Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ και κατηγορίες ασφάλισης


tsurnos

Recommended Posts

Είμαι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ από έτους 1995. Ήμουν όμως ασφαλισμένος για τρία χρόνια (από το 1989 έως το 1992) και στο ΤΕΒΕ. Μπορώ να αιτηθώ σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ να με εντάξουν στη κατηγορία των πρό του 1993 ασφαλισμένους και έτσι να πληρώνω λιγότερες αυξήσεις ανά εξάμηνο σύμφωνα με τον πίνακα εισφορών του αρ.44 Ν.3986 ΦΕΚ 152 Α? Το έχει κάνει κανείς αυτό και τί χρειάζεται να προσκομίσω στο ΤΣΜΕΔΕ? Έχω ακούσει ότι αν έχεις τουλάχιστον τέσσερα ένσημα σε κάποιον φορέα πρίν το 1993 (πχ αν έχεις ένσημα ΙΚΑ) μπορείς να ενταχθείς στην κατηγορία ασφαλισμένων προ του 1993.Ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά έπρεπε να δηλώσεις όταν έκανες εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ (και πρέπει να σε είχαν ενημερώσει και εκείνοι) ότι έχεις πρωτοασφαλιστεί σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα (εκτός από τον ΟΓΑ) πριν από την 1/1/1993 αποδεικνύοντας το με το βιβλιάριο ασφάλισης ή με βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα που ήσουνα (δηλαδή το ΤΕΒΕ).

 

Τώρα δε ξέρω εάν γίνεται αναδρομικά γιατί μάλλον θα πρέπει να υπολογίσουνε από την αρχή όλες τις ασφαλιστικές εισφορές σου που έδινες σαν 'νέος' ασφαλισμένος ενώ θα έπρεπε να πληρώνεις τις εισφορές σαν 'παλαιός' ασφαλισμένος που κανονικά είσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.