Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτονομία Σωμάτων Καλοριφέρ με την προσαρμογή ηλεκτρικής αντίστασης


koser

Recommended Posts

aithilenio, το πράγμα αυτό το έγραψα εγώ. ......

όποιες παρατηρήσεις έχει να κάνει κάποιος είναι δεκτές, αλλά αοριστίες και εξυπνάδες του στίλ "μπάζει απο παντού" και "ποιος έγραψε αυτό το πράγμα" δε νομίζω να μου αξίζουν.

 

Ας σου κάνω εγώ λοιπόν μερικές παρατηρήσεις:

 

1. Στη σελίδα 7 κάνεις μερικούς υπολογισμούς και αποδεικνύεις ότι "... ναι θα ζεσταθούμε όπως ζεσταινόμασταν ..." παρ' όλο που έχουμε εγκαταστήσει μόνο 6.5 KW σύστημα αντί των 11.45 KW που απαιτούνται. Όπως σου είπα και στο #52 αυτό είναι τελείως λάθος.

 

2. Στο ίδιο σημείο υπολογίζεις το ωριαίο κόστος λειτουργίας χωρίς όμως να αναφέρεις πόσες ώρες την ημέρα θα λειτουργεί το σύστημα. Ο miltos παραπάνω ρωτάει και ξαναρωτάει για το duty cycle αλλά απάντηση δεν παίρνει. Σε ποια μονάδα χρόνου αναφέρεται το 1.83€;

 

3. Παρακάτω πετάς και το αξίωμα: "Τώρα η κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο μας στοίχιζε η ώρα με το παλιό σύστημα; και πόσο θα μας στοιχίζει με το πετρέλαιο στο 1,40€/lt. Να είστε σίγουροι ότι είναι πάνω από τα διπλά χρήματα." Και γιατί να είμαστε σίγουροι απλά επειδή το λες; Τόσους υπολογισμούς έκανες για την κατανάλωση του ρεύματος. Κάνε και μερικούς για το πετρέλαιο. Αν τους κάνεις να είσαι εσύ σίγουρος ότι το πετρέλαιο έστω και στο 1.40 € θα βγει φτηνότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Climaman καταλαβαίνεις ότι η ερώτηση για τον κυκλοφορητή ήταν για να μη γυρίσουμε στην εποχήπου καναμε μπάνιο με την κανατα κ τα γκιούμια (αν και για εκει οδευουμε) αλλα να κανουμε απαέρωση με απλό κ σίγουρο τρόπο.

Το ότι κάποιο συστημα ειναι ανενεργο δε σημαίνει πως ο αυτόματος πληρωτης ειναι συσδεμενος.

Επειτα μας πρότεινες να μεινει το κατω βανάκι λιγο ανοχτό για ασφάλεια κ τώρα μου απαντας πως το χεις κλειστό κ ότι η θερμότητα δε μεταφέρεται σε ρευστό με ιδιο υψομετρικό.

Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να καταδικάσω το προϊόν σου κ να επιτεθώ σε σένα προσωπικά θεωρώ πως αυτο το τοπικ θα πρέπει να το εκλάβεις σοβαρά κ να διορθώσεις το γραφόμενα κ τα λεγόμενα στους πελατες σου.

Η όλη προβολή μου θύμησε μια πωλήτρια στην ΔΕΘ που πουλούσε λέβητες πελλετ με μοναδικό κριτηριο διαστασιολόγησης τα τετραγωνικά του σπιτιοϋ.

Το πρόβλημα στην περίπτωση του προϊοντος είναι πως αυτοι που διαβάσαν τα γραφόμενα στο τοπικ αυτό λίγο-πολύ τα γνωρίζαν αλλά τα υποψήφια θύματα, οι εύπιστοι αγοραστές - πελάτες θα πιστέψουν πως με την επισώματι αντίσταση θα βρουν τη τζάμπα θερμανση που ονειρεύονται κ ενώ θα τουρτουρίζουν θα μιλούν για οικονομία.

 

Link to comment
Share on other sites

astruh, το 70% δεν είναι αισιόδοξο είναι κατάντια.

Όταν κάνουμε μια εκτίμηση στο τι θα τοποθετηθεί σε ένα διαμέρισμα, ζητάμε εάν υπάρχει μια περσινή κατανομή δαπανών ώστε να δούμε το κόστος πετρελαίου ανα ώρα. Ετσι απο περιέργεια έλεγξε το. Εκεί που καταντήσαμε όπου σε μια πολυκατοικία ανάβει μόνο ο ένας ή άντε δύο τη θέρμανση το κόστος είναι τεράστιο και απαγορευτικό για αυτούς που τους περισεύουν λίγα ευρουλάκια για τη θέρμανση. Βλέπεις καταναλώσεις της τάξεως των 7 και 8 ευρώ ανα ώρα...

δυστυχώς λοιπόν αποδεικνύεται το 70% και μη σου πω και παραπάνω.

 

Sorry, αλλά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα....!!! 7-8€/h δηλαδή ~6lt την ώρα μάλλον κάτι δεν πηγαίνει καλά... δεν φταίει "το σύστημα"....

Link to comment
Share on other sites

Συνοπτικά: 1) Ο ισχυρισμός ότι με τη μισή ισχύ θα ζεστάνουμε πάλι το χώρο, αλλά στο διπλάσιο χρόνο είναι προφανές και έχει επισημανθεί ότι δεν ευσταθεί. 2) Ο υπολογισμός του κόστους ανά ώρα λειτουργίας είναι μάλλον "μπακάλικος" και παραπλανητικός. Οι χώροι θερμαίνονται με kwh, όποιος θέλει να κάνει σύγκριση καυσίμων να υπολογίσει το κόστος ανά παραγόμενη kwh και αποδιδόμενη στο χώρο αφού λάβει υπόψιν πέραν του β.α. της μονάδας παραγωγής και του β.α. συστήματος διανομής και τερματικής μονάδας 3) Η αρχή λειτουργίας είναι ίδια με τα σώματα λαδιού. Δεν μας εξηγήθηκε ποια είναι τα προβλήματα στα τελευταία και γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σύστημα.

 

Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο, για να "περπατήσει" ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερο από τον άμεσο ανταγωνισμό, και αυτός στην προκειμένη περίπτωση είναι τα καλοριφέρ λαδιού που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και είναι φτηνότερα. Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική ολόκληρων σελίδων αναλύσεων που "προσπερνούν" σε μια αράδα ("όσοι έχουν, ξέρουν τα προβλήματα") τη σύγκριση με το βασικό ανταγωνιστή.

Edited by gaskouk
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα καλή εβδομάδα,

 

tsak1,

1. το απάντησα αυτό το θέμα αλλά επειδή είναι ίσως το πιο σοβαρό αξίζει να επανέλθω. Πράγματι το παράδειγμα που έδωσα είναι πολύ προκλητικό, σε περιπτώσεις που έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες μπορει να μη ζεσταθούμε ποτέ! Το έφτιαξα έτσι προκειμένου να κάνω μια σύγκριση στα οικονομικά δεδομένα και να αποδείξω τη μεγάλη οικονομία που κάνουμε, θα πρέπει να το διορθώσω και να το προσαρμόσω σε ένα πραγματικό σπίτι. Σε ένα διαμέρισμα στην Αττική οι μελετητές υπολογίζουν περίπου 40 kcal/h το κυβικό μέτρο έτσι θα διαπιστώσουμε ότι οι αντιστάσεις είναι αρκούντως ικανοποιητικές για τους χώρους. Μη ξεχνάτε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πολυκατοικιών το κάθε διαμέρισμα έχει ανοιχτή τη θέρμανση 6-7 ώρες την ημέρα και όχι όλο το 24ώρο. Εχεις λοιπόν δίκιο, θα διορθώσω το παράδειγμα σε πιο ρεαλιστικά δεδομένα αλλά προδιόρισα ότι δεν είναι ένα προϊόν "πάρτο βάλτο", θα πρέπει πριν να γίνει μια μελέτη, άλλο ένα σπίτι στο Νευρωκόπι και ένα σπίτι στην Αττική.

 

2. ο miltos ρωτάει κάτι που δε μπορεί να απαντηθεί.... δηλαδή η ενέργεια είναι αποδιδόμενη στο χώρο, δεν έχω ένα θερμοσίφωνα μονομένο και να πω ότι τα 4kw θα φτάσουν τη τάδε θερμοκρασία σε τόση ώρα και τότε θα κόψει η αντίσταση. Το μόνο που κάνουμε τίμια είναι συγκρίσεις όταν κάποιος σε ένα σπίτι έχει ανοιχτή την ηλεκτροβάνα του 1 ώρα χρεώνεται για κάποια χρήματα, όταν ο χώρος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία η ηλεκτροβάνα σταματάει. Εμείς υποθέτουμε ότι η ονομαστική απόδοση των σωμάτων είναι και πραγματική κάτι που ποτέ σε καμιά περίπτωση δε γίνεται, οι πραγματικές αποδόσεις είναι μακράν πιο κάτω. Πόση ώρα θα πρέπει να είναι ανοιχτές οι αντιστάσεις προκειμένου να πιάσουμε την ίδια απόδοση στα σώματα; και τι θα χρεωθούμε στη μέγιστη κλίμακα κατανάλωσης στο λογαριασμό της ΔΕΗ; η απάντηση λοιπόν είναι ότι το 1,83€ αφορά για συνεχή λειτουργία των αντιστάσεων για 1 ώρα και 45 λεπτά τόσο ώστε να πιάσουμε τις υποτιθέμενες κανονικές αποδόσεις των σωμάτων σε 1 ώρα συνεχούς λειτουργίας. ΄Οσο και να ακούγεται εμπειρική και πρόχειρη αυτή η προσέγγιση τη θεωρώ τίμια και σωστή, ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό.

 

3. Για αυτό ακριβώς επιμένω και λέω, πάρτε μια κανανομή δαπανών απο μια οποιαδήποτε πολυκατοικία και δείτε πραγματικά τι πληρώνει ο κόσμος... Έχουν ένα λέβητα 80.000kcal/h και ζητάει θέρμανση μόνο ένα διαμέρισμα δείτε παρακαλώ πόσα χρήματα τους στοιχίζει η ώρα. Εγώ παρατηρώ ότι τους στοιχίζει απο 5-8 εύρώ.

astrah έχεις δίκιο με τέτοιες χρεώσεις θα υποθέταμε ότι φταίει το σύστημα, μα δε φταίει, φταίει το γεγονός ότι με το τρόπο που δουλεύουν και με τη κρίση που υπάρχει όπου δεν ανάβει κανένας το θερμοστάτη στο διαμέρισμά του επιβαρύνεται το ένα διαμέρισμα όλη τη λειτουργία της θέρμανσης, υπολόγισε πόσα λίτρα νερό ζεσταίνει και τι παράπλευρες απώλειες έχει. Επαναλαμβάνω αναφέρομαι σε πραγματικές περιπτώσεις διαμερισμάτων και πόσο χρεώνονται τελικά ανα ώρα με τις πραγματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δε μιλάω για ένα διαμέρισμα που έχει μια ατομική μονάδα θέρμανσης με πετρέλαιο ή αέριο. Παρακαλώ ελέγξε τα, εγώ τα ελέγχω καθημερινά και επιβεβαιώνονται τα νούμερα.

 

s.a.k.i. μάλλον δε κατάλαβες καλά το τρόπο λειτουργίας. Φυσικά και δε ψάχνω για θύματα ούτε για εύπιστους αγοραστές, είμαστε μια εταιρεία απο το 1980 στο χώρο και όλα τα προϊόντα που πουλάμε είναι αξιόλογα και πιστοποιημένα. Είμαι σίγουρος ότι εάν μας γνωρίσεις απο κοντά θα πειστείς ότι δεν είμαστε απατεώνες ή "αλεξιπτωτιστές" του χώρου. Εν αρχήν, ένα σύστημα θέρμανσης και ανενεργό εάν είναι εάν δεν έχει νερό μέσα θα σκουριάσουν όλα μέρη της θέρμανσης. Στη περίπτωση που δουλεύουμε συνδεμένοι με το δίκτυο ο κάτω διακόπτης είναι ανοιχτός, στη περίπτωση που το δίκτυο έχει πρόβλημα ή δεν υφίσταται καν, έχουμε κλειστούς όλους τους διακόπτες και αντί εξαεριστικό σώματος προσαρμόζουμε μια βαλβίδα ασφαλείας.

Πρέπει να έχεις καταλάβει ότι δε τάζουμε λαγούς και πετραχίλια εξηγούμε όσο καλύτερα γίνεται τις χρεώσεις λέγοντας όχι αυτά που λένε τα ηλεκτρομάγαζα ότι η kw στοιχίζει 10 λεπτά του ευρώ... αναμένουμε φυσικά και τις αυξήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα γίνεται σωστή πάλι ενημέρωση. Σίγουρα σε κανένα δε μιλάμε για τζάμπα θέρμανση...

 

gaskouk, ο άμεσος ανταγωνισμός αυτού του προϊόντως είναι ο ηλεκτρικός λέβητας (εδώ νομίζω ότι η υπεροχή του συστήματος που παρουσιάζουμε είναι πολύ μεγάλη), θερμοπομποί υπέρυθρης ακτινοβολίας (πολύ πιο μεγάλο κόστος κτήσης και αλλάζουμε όλη τη διακόσμηση του σπιτιού), απλοί θερμοπομποί και τέλος φορητά ηλεκτρικά σώματα απλά ή λαδιού.

Δε σου κρύβω ότι όποιος θέλει να πάρει ένα φορητό ηλεκτρικό σώμα δε θα απευθυνθεί καν σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα θέρμανσης για αυτό κιόλας όσο και αν φαίνεται αστείο όχι δεν είναι το προϊόν όπου θα πάρουμε μερίδιο, απο το κόστος και μόνο κάποιος το καταλαβαίνει ότι το σώμα λαδιού είναι μια λύση όπου δε μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Παρόλα αυτά επιχειρηματολογούμε και λέμε, εάν το σώμα λαδιού το τοποθετήσεις στο τοίχο, γνωρίζεις ότι θα βελτιωθεί πολύ η απόδοσή του; Ο τρόπος και μόνο που τοποθετούνται όλα αυτά τα σώματα, δηλαδή στη μέση του δωματίου δυσχερένουν τη κυκλοφορία του αέρα, τα σώματα που είναι στο τοίχο πραγματοποιούν πολύ καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο χώρο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα φορητά ηλεκτρικά σώματα δεν αποδίδουν τόσο καλά οσο τα επίτοιχα.

Link to comment
Share on other sites

.... Σε ένα διαμέρισμα στην Αττική οι μελετητές υπολογίζουν περίπου 40 kcal/h το κυβικό μέτρο έτσι θα διαπιστώσουμε ότι ...

 

Μάλιστα. Τώρα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Τέτοιου είδους "μελέτες" κάνεις κι εσύ για τους πελάτες σου; Πάντως αυτοί οι τύποι μόνο μηχανικοί δεν μπορεί να είναι ή να λέγονται.

 

Και αλήθεια, όταν δηλώνεις ψυχολόγος - μηχανολόγος τί ακριβώς εννοείς; Με ενδιαφέρει κυρίως το δεύτερο σκέλος, γιατί υποψιάζομαι ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα μας, ειδικά και μετά την απάντησή σου στο 2.

Link to comment
Share on other sites

tsak1, νομίζω ότι δεν σου έχουν έρθει στα χέρια μελέτες συναδέλφων σου, η μισή Αθήνα τουλάχιστον έτσι ζεσταίνεται, έτσι μάλλον τον κλάδο σου προσβάλεις και όχι εμένα.

Εάν νομίζεις δε ότι δεν υπάρχει νόημα να κάνουμε κουβέντα, κανένα πρόβλημα δε τη ξεκίνησα εγώ στο κάτω, κάτω.

όσον αφορά την 2.;;; Προτιμάς να μιλάμε με συνημίτονα και τύπους ή γενικά δε σου αρέσουν οι διατυπώσεις που κάνω ή δεν είναι αρκετά κατανοητές και επεξηγηματικές; (τώρα που προσέχω τη 2 πράγματι έχω ένα ορθογραφικό λάθος...)

 

Βέβαια εαν οι τίτλοι και οι βαθμοί είναι το κριτήριο για να ασχοληθείς με κάποιον ιαι μιλάς μόνο με καθηγητές πανεπιστημίου και πάνω, πρέπει να ξέρεις ότι είμαστε στο Ελλαδιστάν και εδώ ότι δηλώσεις είσαι :smile: και δε θα βγάλεις άκρη με κανέναν λοιπόν.

Θα ήθελα λοιπόν να σε συμβουλέψω να μείνεις στην ουσία. Σίγουρα δεν είναι μια λύση που διεκδικεί να κατακτήσει την αγορά σαν το προϊόν του αιώνα. Αλλά θέλω να μου πείς.

Ξέρεις πόσα διαμερίσματα στην Αθήνα δουλεύουν με ηλεκτρικούς λέβητες 6-8-10-12kw και είναι πολύ ικανοποιημένοι και σε καταναλώσεις και σε απόδοση; Εάν δε ξέρεις είναι προφανές ότι δεν είσαι του χώρου και απλά εκφράζεις κάποιες απόψεις τυχαία και χωρίς καμία εμπειρία σε εφαρμογές.

 

Φυσικά και δε κάνω τέτοιες "μελέτες", εγώ προσφέρω πέρα απο σώματα καλοριφέρ και άλλα σώματα ;) ώστε ο πελάτης να μείνει πάντα ικανοποιημένος :grin:

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Climaman, η αναφορά σου στις μελέτες συναδέλφων είναι ψευδής και αυθαίρετη.

 

Ολες οι μελέτες για έκδοση οικοδομικής άδειας γίνονται με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς.

Μπορείς να έχεις ενστάσεις για το αν είναι εφαρμόσιμες ή ελλειπής. Οι υπολογισμοί όμως σε καμιά περίπτωση δε γίνονται με 40 ή 50 ανά κυβικό μας κάνει 10.000... πολλά είναι; να το αφήσω; κλπ

 

Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο. Επίσημη όμως μελέτη, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από μηχανικό με τέτοιες παραδοχές δεν υπάρχει.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

hkamp, δε κατάλαβες, δε μπαίνω στη διαδικασία ούτε να κρίνω, ούτε να αναλύσω το πως βγαίνει μια μελέτη θέρμανσης. Προφανώς και δε βγαίνουν έτσι στο πόδι οι μελέτες. Πήγαινε όμως σε οποιαδήποτε πολυκατοικία στην Αθήνα (ιδίως στις παλιές) και θα διαπιστώσεις ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Πρόσεξε, δε περιγράφω το τρόπο με τον οποίο παράγεται η κάθε μελέτη, δε κρίνω εάν είναι σωστή η λάθος. Διατυπώνω μια πραγματικότητα που ούτε ψευδής είναι ούτε αυθαίρετη.

Τι άλλο να πω, πάμε σε οποιαδήποτε πολυκατοικία να το διαπιστώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο climaman πιάνεται απο τον χαμηλό βαθμό απόδοσης των εγκαταστάσεων και πάνω σε αυτό επιχειρηματολογεί.

Και πράγματι σε αυτό έχει δίκαιο...

Οι πολυκατοικίες με αυτονομία οχι 70% αλλά ούτε 50% δεν πιάνουν πολλές φορές....

Μετά μας λέει ότι η εγκατεστημένη ισχύς των σωμάτων δεν είναι η πραγματική ονομαστική μιας και τα σώματα ποτε δεν λειτουργούν σε συνθήκες 90/70/20. Αρα σου λέει εμείς με ηλεκτρικές αντιστάσεις χαμηλότερης ισχύς από την ονομαστική των σωμάτων πιάνουμε περίπου τις πραγματικές.

Και εδώ έχει δίκαιο αν πράγματι τα σώματα μπορούν να ζεσταθούν ομοιόμορφα και όχι μονοπαντα σε θερμοκρασία ας πούμε 65/55/20.

Έρχεται εδώ ο Μίλτος και αμφισβητεί ότι τα σώματα που συνδέονται από κάτω θα μπορούν να αποδώσουν μιας και ο ενσωματωμένος θερμοστάτης στην αντίσταση λογικά θα την κόβει κάθε τρεις και λίγο μιας και δεν γνωρίζουμε τι ροή γίνετε μέσα σε αυτόν τον σωλήνα.

Για μένα μάλλον εδώ έχει δίκαιο ο Μίλτος.

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο καινό ασφαλείας....

Σαν υδραυλικός 20 χρόνια και γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι θερμάνσεις δεν πείθομαι καθόλου ότι είναι σωστό να έχουμε ανοιχτό τον διακόπτη του κυκλώματος θέρμανσης και να χρησιμοποιούμαι την ασφαλιστική διάταξη της πολυκατοικίας...

Φίλε climaman αυτό δεν είναι σωστό επιχείρημα . Αν και μου είσαι συμπαθής νομίζω ότι εδώ είτε από άγνοια είτε από εμπορικό ζήλο ρισκάρετε.

Η δεύτερη πρόταση είναι να μπει μια βαλβίδα ασφαλείας και να κλείσει κανείς τελείως τον διακόπτη της κεντρικής θέρμανσης....

Λογικά ποιο σωστό...

Ουσιαστικά το σώμα θα λειτουργήσει όπως το κλειστό κύκλωμα των ηλιακών που δεν έχουν δοχείο διαστολής.

Τι θα συμβεί;

Με το πρώτο άναμμα η βαλβίδα ασφαλείας θα ανοίξει θα πετάξει μερικές τζούρες νερού ώστε το σώμα να αποκτήσει τα κατάλληλο κενό για να παίρνει τις διαστολές του νερού στην ονομαστική πίεση της βαλβίδας ασφαλείας...

Ούτε αυτό μου πολυαρέσει ιδίως αισθητικά αλλά μου κάθετε καλύτερα από το πρώτο.

Και πάμε τώρα στην σύγκριση με τον ηλεκτρικό λέβητα...

Εδώ θα διαφωνήσω....

Απο την στιγμή που κάποιος αποφασίσει να ζεστάνει όλα τα θερμαντικά σώματα με ρεύμα τότε θεωρώ τον ηλεκτρικό λέβητα καλύτερη επιλογή...

Δεν κάνεις επεμβάσεις στα θερμαντικά σώματα αλλά μόνο στο κολλεκτερ του διαμερίσματος (Μιλάω για όσους έχουν αυτονομία)

Έχεις δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας, θερμοστάτη χώρου, ομοιόμορφη θέρμανση σε όλα τα σώματα.

Στο pdf αναφέρεις σαν μειονέκτημα του ηλεκτρικού λέβητα τον νερό που περίεχει.

Μα ο ηλεκτρικό λέβητας χωράει δεν χωράει 1- 2 λίτρα νερό...

Όσο για τις σωλήνες στα δάπεδα μπορείς να πεις ότι είναι ανταποδοτική η θέρμανση.

Εδώ το επιχείρημα είναι λίγο φάουλ.

Όπως και το επιχείρημα για τα σώματα λαδιού ότι δήθεν έχουν μειωμένη απόδοση αν δεν είναι κοντά σε τοίχο το βρίσκω λίγο μαρκετινίστικο...

Ε και θα σου πει ο άλλος....Ας χάσω λίγο αρκεί να το έχω δίπλα μου στην τηλεόραση να ζεσταίνομαι.

 

Όμως νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση αν το σπίτι διαθέτει νυχτερινό νεύμα και έξυπνο χρήστη σήμερα δεν είναι άσχημη επιλογή το ρεύμα.

Αν δεν υπάρχει νυχτερινό έχω υπολογίσει ότι το ρεύμα κοστίζει όσο περίπου μια εγκατάσταση πετρελαίου με συνολικό βαθμό απόδοσης 60%.

Γιατί αν υποθέσουμε ότι με ένα λίτρο πετρέλαιο παίρνουμε ουσιαστικά 6Κwh που κοστίζουν 1,35 €.

Οι 6 Kwh με ρεύμα στην μεγάλη κλίμακα και χωρίς νυχτερινό κοστίζουν 6*0,22=1,32

Edited by aithilenio
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.