Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση υπερβάσεων με άδεια εκδοθείσα την ημερομηνία έναρξης ισχύος του 4014


fotpap841984

Recommended Posts

καλησπερα.χτιζω μαζι με τον αδερφο μου νεα οικοδομη κ στη μεση των εργασιων αναγκαστηκαμε να παρουμε δανειο.η οικονομικη εγκριση εγινε αλλα οταν ηρθε ο μηχανικος βρηκε καποια τετραγωνικα χτισμενα παραπανω.κ με την εκθεση του απορριφθηκε το δανειο.η οικοδομη εχει αδεια στις 28 ιουλιου του 2011.ο μηχανικος μας επιμενει οτι γινεται νομιμοποιηση των χωρων αυτων.αλλοι 5 μηχανικοι οπως κ αυτος της τραπεζας επιμενουν οτι δεν γινεται με τιποτα επειδη το χρονοδιαγραμμα εργασιων ειναι εκτος των οριων του νομου.αν μπορει καποιος να μου δωσει μια σιγουρη απαντηση για το τι πρεπει να κανω θα του ημουν ευγνωμων.εχουν φυγει οι κοποι μιας ζωης πανω στην οικοδομη αυτη κ δεν θελουμε να κανουμε καποιο λαθος.ευχαριστω.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να μπείτε στην σελίδα του εθνικου τυπογραφείου και να κατεβάσειε τον Ν.4014 του 2011. (τον γνωστό της ρύθμισης αυθαιρέτων)

Θα πάτε στο αρθρο 24 παρ1.α. που ορίζει τις προυποθέσεις ένταξης στον νόμο.

Εκεί λέει ότι έως τις 28-7-2011 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φερων οργανισμός του κτιρίου (να έχουν "πέσει τα μπετά" που λένε στην πιάτσα).

 

Από τα λίγα στοιχεία που παραθέτετε είναι προφανές ότι δεν γίνεται την ίδια μέρα να πήρατε την άδεια και το βράδυ της ίδιας μέρας να είχατε ολοκληρώσει τον σκελετό.

Αρα οι 5+1 μηχανικοί έχουν δίκιο. Μια επίσκεψη και ερώτηση στην αρμόδια πολεοδομία θα σας πείσει.

 

Οπότε η ενδεδειγμένη λύση είναι να επανέλθει η οικοδομή στην νόμιμη κατάστασή της.

 

Τώρα τι ακριβώς έχει υπ'όψη του ο μηχανικός σας δεν μπορώ να ξέρω. Υποθέτω ότι θα σας ζητήσει υπεύθυνες δηλώσεις ότι η οικοδομή ξεκίνησε πριν την έκδοση της άδειας και ότι ο σκελετός ήταν ολοκληρωμένος την 28-7-2011. Αν αυτό ισχύει και μπορεί να αποδειχθεί , γίνεται (βέβαια δημιουργεί πρόβλημα στην άδεια αλλά πιθανόν να λύνεται). Να ζητήσετε να σας εξηγήσει λεπτομερώς την διαδικασία που σκέφτεται να ακολουθήσει συνολικά , το κόστος της (αμοιβές , πρόστιμο ) , τις ευθύνες σας.

 

Δεν ξέρω τι υπέρβαση έχετε κάνει και σε τι στάδιο εργασιών είστε αλλά όπως είπα η ασφαλής νόμιμη και ενδεδειγμένη λύση είναι η επαναφορά στα νόμιμα.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να κάνει ένας υπάλληλος ο οποίος θα δει μια υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη, στην οποία θα δηλώνει πως η οικοδομή έχει ΟΑ ΧΧΧΧ/28-07-2011 και ταυτόχρονα θα δηλώνει πως η αυθαιρεσία έχει ολοκληρωθεί την 27-07-2011, δηλαδή το έργο εκτελέστηκε χωρίς ΟΑ άρα είναι ολόκληρο αυθαίρετο ....

Link to comment
Share on other sites

Υπόθεση εργασίας :

 

Εστω ότι αποδεικνύεται με στοιχεία ότι πράγματι η οικοδομή ξεκίνησε ας πούμε στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρωτοκόλλησης άιτησης και έκδοσης αδείας και είχε ολοκληρώσει τον Φ.Ο. έως 28-7-2011.

Τι θα μπορούσε να γίνει ?

 

Ανάκληση της άδειας άρα αυθαιρετοποίηση όλου του κτιρίου και στην συνέχεια ένταξη του στον 4014 σε δυο σκέλη :

α. Τακτοποίηση για το τμήμα που υπερβαίνει τον σδ

β. Νομιμοποίηση για το υπόλοιπο.

 

Τι λέτε γίνεται ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.χτιζω μαζι με τον αδερφο μου νεα οικοδομη κ στη μεση των εργασιων αναγκαστηκαμε να παρουμε δανειο..

 

τα σπιτια εχουν βαφτει σοβατιστει εχουν μπει υδραυλικα ηλεκτρολογικα πλακακια αλουμινια ηδη.πως ειναι δυνατον να τα γκρεμισουμε παλι?

 

fotpap841984 , τα παραπάνω δεν ταιριάζουν , δε συμφωνείτε ?

 

Επίσης , λέτε "κάποια" τετραγωνικά μέτρα παραπάνω. Πόσα δηλαδή ?

 

Εν πάσει περιπτώσει , δεν νομίζω οι υπερβάσεις να έγιναν εν αγνοία σας . Πήρατε το ρίσκο σας....

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.