paslas Δημοσιεύτηκε January 8, 2013 at 01:42 μμ Δημοσιεύτηκε January 8, 2013 at 01:42 μμ Παντως, το πιο σωστο (και πιο οικονομικο σε χρηση) ειναι να βαλεις το θερμοστατη στο πιο κρυο σου χωρο και να βαλεις θερμοστατικες κεφαλες σε ολους τους αλλους χωρους. Κατα τη λειτουργια, οι θερμοστατικες θα στραγγαλιζουν τα σωματα τους οταν φτασουν στην επιθυμητη θερμοκρασια και ετσι θα παει περισσοτερη ενεργεια στο κρυο χωρο, που με τη σειρα του θα ζεσταθει κι αυτος και θα κλεισει τον θερμοστατη. Αυτο αν θελεις η θερμοκρασια να ειναι ομοιομορφη σε ολο το σπιτι.
giorgos1980 Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 04:06 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 04:06 μμ Γνωστός μου έχει ενεργειακό τζάκι που θερμαίνει μόνο τη σαλοκουζίνα και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούν οι θ.κ να βοηθήσουν ώστε όταν θα καίει το τζάκι να μειώνεται η ροή προς τα σώματα της σαλοκουζίνας στην οποία είναι και ο θερμοστάτης. Αυτό που μας τα χαλάει είναι ότι λόγω της λειτουργίας του τζακιού ο θερμοστάτης θα κόβει νωρίς την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος οπότε δεν θα πηγαίνει νερό προς τα υπνοδωμάτια. Υπάρχει κάτι που δεν σκεφτόμαστε σωστά?
antloukidis Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 04:42 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 04:42 μμ Δοκιμασατε να ανεβασετε τη ρυθμιση του θερμοστατη?
giorgos1980 Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 05:38 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 05:38 μμ Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι το σύστημα θέρμανσης είναι λέβητας πετρελαίου. Επειδή το εξετάζουμε από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων φαντάζομαι ότι αύξηση του θερμοστάτη σημαίνει και αύξηση ωρών στον ωρομετρητή, άρα δεν θα κερδίσει κάτι.
antloukidis Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:04 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:04 μμ (edited) Αν καταλαβα το προβλημα, ο θερμοστατης κοβει νωρις γιατι ζεσταινεται το σαλονι απο το τζακι. Για να μην κοβει νωρις πρεπει να ανεβασουμε τη ρυθμιση π.χ. απο 20 σε 22 ωστε να προλαβαινουν να ζεσταινονται και τα υπνοδωματια. Με ωρομετρητη οντως δεν συμφερει. Αλλα και οι θ.κ. Με ωρομετρηση μαλλον οφελουν την πολυκατοικια και οχι το διαμερισμα Edited November 28, 2015 at 06:08 μμ by antloukidis
giorgos1980 Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:22 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:22 μμ Σε αυτό καταλήγουμε κι εμείς απλά ήθελα να δω αν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί. Ευχαριστώ πάντως. Κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι να κάνω στο δικό μου σπίτι αλλά με αντλία θερμότητας. Εκεί φαντάζομαι δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα.Όταν θα ανάβω το τζάκι θα περιορίζω τη ροή με θ.κ προς το σαλόνι οπότε θα λειτουργεί πιο αραιά η αντλία,έχοντας μόνο τα υπνοδωμάτια , σωστά?
antloukidis Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:28 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:28 μμ Και τι θα γινεται οταν δεν αναβεις τζακι? Οι θ.κ. Δεν ειναι για να αλλαζεις συνεχως ρυθμιση Θα σου προτεινα δυο θερμοστατες με δυο ηλεκτροβανες (κατι σαν δυο αυτονομιες).
giorgos1980 Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:45 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:45 μμ Φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να παίζω με τη ρύθμιση των θ.κ. Δύο θερμοστάτες, εννοείς έναν για σαλόνι έναν για υπνοδωμάτια αν καταλαβαίνω καλά. Με τις 2 ηλεκτροβάνες κάπου το χάνω.
antloukidis Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:48 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:48 μμ Ναι για τους θερμοστατες. Δεν ξερω πως ειναι το δικτυο σου. Με την μια ηλεκτροβανα θα απομονωνεται το σαλονι και με την αλλη τα υπνοδωματια
giorgos1980 Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:56 μμ Δημοσιεύτηκε November 28, 2015 at 06:56 μμ Το διαμέρισμα είναι στον τρίτο όροφο σε πολυκατοικία που έχει λέβητα πετρελαίου. Η κατασκευή του έμεινε κάπου στη μέση πριν 4-5 χρόνια και τώρα είμαστε σε διαδικασία να το συνεχίσουμε. Έχουν περαστεί σωλήνες για τα σώματα από τότε από το κολεκτέρ. Η ηλεκτροβάνα που ήδη υπάρχει κόβει το νερό προς όλο το σπίτι όπως γίνεται σε όλα. Που ακριβώς μπορούν να τοποθετηθούν οι 2 παραπάνω ηλεκτροβάνες?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα