Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμόρφωση εγκατάστασης αντλίας θερμότητας


strlig

Recommended Posts

Πριν από ένα μήνα εγκατέστησα στο διαμέρισμά μου μία αντλία θερμότητας 14kw. Το διαμέρισμα πριν θερμαινόταν από κεντρικό καυστήρα πετρελαίου. Χρησιμοποιώ τα παλιά πάνελ (14500 kcal/h) και επιπλέον έβαλα ένα fan coil με θερμική απόδοση 4 έως 6,4 kw.

Ο εγκαταστάτης έκανε δύο δίκτυα. Το ένα δίκτυο είναι η ΑΘ με ένα δοχείο αδρανείας 120 L και το άλλο είναι το δοχείο αδρανείας με τα πάνελ και το fan coil.

Η ΑΘ ζεσταίνει το νερό που πηγαίνει στο δοχείο αδρανείας και μέσω της σερπαντίνας ζεσταίνεται το νερό του άλλου δικτύου με τα πάνελ και το fan coil.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν ανοίγω τον θερμοστάτη δουλεύει το fan coil για περίπου 10-15 λεπτά και μετά σταματάει (είναι ρυθμισμένο να δουλεύει με θερμοκρασία 45+) τα πάνελ ζεσταίνονται λίγο και μετά σιγά σιγά κρυώνουν χωρίς να έχει φτάσει το διαμέρισμα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Εκτιμώ ότι αυτό οφείλεται στο ότι η σερπαντίνα του δοχείου αδρανείας δεν προλαβαίνει να ζεστάνει το νερό του δικτύου των πάνελ με το fan coil.

Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα το fan coil να συνδεθεί στο δίκτυο ΑΘ-Δοχείο αδρανείας και να μείνουν μόνο τα πάνελ στο άλλο δίκτυο. Έτσι θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ καλύτερα το fan coil (το οποίο είναι εγκατεστημένο σε κεντρικό σημείο του σπιτιού) και εκτιμώ ότι η σερπαντίνα θα προλαβαίνει να θερμάνει επαρκώς το νερό για τα πάνελ.

Έκανα και ένα σχέδιο για τη νέα σύνδεση που σκέφτηκα.(δεν είμαι επαγγελματίας οπότε συγχωρήστε με τυχόν λάθη στο σχεδιασμό).

 

post-81525-0-33736400-1354229909_thumb.jpg

 

Μπορεί να μου πει κάποιος εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με αυτή την εγκατάσταση και γενικότερα εάν η σκέψη μου είναι σωστή;

 

Η θερμοκρασία στη περιοχή κυμαινόταν στους 10 – 15 βαθμούς κελσίου. Η κλιματική καμπύλη της ΑΘ είναι: θερμοκρασία νερού 45 σε εξωτερική 24 και φτάνει μέχρι 60 σε εξωτερική -20. Οπότε η θερμοκρασία του νερού της ΑΘ αυτό το διάστημα θα ήταν περίπου 50 βαθμούς.

Link to comment
Share on other sites

Και μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα του συναδέλφου μηχανολόγου, το θέμα μπορεί να κλειδωθεί με την παρατήρηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ιντερνετικές μελέτες διότι κάποιος συνάδελφος έχει βγάλει τα μάτια του και αν δεν υπάρχει μηχανολογική μελέτη πρέπει να να γίνει γιατί αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.