AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Και το να βάλεις προεκτάσεις των 75cm; Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 (edited) Γίνεται και αυτό. Nα σου πω την αλήθεια, δεν πολυεμπιστεύομαι τη μούφα μεταξύ των ηλεκτροδίων καθώς χαλαρώνει από τις κρούσεις και δεν μπορείς να τη σφίξεις πολύ στο τέλος περιστρέφοντας το πάνω ηλεκτρόδιο (δεν κρατάει πολύ κόντρα το κάτω). Με την ευκαιρία, κάτι άλλο που δεν μου αρέσει στην μάτιση των ηλεκτροδίων είναι ότι η μούφα είναι φαρδύτερη από το ηλεκτρόδιο και ανοίγει φαρδυά οπή, οπότε το πάνω ηλεκτρόδιο είναι πάλι "στον αέρα" (το αναφέρω γενικότερα καθώς εδώ αρκούμαι στο μήκος του 1,5m) Edited Δεκέμβριος 8 , 2012 by miltos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 (edited) Κατατοπιστικότατος, μερσί... Edited Δεκέμβριος 8 , 2012 by AlexisPap Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Ναι , ο άνθρακας, το κοινό κάρβουνο , προσωπικά τον εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιοδήποτε χημικό , το τριμμένο κάρβουνο μπορεί να κρατήσει τις ιδιότητες του εσαεί, το τεραφιλ μπορεί ? Νίκο, με ποιον τρόπο χρησιμοποιείς το κάρβουνο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 (edited) Η παλιά καλή καρβουνόσκονη. Επίσης στο ηλεκτρόδιο γείωσης το πάνω 0,5μ δεν συμμετέχει και πολύ στη διαμορφώση της χαμηλής αντίστασης γείωσης, λόγω της σύστασης του εδάφους σε τόσο χαμηλό βάθος. Να ρωτήσω, μέτρησες τη γείωση και τη βρήκες μεγάλη ή σκέφτεσε το τεραφιλ προληπτικά; Edited Δεκέμβριος 8 , 2012 by stayros Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Το κάρβουνο ειναι παλιά, κλασσική λύση, άλλά κάποια θεωρία που δεν ξέρω ποσο βάσιμη είναι, λέει οτι φθηρει τον χαλκό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Παλιά έριχναν και αλάτι. Μήπως έχεις στο νου σου αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Να ρωτήσω, μέτρησες τη γείωση και τη βρήκες μεγάλη ή σκέφτεσε το τεραφιλ προληπτικά; Δεν έχουν μπει ακόμα τα ηλεκτρόδια καθώς δεν τρυπήσαμε ακόμα το μπετό. Δε θέλω να χαραμίσω το ~1/3 του μήκους των ηλεκτροδίων άσκοπα. Δεν είναι κάτι τραγικό να μπει το βελτιωτικό. Η καρβουνόσκονη πως χρησιμοποιείται? Ανοίγεται οπή, γεμίζεται και μετά μπαίνει το ηλεκτρόδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Μισό, κάπου έχω ένα βιβλίο με αυτή τη μέθοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Εν τω μεταξύ βρήκα κάτι που επιβεβαιώνει τον Αλέξη: Επίσης ακόμα και στις μέρες μας επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι σκόνη άνθρακα (καρβουνόσκονη) χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό ειδικής αντίστασης του εδάφους. Πράγματι η ειδική αντίσταση του εδάφους θα μειωθεί όμως η καρβουνόσκονη μπορεί να περιέχει οξείδια του άνθρακα, τιτάνιο, νάτριο, μαγνήσιο, άνθρακα και άλλα στοιχεία τα οποία αναπόφευκτα αντιδρούν και με το χαλκό και με το χάλυβα με αποτέλεσμα τη σίγουρη αλλά και επιταχυνόμενη διάβρωση των ηλεκτροδίων. Πηγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα