Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοτική άδεια για αποθήκη


tania2012

Recommended Posts

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 τ.μ. ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ~150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ? ΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ? ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 1€ ΕΝΩ ΕΓΩ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ €8.500. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Μετά τον Ν. 4030/2011, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από 1η Μαρτίου 2012, όντως έχει καταργηθεί η δυνατότητα για την έκδοση τέτοιου είδους αδειών. Πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια δεν στοιχίζει (και σε καμία περίπτωση 8500€ για αποθήκη 20τ.μ.)

Στοιχίζουν οι μελέτες και η έρευνα του μηχανικού, οι πιθανές κρατήσεις στην εφορία και στον Δήμο, οι εργασίες και τα υλικά κατασκευής αλλά και η επίβλεψη των εργασιών από τον κατάλληλο μηχανικό και τα απαραίτητα ένσημα στο ΙΚΑ.

Ξαναλέω όμως, ότι αποκλείεται οι αμοιβές μελετών+κρατήσεις και φορολογικά (που συνήθως οι ιδιώτες ονομάζουν "κόστος άδειας") δεν μπορεί να βγαίνουν 8500€

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μπορείτε να μου πείτε που πρέπει να απευθυνθώ αρχικά? Πέραν του μηχανικού που θα βγάλει το σχέδιο. Πρέπει πρώτα να πάω στην πολεοδομία? Μου είπε ο μηχανικός ότι η άδεια για 20τμ στοιχίζει ~€3000+ ~€6000 η πλάκα (το σπίτι θα είναι με πάνελ πολυουρεθάνης). Αν μπορείτε να μου πείτε τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και κάτι ακόμη...Η κατασκευή με πάνελ είναι πιο οικονομική από ότι αν γίνει χτιστό με τσιμέντο?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς "η πλάκα"??

Θα πας σε μηχανικό ο οποίος θα αναλάβει τα πάντα. Δεν χρειάζεται να πας στην πολεοδομία. Πάρε κι άλλες γνώμες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.