Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eπαγγελματικά δικαιώματα! Εξωτερικό Vs Eλλάδα!


thanoss

Recommended Posts

Earl,

 

OK, μπορεί και να κάνω και λάθος, τελευταία δεν παρακολουθώ τα της παιδείας, αντιστοιχίες κλπ. Εσυ μπορεί να είσαι πιο ενημερωμένος και επικαιροποιημένος.

 

Μέχρι στιγμής με τα κολλεγιοπανεπιστήμια μειώνεται η πίεση στα ΑΕΙ για αύξηση του αριθμου των εισακτέων. Μετα οι απόφοιτοι κολλεγίων αντιμετωπίζουν τα όποια δικατσα-δοατάπ με ότι συνεπάγεται.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι σαν να αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ (κρατικα+ιδιωτικά) ΧΩΡΙΣ να αυξάνεται (πολύ) ο αριθμός των αποφοίτων... έξυπνο, IMO. Το πόσο αποτελσματικό ή αναποτελεσματικό "φίλτρο" ειναι το δοατάπ δεν ξέρω, πάντως φαινεται να πιάνει αρκετούς...

 

Πιθανόν το δοαταπ να καταργηθεί(?) η να μην έχει σημασία και το ΣΑΕΠ να αναλάβει, ομως περίμενε να

δούμε εκείνα τα "μέτρα" και την "εμπειρία".

 

Θα δούμε.

Κοίταξε να δεις τι γίνεται!!

Κάποια πράγματα επίτηδες υπάρχουν !

Τον λόγο δεν τον λέω! Πιστεύω οτι ο κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει!!!

Και παλαιότερα Υπηρχε το ΔΙΚΑΤΣΑ το πλεον ΔΟΑΤΑΠ το οποίο καθυστερούσε-φρέναρε-έκοβε -φίλτραρε κλπ κλπ

το αποτέλεσμα όμως ποιο ήταν?? Απλά να τους καθυστερεί ! (πολύ μάλιστα)

Ένα παράδειγμα θα σου δώσω με τα πτυχία Βαλκανίων !! Είχαν 4 μαθήματα η Ιατρική και 8 η οδοντιατρική!!! ΚΑΙ?? τα περάσαν σιγά σιγά !!

Τους φρέναραν,τους καθυστέρησαν ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ και τα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!

διαφωνεί κανείς????

 

Άντε απ'όλλους αυτούς εγω σου βάζω ένα 10 % μέγιστο ποσοστό να τα χουν παρατήσει!!

Βγήκαν στην Αγορά!! είτε βγήκαν στο εξωτερικό είτε όχι!!!

Edited by thanoss
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Φίλε, στη θέση σου θα έφευγα εξωτερικό αν μου προσεφεραν εργασία. Και να σου πω με ποιό σκεπτικό! Στην αγορά εργασίας (για εξωτερικό μιλάμε και θέσεις που ανταποκρίνονται στην ειδικότητά σου) θα αποκτήσεις εμπειρία (σημαντικό για τον μηχανικό) και θα κερδίζεις έναν αξιοπρεπή μισθό (αυτό δεν είναι άλλωστε και το ζητούμενο ;). Δεν ζω στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στα εργασιακά. Αλλά έχω την εντύπωση ότι προκοπή δεν υπάρχει κι ούτε θα υπάρξει για νέους πτυχιούχους.

Μετά απόμερικά χρόνια εργασίας σε απαιτητικές θέσεις μάλλον δεν θα θέλεις να επιστρέψεις Ελλάδα. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, ίσως να καλύπτεσαι αλλιώς για τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, πχ αποκτώντας τίτλο CEng. ( Τολέω με επιφύλαξη αυτόκαθόσον δεν γνωρίζω.... από τα λίγα που διάβασα μόνο φευγαλέα σ αυτό το φόρουμ).

Συμβουλή δικιά μου και γενικό συμπέρασμα: φεύγα και άσε την ΔΑΠ με τον πρόεδρό της και την ΔΟΑΤΑΠ να κουρεύονται.

Φιλικά

 

Pavlos

 

Κοίταξε να δεις τι γίνετα!!

Κάποιοι μπορούν να φύγουν ΕΞΩ ! Κάποιοι ΟΧΙ !!! είτε για ψυχολογικούς λόγους ! Είτε για οικογενειακούς λόγους , οτιδήποτε τεσπα........!

Είναι Θέμα επιλογών! Αν για παράδειγμα φύγω Ασία , λογικό είναι να φύγω με Εταιρία -συμβόλαιο (1-2-3 βαριά χρονάκια) !!!

Αν πάλι πω να φύγω σε μια χώρα όπως η Γερμανία και δω οτι εκεί μένω μια 5ετία μπορεί και να μην φύγω !!!

ΑΛΛΑ !!!!

Τα πράγματα στην Ζωή είναι τόσο ρευστά που μπορεί να χρειαστεί για οποιοδήποτε Χ-Ψ λόγο να επιστρέψω στην Ελλάδα......! ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΕΟ?? :D :P

Πιστεύεις οτι στα 35 + (αν δεν έχει αλλάξει κατι ) να κάτσω εγώ να ασχοληθώ με το πτυχίο μου με το ΔΟΑΤΑΠ ή οπως θα λέγεται τεσπα τοτε και να πά να δώσω 2-3 μαθήματα σε οποιοδήποτε Πολυτεχνείο της Χώρας????????

Link to comment
Share on other sites

καλως ή κακως σε ολους ετσι ειναι οπου κ αν εχεις τελειωσει νομιζω η διαδικασια και τα χρονικα περιθωρια ειναι πανω κατω τα ιδια

παρολαυτα επειδη η αναμονη ειναι περιπου 6-7μηνο ,γιατι δεν μπαινεις φανταρος οσο περιμενεις την αποφαση του δοαταπ? με το που απολυθεις θα εχεις κ την απαντηση πας τα δινεις κ αυτο ηταν .Αυτα γιατι δεν σε βλεπω σιγουρο για εξω

 

Ένα παράδειγμα θα σου δώσω με τα πτυχία Βαλκανίων !! Είχαν 4 μαθήματα η Ιατρική και 8 η οδοντιατρική!!! ΚΑΙ?? τα περάσαν σιγά σιγά !!

Τους φρέναραν,τους καθυστέρησαν ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ και τα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!

διαφωνεί κανείς????

 

 

Σοβαρεψου , δεν τα αλλαξε ο κωστακης , το 2004 και το 2007 μπηκαν καποιες χωρες στην ΕΕ αν δεν το γνωριζεις

 

 

επισης αν εχεις χρονια εμπειρια σε χωρα που το επαγγελμα του μηχανικου ειναι νομοθετικα ρυθμιζομενο μπορεις μεσω του ΣΑΕΠ (ή οπως το λενε δεν θυμαμαι) να αποφυγεις το δοαταπ αποτι εχω καταλαβει.......

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβαίνω καλά, το θέμα έχει καλυφθεί.

Αφού καλωσορίσω τον νέο συνάδελφο, να συστήσω περισσότερη προσοχή στην διατύπωση των μηνυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.