Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Να την μελετήσεις σαν δεξαμενή υπό πίεση με περιεχόμενο ένα μη-Νευτώνειο ρευστό.

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και μου ζητήθηκε η άποψη που έχω για τα σπίτια από κοντέινερ (αντοχή,συμπεριφορά στο σεισμό,έκδοση οικοδομικής άδειας,κτλ).Θα ήθελα όποιος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα.Κυρίως στην στατική μελέτη του κτίσματος.Ευχαριστώ.

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Πρόκειται να ασχοληθώ για πρώτη φορά με στατική μελέτη μιας διώροφης κατοικίας από container. Θα αποτελείται από 3 μεγάλα (40' Steel Dry Cargo Container) στο ισόγειο και 2 μικρά (20' Steel Dry Cargo Container) στον όροφο. Από την έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο συμπέρανα ότι τα κοντεινερ συγκολλούνται μεταξύ τους κατά πλάτος, αφού τοποθετηθούν δίπλα δίπλα. Η ένωση τους καθ' ύψος πρέπει να γίνεται με το κούμπωμα των "corner castings". Για θεμελίωση είδα ότι απλά τα ακουμπάνε σε πλάκα σκυροδέματος ή απλώς πάνω σε μικρά πέδιλα. Από βίντεο ενός Ρουμάνου μηχανικού που χρησιμοποιεί το Scia Engineer είδα ότι παραμετροποιεί πλήρως το container, δημιουργώντας από την αρχή μέχρι και το προφίλ των πάνελ. Με δεδομένη την ελληνική πραγματικότητα πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η όλη κατασκευή; Αγνοούμε τα πάνελ, θεωρούμε δοκούς και υποστυλώματα τα railings και τα sills( δηλαδή τα υφιστάμενα κύρια μέλη του κοντέινερ με τις διαστάσεις τους), τα πακτώνουμε με αγκύρια σε πέδιλα, τα συγκολλούμε κατά πλάτος και τα κουμπώνουμε με ελάσματα καθ' ύψος; Τι διαφορά έχει η πράξη από τη στατική θεώρηση;Με το πάτωμα τι γίνεται; Σκυροδετείται και του ορόφου; 

Δημοσιεύτηκε

Ρίξε μια ματιά στο post

 

Εχω εμπειρία επι του θέματος. Σε μια απο τις εταιρίες που δουλευα στο Λονδίνο, κάναμε ενα πιλοτικό σύστημα για την κατασκευή πολυκατοικιών με τη χρηση marine containers. Ο κατασκευαστης ηταν η Laing O'Rourke. Η ιδέα ήταν η τυποποίση μιας τέτοιου είδους κατασκευής για την δημιουργία φτηνών σπιτιών (council blocks).

Η ιδέα είναι οτι μελετάς το σκελετό του container σαν απλό 3D πλαίσιο, μην χάσεις χρόνο σε λεπτομέρειες οπως για παραδειγμα στην προσομοίωση του offset στην ένωση δοκού-υποστηλώματος. Το μεταλλικό φύλλο στις πλευρές του container ουσιαστικά λειτουργεί ως stressed skin άρα κατανεμει τις πλευρικές δυνάμεις σε όλα τα μελη (κατι σαν διαφραγμα). To φυλλο αυτό ειναι τραπεζοειδές, στο Robot που το μελετουσαμε έχεις την επιλογή να ορίσεις τέτοιο πεπερασμενο στοιχείο, δεν ξέρω στο προγραμμα που έχεις αν μπορεις. Αν δεν μπορείς, ειναι λίγο ζόρι... Το φύλλο λειτουργεί σαν shell άλλα δεν παραλαμβάνει ροπές. Στα άκρα του κάνε το να ειναι released. Τις ενώσεις μεταξύ δοκών-υποστηλωμάτων κάντες αρθρωτες, αν δεν σου βγαίνει το μοντέλο ξεκινα να ορίζεις πακτώσεις αλλα μετά πρεπει να μελετήσεις τις πακτώσεις...

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.