχει θερμική άνεση.

 

Μεγαλύτερο πάχος δαπέδου έχεις γιατί επιπλέον βάζεις και θερμομόνωση από κάτω για να πηγαίνει η θερμότητα προς τα πάνω (ζητούμενο) αλλά τα 2cm τσιμεντοκονίας που μπορεί έτσι κι αλλιώς να τα έχεις λόγω ύψους εξισωτικής στρώσης αν έχεις και ξύλινο καρφωτό δάπεδο σ' άλλους χώρους δε νομίζω ότι προσθέτουν σημαντικό βάρος. Πάντως είναι ένα μείον.

 

Στεγνωτήριο για τα ρούχα σίγουρα δε θα 'χεις :lol:

Βέβαια μπορείς να έχεις και ενδοδαπέδια και κλασικά σώματα στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικούς χώρους.

Δημοσιεύτηκε

Χαρη τα λες μια χαρα

Απλα να προσθεσο οτι το συστημα μπενει παντου αναξαρτετα τι δαπεδο εχεις.

βεβεα το ξηλινο εχει καποιες ιδιαιτεροτητες που λαβανονται γαι τη μελετη

παραταφτα ομωσ το συστημα ειναι ασφαλες για οποιοδηποτε πατομα

Δημοσιεύτηκε

αυτο ισχυει μονο αν εχεις ενδοδαπεδια με νερου! Η ηλεκτρικη μπενει παντου!

σε καρφοτο σε κολιτο σε οτι θες!

Δημοσιεύτηκε

Πώς γίνεται αυτό;

Πώς θα μεταφέρεται η θερμότητα στο ξύλινο δάπεδο αν είναι καρφωτό, μέσω των καδρονιών;

Αν είναι έτσι γιατί δεν γίνεται και με ενδοδαπέδια σωλήνων νερού;

 

ΕΔΩ πάντως μιλάει για ξύλινο σε τσιμεντοκονία, δηλαδή σε κολλητό ξύλινο δάπεδο.

Δημοσιεύτηκε

Απλα βελτιώνεις το συσχετισμο των μονωτικων ιδιοτητων των υλικων προσ οφελος του ξυλου τοποθετωντας μονωση στο υποστρωμα αναμεσα στα καδρονια δλδ. το καλωδιο κατοπιν, πλεκεται επανω στη μονωση με τη βοηθεια πλεγματος. Ο λόγος που δεν γινεται με σωληνες νερου ειναι κυριως οτι οι σωληνες δεν ειναι τοσο ευκαμπτες οσο τα καλωδια (διατομη καλωδιου = 7μμ) καθως επισης και το γεγονος οτι η σωληνα θα ηταν ελευθερη κατω απο το ξυλο και σε ενδεχομενη διαρροη το αποτελεσμα ειναι καταστροφικο! Θεωρητικα βεβαια γινεται, αλλα καμια εταιρια δεν αναλαμβανει την ευθυνη!

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι δεν το κατάλαβα.

Πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε μόνωση ανάμεσα στα καδρόνια πχ πετροβάμβακα, σωστά;

Στη συνέχεια τοποθετείς τα καλώδια που είναι κολλημένα σε κάποιο πχ υαλόπλεγμα πάνω στη μόνωση;

Δηλαδή σε λωρίδες μεταξύ των καδρονιών;

Φαντάζομαι ότι οι συνδέσεις των λωρίδων πλάτους περίπου 30-35cm όσο η απόσταση των καδρονιών γίνεται μέσω καλωδίων που διέρχονται κάτω από τα καδρόνια όπου υπάρχει ένα μικρό κενό λόγω των τάκων.

Τα καλώδια όμως πώς έρχονται σε επαφή με το ξύλινο δάπεδο ή μήπως δεν είναι σε επαφή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.