Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου θα κτιστεί στην Κίνα


88db88

Recommended Posts

to-psilotero-ktirio-tou-kosmou-tha-ktistei-sthn-kina.jpg

Η κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία Broad Group αποκάλυψε τα σχέδια της να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου – μόνο μέσα σε τρεις μήνες. Ο ουρανοξύστης, που θα ονομαστεί Sky City, θα έχει 220 ορόφους, ύψος 838 μ. και θα βρίσκεται στην πόλη Changsha, στην νοτιανατολική Κίνα.

 

Ο Sky City θα στέκεται 10 μέτρα ψηλότερα από τον Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου μέχρι τώρα που βρίσκεται στο Dubai και θα ξεπερνά κατά πολύ (530 μ.) το Shard του Λονδίνου, το ψηλότερο κτίριο στην δυτική Ευρώπη. Αλλά το πιο εντυπωσιακό στην κατασκευή του είναι πως η Broad Group σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο μόλις σε 90 μέρες.

Ο εντυπωσιακός αυτός ρυθμός, 5 όροφοι την μέρα, βασίζεται σε μια επαναστατική μέθοδο προκατασκευασμένων κτιρίων όπου κομμάτια του έργου χτίζονται έξω από το εργοτάξιο και ενώνονται για την εξοικονόμηση χρόνου. Παρά τις ανησυχίες για την κατασκευαστική του αντοχή, η Broad Group δηλώνει πως το κτήριο θα μπορεί να αντέξει σε σεισμό των 9.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σχεδιασμός για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου δεν πατάει στα σύννεφα καθώς η ίδια εταιρεία έχτισε πέρυσι ένα κτίριο 30 ορόφων μέσα σε 15 μέρες.

Η Broad Group, η οποία ξεκίνησε με την κατασκευή συστημάτων air-conditioning τη δεκαετία του ’80, θα απασχολήσει για αυτό το έργο 3.000 εργαζόμενους.

Ο Sky City θα καταλαμβάνει μία έκταση πάνω από 1 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και θα χρειαστούν πάνω από 200.000 τόνοι από ατσάλι για την ολοκλήρωση του. Θα προσφέρει πάνω από 5.000 κατοικίες, ικανές να στεγάσουν 17.400 κατοίκους, ένα ξενοδοχείο, ένα νοσοκομείο, πέντε σχολεία και εργασιακούς χώρους για 31,000 εργαζομένους.

Το κόστος του υπολογίζεται γύρω στα 400 εκατ. βρετανικές λίρες, πολύ μικρότερο από τα 940 εκατ. που ήταν το κόστος του Burj Khalifa ο οποίος χρειάστηκε περισσότερο από πέντε χρόνια για να κτιστεί.

Η κατασκευαστική εταιρεία περιμένει ακόμα την τελική έγκριση της κινέζικης κυβέρνησης, αλλά ελπίζει πως το έργο θα έχει ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη ώστε να είναι έτοιμο πριν τον ερχόμενο Απρίλη.

 

Πηγή: elem.tee.gr

Link to comment
Share on other sites

Είχα την τύχη να συζητήσω με μηχανικό που δούλευε σε μία από τις εταιρείες επίβλεψης της κατασκευής του Burj Khalifa, το οποίο και έχω επισκεφθεί αρκετές φορές.

Χωρίς να θέλω να αναφέρω ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες θεωρώ πολυ απλά ότι το χρονοδιάγραμμα που αναφέρεις είναι ανέφικτο ακόμη και αν η ποιότητα είναι στο μισό από αυτή του Burj Khalifa το οποίο θεωρώ ότι κατασκευάστηκε γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν αναφέρω κάτι εγώ. Απλά μετέδωσα την είδηση. Αν θες την άποψή μου το χρονικό διάγραμμα που αναφέρουν είναι εφικτό μόνο αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι κάθε όροφος είναι προκατασκευασμένος και ότι θα χρειαστούν 3 μήνες μόνο για τη τελική κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

ε ναι, αυτο σημαινει οτι φτιαχνουν τα προκατασκευασμενα κομματια εδω και μηνες και περιμενουν την εγκριση για τη τελικη συναρμολογηση. Αν και παλι η εσωτερικη διαρυθμιση θα συνεχιστει για πολυ χρόνο ακομη...

Link to comment
Share on other sites

Μετά το άνωθεν βίντεο, κατάλαβα ότι όχι απλά με το κλειδί στο χέρι σου το παραδίδουν, αλλά με την εφημερίδα στο κομοδίνο και ανοικτή την τηλεόραση στο αγαπημένο σου κανάλι....

 

Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι....

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται άγχος.

Το ξανασυζητήσαμε εξάλλου σε αυτό το φόρουμ και άλλοτε.

 

Όταν ο Κινέζος λέει σε τρεις μήνες, εννοεί ότι σε τρεις μήνες θα μπεις στη ρεσεψιόν, θα πάρεις το κλειδί και θα ανέβεις στο δωμάτιο για ένα ζεστό μπάνιο πριν την πέσεις για έναν υπνάκο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.