maranti Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2016 Τα 800 είναι επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολλούμενες, τώρα για μισθωτή μηχανικός δεν ξέρω καθολου τι γίνεται.
skarantonas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Η γυναίκα μου ειναι αυτοαπασχολουμενη μηχανικος,ηθελα να ξλερω αν δικαιουται το επιδομα τοκετού των 2.500€
EleniZaggana Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Τα 800 είναι επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολλούμενες, τώρα για μισθωτή μηχανικός δεν ξέρω καθολου τι γίνεται. Εχει απαντησει ο συνάδελφος. Πλεον το επιδομα για αυτο-απασχολουμενες ειναι 800 ευρω και οχι 2.500 που ισχυει πριν ενταχθει το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ
gio Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Η γυναικα μου ειναι ασφαλισμενη εμμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ (για ιατροφαρμκευτικη περιθαλψη) και στο ΙΚΑ ( ως ωρομισθια για συνταξιοδοτικο). Δικαιουτε να παρει κατι λογο εγκυμοσυνης απο τον ενα ή τον αλλο φορεα;
geoste Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2016 (edited) Από το ΤΣΜΕΔΕ δεν δικαιούται επίδομα μητρότητας καθώς δεν είναι άμεσα ασφαλισμένη (ΦΕΚ 2665/Β/8.10.2014). Για το ΙΚΑ δες εδώ. Edited Οκτώβριος 31 , 2016 by geoste
COSTAS T Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Η γυναικα μου ειναι ασφαλισμενη εμμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ (για ιατροφαρμκευτικη περιθαλψη) και στο ΙΚΑ ( ως ωρομισθια για συνταξιοδοτικο). Δικαιουτε να παρει κατι λογο εγκυμοσυνης απο τον ενα ή τον αλλο φορεα; Παρόλο που πιθανότατα τώρα θα έχετε ήδη διευθετήσει την απορία σας η σύζυγος δικαιούται από το ΙΚΑ (καθότι άμεσα ασφαλισμένη) επίδομα κυοφορίας και λοχείας. Έπειτα στον ΟΑΕΔ για το επίδομα μητρότητας. Στην συνέχεια στον ΟΑΕΔ επίσης την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας αν ασφαλώς το επιθυμείτε.
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2016 Παρόλο που πιθανότατα τώρα θα έχετε ήδη διευθετήσει την απορία σας η σύζυγος δικαιούται από το ΙΚΑ (καθότι άμεσα ασφαλισμένη) επίδομα κυοφορίας και λοχείας. Έπειτα στον ΟΑΕΔ για το επίδομα μητρότητας. Στην συνέχεια στον ΟΑΕΔ επίσης την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας αν ασφαλώς το επιθυμείτε. Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν πηραμε τιποτα και δεν μασ δινουν τιποτα....γιατι για επιδομα κυοφοριας και λοψειας δεν προλαβαμε τις ημερομηνιες...(56 πριν τον τοκετο-δεν το ξεραμε)...ετσι τα χασαμε!!!!
xathi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2017 Αφού μπήκε ο νέος χρόνος και από ΤΣΜΕΔΕ γίναμε ΕΦΚΑ γνωρίζει κάποιος τι ισχυει με το επίδομα τοκετού καθώς και τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές που είχαν για ένα έτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες;
COSTAS T Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Αφού μπήκε ο νέος χρόνος και από ΤΣΜΕΔΕ γίναμε ΕΦΚΑ γνωρίζει κάποιος τι ισχυει με το επίδομα τοκετού καθώς και τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές που είχαν για ένα έτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Νομίζω πως αυτή η ανακοίνωση θα σου φανεί χρήσιμη. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/31878
xathi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν βοηθάει κάπως. Έστω ότι γεννάω αύριο, τι ισχύει για επίδομα και για μείωση ασφαλιστικών εισφορών αφού είμαι ελ.επαγγελματίας και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν δύναται να εργασθώ. Μέχρι 31/12/2016 χορηγούνταν από το ΕΤΑΑ επίδομα μητρότητας. Ο ΕΦΚΑ προβλέπει κάτι αντίστοιχο; Επίσης για ένα έτος οι ασφαλιστικες εισφορες στο ΕΤΑΑ ήταν μειωμένες στις άμεσα ασφαλισμένες. Πλεον με τον ΕΦΚΑ τι προβλέπεται;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα