Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

cvniknik

 

μιλάς για το δοχείο http://www.due-line.gr/images/stories/Prospectus/Buffer.pdf στην σελίδα 4????

 

στο δίκτυο λέβητα - ΔΑ έχεις κυκλοφορητή??? (λογικά έχεις αλλά δεν το αποτυπώνεις στο σκαρίφιμα)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το σχέδιο Β είναι το σωστό σχέδιο και δεν θέλει διευκρίνηση ....

Οσο για το τεχνικό εγχειρίδιο της εταιρίας απλά είναι για τα μπάζα και δεν φταίνε οι μηχανολόγοι για αυτό....

Αυτό είναι τεχνικό εγχειρίδιο δοχείου.

http://www.reflex.de...ferspeicher.pdf

 

στο δίκτυο λέβητα - ΔΑ έχεις κυκλοφορητή??? (λογικά έχεις αλλά δεν το αποτυπώνεις στο σκαρίφιμα)

Το αποτυπώνει....Για δες το σχέδιο καλύτερα.

Edited by aithilenio
  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον Γρηγόρη αλλά μιας και ως παλιός πλέον υδραυλικός :mrgreen:  :mrgreen:  και ως γνήσιος ανήσυχος νέος μηχανολόγος  :mrgreen:  θα το κάνω και λίγο ποιο σύνθετο με τη δική μου γνώμη μιας και η καταγωγή(λόγο παγετώνων) μου επιτρέπει νομίζω την λίγο καλύτερη γνώση του θέματος μιας και τα τελευταία δύο χρόνια μετά από πολλές δοκιμές και πειράματα έβγαλα επιτέλους ένα σωστό τελικό αποτέλεσμα. εκ πρώτης όπως και να χει τον Α τρόπο τον αποκλείω εκ των προτέρων για έναν και μόνο λόγο που δεν χρειάζεται καν συζήτηση, που έχει να κάνει με την άσκοπη εγκλώβιση θερμότητας σε αυτόν το χ όγκο νερού που υπάρχει στην διαφορά των σημείων άνω δοχείο μέχρι στόμιο δυο που είναι και η κατανάλωση επί της ουσίας.Πάω κατευθείαν στον Β τρόπο που αν τον αναλύσουμε θα βρούμε όντως το γνωστό και μη εξαιρετέο φαινόμενο διαστρωμάτωσης.

  • 1ο συμφέρον είναι ότι ακόμη και κατά την direct λειτουργία δηλ.(οταν συμπέσει να δουλεύει η πηγή θερμότητας και η κατανάλωση θερμότητας) η παροχή απο την πηγή εισχωρεί στο δοχείο και ταυτόχρονα μοιράζεται και στην κατανάλωση(1ον λόγο λειτουργίας του κυκλοφορητή και 2ον λόγο μεταβολής του όγκου νερού το οποίο έχει την τάση να "ελαφρένει" όσο θερμαίνεται και να 'σκαρφαλώνει' στα ψηλά.)
  • 2ο συμφέρον είναι η απόλυτη εκμετάλλευση της θερμότητας του άνω μέρους λόγο διαστρωμάτωσης μιας και αυτή υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει πάντα.
  • 3ο θέλει προσοχή και γνώση επιτέλους στη σωστή διαστασιολόγηση των σωληνώσεων μιας και μιλάμε για παροχές και ταχύτητες γιατί αυτό επιτέλους μας ενδιαφέρει,να ξέρουμε τι μας γίνεται βρε αδερφέ μες στο δοχείο :confused:  :confused:  :grin: ειδικά όταν έχεις να κάνεις με βιομάζα που η απόδοση από την καύση μπορεί να ποικίλει και η ταχύτητες να κάνουν ζημία(επομένως τυρβώδης ροές πάνε περίπατο)(εδώ διαφωνώ και με τον κύριο milto για τον όγκο του δοχείου και το τι μπορεί να κουνηθεί, αν και τον σέβομαι κατά τα γραφόμενα του).ΌΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ!!!ΓΝΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΣ!!!! 
  • 4ο μπορείς να υπολογίζεις το δοχείο ανάλογα με τη διάμετρο του ως αγωγό και να κάνεις τα παιχνίδια σου ανάλογα με το πως θέλεις να λειτουργήσει η εγκατάσταση σου(γραμμικά-αποθήκη-συντήρηση κλπ) και τις εξόδους από αυτό σαν στένωση venturi.
  • 5ο και κλείνω. εγώ έχω σχεδιάσει και ένα σύστημα με χρήση τετράοδης και τέσσερα αισθητήρια(PLC) που άλλοτε την κάνεις εκτροπή και άλλοτε ανάμιξη διαχειριζόμενος πάντα τα φορτία που έρχονται (v1+v2) και αυτό που φεύγει (v3) και νομίζω ότι κατάφερα την μέγιστη εξοικονόμηση και κατανομή των φορτίων. 

Ολα πάντα φιλικά και ελπίζω να βοήθησα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.