Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρετη Pilotis εκτός σχεδίου


Recommended Posts

καλησπερα , γνωριζει καποιος να μου πει ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος υπολογισμου προστιμου για μια αυθαιρετη pilotis( σαν β.χ., σαν κατοιγορια 13)?. Στο ακινητο υπαρχει επισης και ο Α οροφος αυθιαρετος , ειναι εκτος σχεδιου χωρις αδεια , μη αρτιο μη οικοδομ. ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Στα εκτός σχεδίου απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων επι pilotis. Άρα, το να ισχυριστούμε ότι αποτελεί μια Pilotis , όπως στα εντός σχεδίου και αυτό να μεταφράζεται ως Η.Χ. μάλλον δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για να έχουμε Υ.Δ. Β.Χ. Υπάρχει και η εγκύκλιος 1/2012 όπου αναγράφεται ότι σε περίπτωση μη αποπερατωμένου αυθαιρέτου η συμβατική αξία του για τον υπολογισμό του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης θα υπολογίζεται θεωρώντας το κτίριο πλήρως αποπερατωμένο. Επίσης στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιδιοκτήτης να ζητήσει άδεια αποπεράτωσης. Συγκλίνω προς τη θεώρηση της υπέρβασης δόμησης Κ.Χ παρά το γεγονός ότι το ισόγειο είναι στο σκελετό. Ας τοποθετηθούν και άλλοι συνάδελφοι πριν καταλήξεις στην τελική σου απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Σωστες οι τοποθετησεις και ευχαριστω πολυ. Μια αλλη υποθεση που μπορει να γινει για την καταχωρηση της αυθαιρεσιας ως Β.Χ μηπως ειναι το οτι χρησιμοποιειται η pilotis σαν θεσεις σταθμευσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.