antoinette Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Αγαπητοί συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα ώς νέ μηχανικός: Έχω ράμπα κλίσης 18% που οδηγεί σε υπόγειο γκαράζ και χρειάζεται να βάλω αντλία για απάντληση των ομβρίων που συγκεντώνονται στην σχάρα μπροστά απο την είσοδο του γκαράζ. Το θέμα λοιπόν ειναι: Πως υπολογίζω τα τεχνικά στοιχεία της αυτόματης αντλίας? και πως σχεδιάζω την διάταξη αυτή στην κάτοψη? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.... 1
gsakel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2008 Πόση είναι η επιφάνεια που κάλυπτει την ράμπα και βρέχεται ? Αρχικά θα πρέπει να δούμε πόσο νερό θα δέχεται το φρεάτιο περισυλλογης στην συνέχεια εφόσον ξέρουμε την ποσότητα του νερού και τον όγκο του φρεατίου που θα δεχτει τα νερά θα δούμε σε πόσο χρόνο εμεις θέλουμε να αδείαζει το φρεάτιο η αντλία . Επομένως η παροχή άντλησης απο το φρεάτιο και το μανομετρικό που θα έχουμε απο την διαφορά ύψους των σωληνώσεων και των τοπικών αντιστάσεων θα μας καθορίσουν τον τύπο της αντλίας . Η αντλία μπορεί να είναι εξωτερική η και υποβρύχια . Πιστευω να σε κάλυψα .
marko Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Όπως ακριβώς τα έγραψε ο gsakel, με τη μόνη διαφορά ότι ο χρόνος απάντλησης των υδάτων δεν πρέπει να είναι αυτός που θα επιλέξοουμε εμείς. Ο χρόνος απάντλησης θα πρέπει να είναι μικρότερος από τον χρόνο με τον οποίο θα γεμίσει το φρεάτιο σε μια δυνατή και συνεχόμενη βροχή. Επιπλέον, αν θες να είσαι τυπική πρέπει να προβλεψεις και δίκτυο σιφονίων για το δάπεδο του γκαράζ σου, για ενδεχόμενες διαρροές υγρών από τα αυτοκίνητα, δίκτυο το οποίο να καταλήγει επίσης στο φρεάτιο των βρόχινων της σχάρας της ράμπας.
antoinette Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, γιατι άρχισα να κατανοώ τις παραμέτρους που πρέπει να λάβω υπόψιν μου. Το θέμα όμως για μένα παραμένει....και ειναι το εξής, ότι επειδή δεν έχω ξανακάνει τέτοια μελέτη (όπως προανέφερα ειναι νέα στο χώρο)και θέλω να βρώ μια παλιά για να δώ και σχεδιαστικά πως θα το απεικονήσω στην κάτοψη... συνεπώς αν έχετε πρόχειρη μια παρόμοια μελέτη για να στηριχθώ και να κάνω την δικιά μου θα το εκτιμούσα βαθύτατα να την ανεβάζαται στο δίκτυο σαν βοήθημα κ για άλλους συναδέλφους που πνίγονται σε μια σταγόνα νερό στο ξεκινημά τους.... με εκτίμηση, Αντωνία
gsakel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Επειδή τον χρόνο που θα γεμίσει το φρεάτιο δεν τον γνωρίζουμε υπολογίζουμε με ενα συντελέστη ασφαλείας το φρεατιο μας ωστε να δεχτεί και το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής βροχής .Κατα αυτον τον τρόπο μεσω φλωτεροδιακοπτων και σύμφωνα με τον όγκο του νερου που υπάρχει στο φρεάτιο επιτυγχανουμε την απάντληση του σε χρονικό διαστημα που επιθυμούμε είτε το νερο είναι λίγο είτε πολύ . Με αυτο τον τρόπο εξασφαλίζουμε την επιλογη ενος συστήματος που να καλύπτει κάθε ενδεχόμενο γιατι ο χρόνος θα μας καθορίσει και την παροχή απάντλησης .
kml013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2008 Η λειτουργία του συστήματος είναι απλή και κατανοητή. Ωστόσο επειδή όντως δεν μπορώ να βρώ ένα υπόδειγμα υπολογισμών στο web, μήπως μπορεί κάποιος να παραθέσει μια απλή μελέτη υπολογισμού τέτοιας αντλίας δίδοντας και τους μαθηματικούς τύπους; Ας δεχτούμε σαν πρόβλημα προς επίλυση αυτό που είπε η Αντωνία, δηλαδή μια ράμπα κλίσης χ% που μπορει να αντλήσει νερά από τη σχάρα συλλογής που πέφτουν με ρυθμό y και πρέπει να τα ανυψώσει σε z ύψος. Ποιά είναι τα μεγέθη του φρεατίου και της αντλίας σε τέτοια περίπτωση; Η ανταλλαγή απόψεων σε τέτοια θέματα βοηθάει όλους εμάς τους νέους συναδέλφους να κινηθούμε προς τι σωστή κατεύθυνση επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων και να βελτιώνουμε το γνωστικό μας υπόβαθρο. Ας βοηθήσουν οι παλιοί!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα