Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υδροστάτης με μεγάλο διαφορικό


TECAT

Recommended Posts

Καλημέρα!

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ψηφιακός θερμοστάτης – υδροστάτης με μεγάλο διαφορικό ρύθμισης??

Τι είναι αυτό που θέλω να κάνω:

θέλω ο συγκεκριμένος θερμοστάτης ο οποίος θα είναι τοποθετημένος σε δοχείο αδράνειας διαβαθμισμένο tank in tank με υποβοήθηση ηλιακών συλλεκτών να εκκινεί τον λέβητα πέλλετ. Θα ήθελα όμως ο λέβητας να δουλεύει σε συγκεκριμένο φάσμα θερμοκρασιών. Δηλαδή θα ήθελα να ορίζω δύο θερμοκρασίες, η μια να είναι η ελάχιστη θερμοκρασία από τη οποία θα ανάβει ο λέβητας και η δεύτερη η υψηλότερη για την οποία θα σβήνει. Έστω ότι στο δοχείο αδράνειας πέφτει η θερμοκρασία στους 55C ο θερμοστάτης να ανοίγει το λέβητα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει την δεύτερη θερμοκρασία η οποία θα είναι 75C και αυτό να επαναλαμβάνεται… δηλαδή ο λέβητας να ξαναπάρει όταν στο δοχείο αδράνειας δούμε θερμοκρασία 55C

Εάν δεν υπάρχει τέτοιος θερμοστάτης θα μπορούσε να γίνει ένας αυτοματισμός με δύο υδροστάτες και ρελέ ώστε να μας δώσει αυτό το οποίο ζητάμε?

Link to comment
Share on other sites

αυτο γινεται με υδροστατεs και ρελεδακια απλα δεν θα εχειs εικονα των θερμοκρασιων.με ενα plc και 2 αισθητηρεs pt100 η t1000 γινεται το κολπο ευκολο και βλεπειs τιs θερμοκρασιεs στο sceen του plc.

Link to comment
Share on other sites

ψηφιακοί θερμοστάτες με μεγάλο διαφορικό υπάρχουν (πχ lae mtr6) αλλά αν θες να κάνεις και άλλους ελέγχους (αντιστάθμιση, διαφορικό ηλιακών, κυκλοφορητή, λέβητα, ΖΝΧ) θα πρέπει να πας σε προγραμματιζόμενο ελεγκτή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.