Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

κύρια κατοικία ειναι εκει που διαμενουν...

μοναδικη ειναι να μην εχουν άλλη

Ομως μιλας για "οικοπεδο"

Αν, λοιπον, αυτο το οικοπεδο ειναι 300 τμ. και εχει σδ. εστω 1 και εχει χτισει τα 100 τμ., εχει υπολοιπο δικαιωματος δομησης για άλλα 200 τμ...

Αρα δεν ειναι "μοναδικη"

Αν ομως ειναι σε περιοχη κατω απο 3000 κατοικους δικαιουται εκπτωση για "μοναδικη", ανεξαρτητα εμβαδών...

Για το γεγονος οτι ο μεν συζυγος ειναι παλλινοστησας αλλά το ακινητο ειναι στο ονομα της συζυγου...

..αυτο ειναι, πραγματι, ενα θεμα...

Θα ελεγα οτι, αφου,εαν ο συζυγος ειχε δικη του περιουσια αυτη θα επηρέαζε στο να ειναι ή οχι "μοναδικη" το αυθαιρετο της συζυγου...

αντιστοιχα και η δικη του ιδιοτητα σαν "παλλινοστησας" πρεπει να μετραει υπερ της οικογενειας.

 

Θα μας πει καποιος σχετικά....

καλημερα

Edited by dimitris GM
  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Με τη λογική είναι οπως τα λέει ο Δημήτρης, δε θα πρέπει να επηρεάζει το γεγονός ότι είναι της συζύγου, αφού εκεί διαμένει και αυτός, και αφού αγοράστηκε μετά το γάμο. Με τη λογική όμως. Απάντηση συγκεκριμένη αμφιβάλλω αν θα πάρεις από κανέναν.

Τώρα αυτό με το υπόλοιπο δόμησης για το ίδιο οικόπεδο ομολογώ ότι δε το είχα σκεφτεί έτσι, δηλαδή ότι αφορά και στο ίδιο το οικόπεδο που χτίστηκε το αυθαίρετο. Και η αλήθεια είναι διαβάζοντας το άρθρο 26 δε φαίνεται να εξαιρείται το ίδιο το οικόπεδο που βρίσκεται η κατοικία. όμως αν είσαι σε οικισμό κάτω των 3000 κατοίκων, τη γλυτώνεις.

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ ότι, εφόσον το ακίνητο ανήκει στη σύζυγο η οποία δεν είναι παλιννοστούντας (άσε που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα με σαφήνεια το ότι, αφορά και σε γυναίκες παλιννοστούντες η διάταξη αυτή) δεν δικαιούται έκπτωσης.

Για το "υπόλοιπο δ΄'ομησης" στο οικόπεδο βεβαίως κι αφορά και σε αυτό το "κύρια και μοναδική".

Δημοσιεύτηκε

Τώρα προβληματίστηκα : έχω παλινοστούντα από Β. Ήπειρο που δικαιούται την έκπτωση, αλλά έχει το σπίτι 50-50 με τη σύζυγό του. Υπάρχει περίπτωση να μη δικαιούται την έκπτωση?

Δημοσιεύτηκε

Εκτός εάν του τη δώσω μισή, αφού υπάρχει δυνατότητα μέσα στα φύλλα, δηλαδή θα "σπάζω" το κάθε φύλλο στα δύο!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν είναι σωστό αυτό που λες.

Μάλλον τη δικαιούται.

Διότι ο νόμος αναφέρει ότι, "...Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκυρίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις....", δηλαδή, στην περίπτωσή σου, ΝΑΙ δικαιούται της έκπτωσης ως παλιννοστούντας!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μα το κείμενο λέει ότι λαμβάνονται υπόψιν για όποιον πληροί τις προυποθέσεις, άρα αν έχω έναν Βορειοηπειρώτη έλληνα πολίτη και τη σύζυγό του με Αλβανικό διαβατήριο και άδεια παραμονής (η οποία έχει καταθέσει και αυτή χαρτιά για ελληνική ταυτότητα αλλά δεν τελείωσε η διαδικασία) γι αυτό λέω, μήπως πρέπει να δώσω σε αυτόν (δηλαδή στο 50% των αυθαιρεσιών) την έκπτωση, και στη σύζυγό του (δηλαδή το άλλο 50% των αυθαιρεσιών) να πληρωθεί κανονικά?

Και το γεγονός οτι η συζυγος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ελληνοποίησης μπερδευει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία!

Από την άλλη, εφόσον κανένας από γυναίκα και παιδιά δεν έχει άλλο σπίτι ή οικόπεδο, και αφού κάνει κοινή δήλωση με τη σύζυγό του, μήπως ούτως ή άλλως δικαιούται όλη την έκπτωση?

 

Η ... πλάκα είναι ότι αν όλο το ακίνητο δικαιούται την έκπτωση, τότε αυτός έχει ήδη ξοφλήσει με τις δόσεις, και έδωσε και 200 ευρώ πουρμπουάρ!

Ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι όποιος βιάζεται να υποβάλλει χαρτιά στην Ελλάδα την πατάει, και ότι η διαδικασία είναι τέτοια που όσο και αν προσέχεις, μπορείς για πλάκα να κάψεις κάποιον. Εγώ πριν 10 μέρες δυστυχώς συνειδητοποίησα ότι από το έγγραφο της 2-7-12 (με ημερομηνία 4/5/12, 2 μέρες πριν τις εκλογές - α τρ ρε Ελλαδάρα με τους πολιτικούς σου - τίποτα δεν αλλάζει!!!) προκύπτει ότι η έκπτωση αφορά και Βορειοηπειρώτες!

Edited by sarcs
Δημοσιεύτηκε

Κανένας με άποψη για τη λύση που σκέφτομαι? (την ίδια λύση μου πρότεινε και το τοπικό τεε που το συζήτησα).

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Ενημερώνω συνάδελφοι για το ερώτημα που ανήρτησα παραπάνω, ότι τελικά μετά από mail η ΔΟΚΚ απάντησε (με τα χίλια ζόρια και αφού ανταλλάξαμε 3 mail, αφού στα πρώτα δύο απλά επαναλάμβανε το τί γράφει ο νόμος) ότι ομογενής που πληροί τις προυποθέσεις (όλες) αλλά το σπίτι το έχει 50-50% με τη γυναίκα του, είναι πρώτη τους κατοικία αλλά αυτή δεν είναι ομογενής, παίρνει την έκπτωση ΜΙΣΗ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.