Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Από τις μεγάλες βροχοπτώσεις σήμερα αστόχησε τμήμα του τεχνικού έργου το οποίο κατασκευάστηκε το 2007. Σας παραθέτω φωτογραφίες από το έργο (σε διάφορες εποχές) όπως ήταν και τις σημερινές με τις αστοχίες που παρουσιάστηκαν.

Τοποθεσία Συκάμινο Ωρωπού, Ασωπός Ποταμός

 

Η πρώτη φωτογραφία συμπίπτει με την πέμπτη, τότε που φωτογραφήθηκε η περιοχή δεν υπήρχε το σπίτι καθώς χτίστηκε αργότερα.

post-121-0-51514100-1356871324_thumb.jpg

post-121-0-67801500-1356871345_thumb.jpg

post-121-0-71787400-1356871377_thumb.jpg

post-121-0-00305500-1356871404_thumb.jpg

post-121-0-15758000-1356871421_thumb.jpg

Edited by kostassid
  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Kι εγώ που νόμιζα πως είναι αθάνατη μέθοδος το "ζαρζανετι"... (ασχετο με το θέμα, αλλα το θεωρώ τα συρματοκιβώτια πολύ ομορφα στα μάτια μου, σα τμήμα κατασκευής).

 

Εχουμε κάποια άποψη για την αστοχία απο έμπειρους συναδέλφους ;

Δημοσιεύτηκε

Μονο σε μενα φαινεται ακαταλληλος το τροπος αντιστηριξης που επιλεχθηκε για κοιτη ποταμου?

(χωρις να εχω εμπειρια απο κατι αντιστοιχο)

Δημοσιεύτηκε

επειδή τυγχάνει να έχω κατασκευάσει πρόσφατα αντιστηρίξεις σε ποτάμι έχω να τονίσω το εξής : οι αστοχίες τέτοιου τύπου οφείλονται στο 99% των περιπτώσεων σε "φάγωμα" και κούφωμα του εδάφους έδρασης, με την προυπόθεση ότι η πλέξη των κιβωτίων έχει γίνει σωστά (διαφράγματα-ενισχύσεις κλπ). Στην προκειμένη περίπτωση και δεδομένης της σύστασης του εδάφους ήταν απαραίτητη η κατασκευή χαλινών ανά 10μ μαξ 1μ πλάτος 2μ βάθος για να συγκρατηθούν οι εδαφικές μάζες από την ροή...

Δημοσιεύτηκε

δοκάρι οπλισμένο κώστα 1χ2 βάθος (από πυθμένα κοίτης) πχ ή και βαθύτερο, εγκάρσια στην ροή σε όλο το πλάτος του ποταμού. Έδραση τοίχων στο -0.50 ή -1.00 από στέψη χαλινού. Επι της ουσίας λειτουργούν σαν φράχτες συγκράτησης της κοίτης, εξασφαλίζοντας τον πυθμένα από "νεροφαγώματα¨τα οποία μπορεί σε ποτάμι να είναι και 2 και 3 μέτρα βάθος τοπικά...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ο τύπος αυτός του έργου δεν είναι τοίχος αντιστήριξης, είναι επένδυση για την προστασία από την διάβρωση.

 

(βλέπω -διορθώστε με αν δεν βλέπω καλά- μία σειρά συρματοκιβώτια, βαθμιδωτά τοποθετημένα σε όλο το ύψος του αναχώματος)

 

Δεν διαθέτει αντοχή και δεν μπορεί να αντέξει σε ωθήσεις γαιών. Η ευστάθεια του αναχώματος -ή της όχθης- καθορίζεται από την κλίση και μόνο, ενώ το βάρος του σαρζανέτ μπορεί να θεωρηθεί ότι συνεισφέρει σε μεγάλους κύκλους αστοχίας.

 

Η αστοχία σπάνια οφείλεται σε αστοχία του πρανούς.

Συνήθως οφείλεται σε υποσκαφή λόγω πλημμυρικής παροχής.

 

Αυτό φαίνεται πως συνέβη και εδώ, και είναι αναμενόμενο, καθώς η αστοχία εμφανίζεται στην κυρτή μεριά της όχθης που είναι και η πιο εκτεθειμένη σε βαθειά διάβρωση -> υποσκαφή.

 

 

Υ.Γ: Χαλινοί κατασκευάζονται και από συρματοκιβώτια και έχουν ως στόχο τον καθορισμό της ροής σε περιπτώσεις που η παροχή είναι αρκετά μεγάλη για να διαμορφώσει νέα κοίτη.

Edited by AlexisPap
Δημοσιεύτηκε

Οπως τα λεει ο AlexisPap ειναι. Τα συρματοκιβώτια δεν μπηκαν για αντιστηριξη, αλλα στο πλαισιο υδραυλικής διευθετησης του ρεματος. Οταν δούλευα σε γραφειο που εκανε υδραυλικες μελετες, χρησιμοποιουσαμε κατα κορον τα συρματοκιφώτια για την διαμόρφωση των διατομων και με καθαρα υδραυλικα κριτηρια. Δεν εμπαινε καποιο ζήτημα αντιστήριξης με συρματοκιβώτια. Αυτο αντιμετωπιζόταν διαφορετικα΄.

Δημοσιεύτηκε

Οκ διαμορφωνεις τη διατομη, αλλα αν αυτο δεν αντεχει;

 

Φυσικα υπαρχει αστοχια του πρανους στη συγκεκριμενη περιπτωση.

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.