mixanikos21 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 ηθελα να ξερω τι ρολο παιζουν τα σιδηρομεταλλευματα στην υψικαμενο του bessemer για την μετατροπη του χυτοσιδηρου σε χαλυβα
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 (edited) Λίγο πιο συγκεκριμένος; Έχουμε δύο διαφορετικά στάδια: Η υψικάμινος φορτώνεται με στρώσεις σιδηρομεταλεύματος και κωκ. Εκεί γίνεται η αναγωγή, ο κορεσμός του σιδήρου με άνθρακα, και ο υγρός χυτοσίδηρος ρέει από την βάση της υψικαμίνου. Ο ρευστός χυτοσίδηρος μπαίνει στο δοχείο μπέσεμερ, και εκεί διοχετεύεται αέρας που κάνει μπουρμπουλίθρες. Ο αέρας ενώνεται με τον άνθρακα (και όχι μόνο), μειώνοντας το ποσοστό άνθρακα, ανεβάζοντας την θερμοκρασία (ο χάλυβας λιώνει σε υψηλότερη θερμοκρασία από τον χυτοσίδηρο) και φέρνοντας οξειδωμένες ακαθαρσίες στην επιφάνεια. Επομένως, δεν υπάρχει "υψηκάμινος του μπέσεμερ". Μπέσεμερ (μέθοδος) είναι η διαδικασία εμφύσισης αέρα και μπέσεμερ (δοχείο) είναι το σχετικό δοχείο. Επίσης, δεν μπαίνει σιδηρομετάλλευμα σε αυτό το δοχείο, αλλά τηγμένος χυτοσίδηρος. Τέλος, σήμερα δεν χρησιμοποιείται αυτούσια η μέθοδος μπέσεμερ, αλλά παραλλαγές της. Η μέθοδος μπέσεμερ ανήκει στον 19ο αιώνα. Edited Δεκέμβριος 6 , 2012 by AlexisPap
mmpampiss Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Μήπως εννοείς την προσθήκη scrap (παλιοσιδερα) ή μεταλλευματος; Αυτα λειτουργουν ως ψυκτικα μεσα. Χρειαζονται επειδη οι αντιδρασεις οξειδωσης ειναι ισχυρα εξωθερμες και δεν επιθυμεις υπερθερμανση του μεταλλου.
georg coco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2012 Εγω είδα το 1900 του Αλέξη και θυμήθηκα το γνωστό βιβλίο του Έκτορος Κοντίνου "Πρακτικός οδηγός του μηχανουργού" του 1938 μέχρι και αποβουτυρωμένο γάλα χρησιμοποιείτο τω καιρώ εκείνω!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα