Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα σε κοινόχρηστο χώρο


K.Pap

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για αυτό το καταπληκτικό forum...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογράψω συμβόλαιο για αγορά μεζονέτας στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, θα αγοράσω μία μεζονέτα 135τμ σε συγκρότημα μεζονετών από τον οικοπεδούχο και εργολάβο, η οποία διαθέτει 2 κήπους στο ισόγειο (έναν στην είσοδο και έναν στο πίσω μέρος-στη κουζίνα) και 1 κήπο στον 1ο όροφο στη πίσω μεριά που είναι η κρεββατοκάμαρα και έχει αποκλειστική πρόσβαση μέσω του μπαλκονιού της κρεββατοκάμαρας με μία ράμπα.

 

Το θέμα είναι το εξής: Ο κήπος του 1ου ορόφου δεν υπάρχει στο σχέδιο και στην άδεια του ακινήτου. Επίσης στον κανονισμό δεν αναφέρεται ρητά και με σαφήνεια ότι είναι ιδιωτικής χρήσης ο κήπος και αφήνεται να εννοηθεί ότι κοινόχρηστοι είναι οι λοιποί χώροι που δεν αναφέρονται στα σχέδια ως αποκλειστικής χρήσης. Τι μπορώ να κάνω (;) με δεδομένο ότι ο κήπος είναι 60τμ, δεν υπάρχει δίοδος κοινόχρηστη παρά μόνο από το μπαλκόνι της κρεββατοκάμαρας (ιδιωτική πρόσβαση), δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι είναι κοινόχρηστος και φυσικά θέλω να αποκτήσω την ιδιωτική του χρήση.(θεωρώ αδύνατο να υπογράψουν όλοι οι κατέχοντες ακίνητα στο συγκρότημα οι οποίοι είναι 40 και να γίνει τροποποίηση του κανονισμού).Γύρω-γύρω έχει τοίχο και κατασκευαστικά φαίνεται ότι είναι συνέχεια της μεζονέτας μου μέσω της ράμπας του μπαλκονιού της κρεββατοκάμαρας. Μπορώ να επισυνάψω και σχετικές φωτογραφίες.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Ειναι μεγάλο λάθος να προβείτε σε αγορά χωρίς τη συμμετοχή κάποιου μηχανικού της εμπιστοσύνης σας.Αργότερα πολύ πιθανό να το μετανιώσετε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.