Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματιστικό για θέρμανση


johnjohn1

Recommended Posts

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε κλιματιστικό για την θέρμανση και δεν υπάρχει λέβητας και σώματα, το κλιματιστικό εισάγεται κανονικά ξεχωριστά και σαν σύστημα θέρμανσης και σαν σύστημα κλιματισμού ? Σαν βαθμό απόδοσης τι λαμβάνουμε υπόψην το COP?

Link to comment
Share on other sites

ναι, εφόσον δεν υπάρχουν σώματα με λέβητα

για β.α. στη θέρμανση παίρνεις το COP και για β.α. στη ψύξη παίρνεις το EER (πολύ σπάνια να είναι το ίδιο νούμερο, είναι κοντά αλλά όχι ίδια)

 

 

59570177.jpg

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που αν τα υπάρχοντα κλιματιστικά καλύπτουν τμήμα μόνο της θερμικής ζώνης και όχι το 100% τότε, σύμφωνα με απάντηση της ΕΥΕΠΕΝ σε σχετικό email:

"Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, σας αναφέρουμε ότι ανεξάρτητα, από το σύστημα θέρμανσης (αντλία θερμότητας ή λέβητας ή ηλεκτρική θερμάστρα κτλ) που καλύπτει το τμήμα κτηρίου ισχύει πάντα τα όσα αναφέρονται στην ΤΟΤΕΕ, δηλαδή: «όταν το εξεταζόμενο κτήριο διαθέτει συστήματα θέρμανσης, τα οποία καλύπτουν τμήμα του κτηρίου ή της θερμικής ζώνης (δηλαδή δεν ικανοποιούνται οι συνθήκες θερμικής άνεσης, παράγραφος 2.4), τότε θεωρείται ότι το υπόλοιπο μη θερμαινόμενο τμήμα θερμαίνεται όπως το κτήριο αναφοράς, με λέβητα θερμού νερού με καυστήρα πετρελαίου σε λειτουργία υψηλής θερμοκρασίας (90 έως 70oC) και θερμική απόδοση 93,5%»".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.