giorgosv Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δεν ξέρω στην Αθήνα τι γίνεται, αλλά στην επαρχία οι "επαρχιώτες" δεν καταλαβαίνουν από συμφωνητικά και τους το πλασάρουμε ως "ένα χαρτί που πρέπει να υπογραφεί για τυπικούς λόγους".
terry Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Κατά την γνώμη μου καμία επιπλέον σύμβαση δεν χρειάζεται. Η έγγραφη συμφωνία που αναφέρουν οι σχετικοί νόμοι είναι οι δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης του έργου όπου αναφέρονται τα στοιχεία του έργου, ιδιοκτήτη κλπ και τα συνοδευτικά στοιχεία αμοιβών και όλα αυτά υποβάλλονται στην πολεοδομία και στο τεε έτσι κι αλλιώς. Επειδή το τεε κάνει πόλεμο στην κυβέρνηση, δεν θα είμαστε εμείς τα θύματα της γραφειοκρατίας που θέλει να δημιουργήσει για να έχει αντικείμενο. Διαφωνω. Κανεις εσυ αναθεση-αναληψη πχ για ενα τοπογραφικο, για ενα ΠΕΑ, για μια Τ.Ε.????
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) Δυστυχώς με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά λένε....πλέον παντού ιδιωτικό συμφωνητικό με όλο το ποσό της συμβατικής. Είναι το μόνο που σε εξασφαλίζει ότι θα πληρωθείς (με το καλό, γιατί αν είναι να τρέχεις νομικά άστο καλύτερα..) Σωστός giorgosv. Τους ζητάω και μια υπογραφή εδώ, για την εφορία είναι μην σας απασχολεί.. Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by yian
nik Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το συμφωνητικό πρέπει να είναι 4σέλιδο και τόσο νομικίστικο σαν αυτό του ΙΑΣΟΝΑ. Δεν λέω, είναι το καλύτερο αυτό που έχει κάνει αλλά και με μία σελίδα που θα λέει τα βασικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι ? Στοιχεία ιδιοκτήτη, μηχανικού, τι κάνει κ.τ.λ. Τις νομικές υποχρεώσεις και όλα αυτά πρέπει να τις αναφέρουμε ?
dim10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) terry Όχι, αναφέρομαι μόνον σε περιπτώσεις που υποβάλλουμε αίτηση για αδειοδότηση από υπηρεσία όπως οικ. άδεια, άδεια εγκατάστασης, λειτουργίας κλπ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (ακόμη) γίνονται δηλώσεις ανάληψης-ανάθεσης και υποβάλλονται στην δημόσια αρχή (πολεοδομία κλπ). Τοπογραφικά και πεα δεν έχω άποψη γιατί δεν κάνω έτσι κι αλλιώς και δεν γνωρίζω τι απαιτείται για αυτά. Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by dim10
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Όπως και να το κάνουμε το συμφωνητικό είναι ένα έγγραφο που μας διασφαλίζει (και εμάς και τους πελάτες μας). Είναι ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο της συμφωνίας μας. Είμαστε σήμερα και εκ του νόμου υποχρεωμένοι να έχουμε συμφωνητικό για ΚΑΘΕ δουλειά για την οποία εκδίδουμε ΑΠΥ. Ο καθένας μας είναι επαγγελματίας και μπορεί να κινηθεί όπως αυτός επιλέξει καλύτερα. Η γιαγιά μου στο χωρίο μου έλεγε "....όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς"!!!
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Προσωπικό μου συμπέρασμα λοιπόν για την ουσία του θέματος, από τη στιγμή που Ι.Σ. χρησιμοποιούσα και θα χρησιμοποιώ (συμφωνώ με τη ρήση της γιαγιάς του ΙΑΣΟΝΑΣ άλλωστε..) , δεν μου είναι κόπος να το σκαννάρω - να το ανεβάσω - να το καταθέσω όπου μου ζητηθεί. Πέντε λεπτά παραπάνω χρόνος είναι.. Τα υπόλοιπά περί νομιμότητας του ΤΕΕ στο να ζητάει διάφορα, δεν τα λαμβάνω υπόψη μου γιατί δεν με αγγίζουν και πολύ στο συγκεκριμένο θέμα.
nik Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Οκ Ιασονα. Νομίζω ότι για τα αυθαίρετα δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Δεν είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία. Κάνεις κάτι και πληρώνεσαι....Ούτε μεγάλα ποσά είναι , ούτε ποσοστά υπάρχουνε σαν τους δικηγόρους. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Προσωπικά για τόσο μικρά ποσά νομίζω μπερδεύεται ο πελάτης (που είναι ο "Μήτσος") με 4σέλιδο συμφωνητικό.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) Προσωπικό μου συμπέρασμα λοιπόν για την ουσία του θέματος, από τη στιγμή που Ι.Σ. χρησιμοποιούσα και θα χρησιμοποιώ (συμφωνώ με τη ρήση της γιαγιάς του ΙΑΣΟΝΑΣ άλλωστε..) , δεν μου είναι κόπος να το σκαννάρω - να το ανεβάσω - να το καταθέσω όπου μου ζητηθεί. Πέντε λεπτά παραπάνω χρόνος είναι.. Τα υπόλοιπά περί νομιμότητας του ΤΕΕ στο να ζητάει διάφορα, δεν τα λαμβάνω υπόψη μου γιατί δεν με αγγίζουν και πολύ στο συγκεκριμένο θέμα. Σωστά θα πράξεις! Κι εγώ έτσι θα κάνω. Να μην ξεχάσεις ν' ανεβάσεις μαζί και το "φύλλο υπολογισμού της αμοιβής από το ΤΕΕ με τον Α/Α έργου" σκαναρισμένο κι αυτό. Υ.Γ. Λες και δεν μπορούν να το βρουν από δίπλα. Δηλαδή; 3 σελίδες η σύμβαση και 3 σελίδες η αμοιβή = 6 σελίδες. Αν π.χ. κάποιος έχει κάνει 100 δηλώσεις, τότε έχει 100 Χ 6 = 600 σελίδες Α4 για σκανάρισμα, με μέσο ρυθμό 30 την ημέρα, θέλει 20 ημέρες γι' αυτή τη δουλειά!!! Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by ΙΑΣΟΝΑΣ
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7 , 2012 (edited) Καλά το φύλλο υπολογισμού ας το βρούν από παραδίπλα...μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό σκαννάρω πάνω στο οποίο έχω περάσει χειρόγραφα τον Α/Α έργου πριν τις υπογραφές. Το έχω πάρει απόφαση πάντως πως από χθές μέχρι τη Δευτέρα, θα ασχολούμαι μόνο με scanning Είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεσκονίσω παλιούς φακέλους για τυχόν εκκρεμότητες....ή απλά προσπαθώ δω το καψόνι θετικά... Edited Δεκέμβριος 7 , 2012 by yian
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα