project.breeze Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 ναι, φυσικά και μπορούμε και πρέπει να μαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις αλλά οι αποδοχές δεν είναι πλέον τόσο υψηλές όσο αναφέρει το παραπάνω ποστ. μια σύντομη έρευνα αγοράς δείχνει ότι η απασχόληση είναι το πολύ τετράωρη, με 3 ευρώ την ώρα μεικτά και όχι κάθε μέρα λόγω του ότι υπάρχει πλήθος ενδιαφερομένων και ο εργοδότης θέλει να σε κρατήσει μόνο τις ώρες που είσαι παραγωγικός και έχει και κείνος ώρα αιχμής. ωστόσο, θα σου ζητηθεί κατά το κλείσιμο του καταστήματος να μείνεις παραπάνω χωρίς πληρωμή για να κάνεις τη λάντζα. στην καλύτερη περίπτωση αυτές οι ώρες χρεώνονται με ημερήσιο ωρομίσθιο και όχι νυχτερινό που μπορεί να αγγίξει το 100% για τα βράδυα της κυριακής. αν φέρεις αντιδράσεις θα σου φάει τη δουλειά κάποιος που έχει μεγαλύτερη ανάγκη τα λεφτά. υπάρχει πολύς ανταγωνισμός στο χώρο. τέλος, επειδή το ωράριο είναι ελαστικό, στην πράξη δεσμεύεσαι για όλο σχεδόν το 24ωρο και ιδίως αν απασχολείσαι βραδινές ώρες, δύσκολα μπορείς να το συνδυάσεις με μια πρωινή δουλειά. Το "μεικτά" που γράφεις δεν έχει κανένα απολύτως νόημα γιατί στις καφετέριες κατά βάση εργάζονται σερβιτόροι ανασφάλιστοι.Τώρα τελέυταία κάτι πάει να γίνει λόγω του προστίμου των 10.000ευρώ νομίζω που επιβάλει το ΙΚΑ στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εφόσον απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους.Πέραν αυτού,εγώ μιλάω για Λάρισα που οι σερβιτόροι αμείβονται αρκετά καλά λόγω της υπερπληθώρας καφετεριών και καταστημάτων εστίασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Το "μεικτά" που γράφεις δεν έχει κανένα απολύτως νόημα γιατί στις καφετέριες κατά βάση εργάζονται σερβιτόροι ανασφάλιστοι. εμένα οι πληροφορίες μου είναι από επιχειρήσεις που ασφαλίζουν και για να τις αναφέρω σημαίνει ότι υπάρχουν και τέτοιες Πέραν αυτού,εγώ μιλάω για Λάρισα που οι σερβιτόροι αμείβονται αρκετά καλά λόγω της υπερπληθώρας καφετεριών και καταστημάτων εστίασης Εγώ μίλησα για Αθήνα όπου κυριαρχούν οι αλυσίδες καταστημάτων εστίασης που απασχολούν πλήθη αναλώσιμων εργαζομένων. Στη Λάρισα το μέρος είναι πιο μικρό και ίσως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ένας διπλωματούχος άνεργος να έχει ένα συγγενή με καφενείο ώστε να τον προσλάβει χωρίς τη σχετική προϋπηρεσία και περισσότερη εμπιστοσύνη ότι δε θα παιχτεί καμια καταγγελία για τη μαύρη εργασία. Πάντως τα 700 ευρώ μου φαίνονται υπερβολικά μεγάλο ποσό για τα σημερινά δεδομένα και σίγουρα το βγάζουν άνθρωποι που έχουν αφοσιωθεί στη δουλειά αυτή από τα 15 τους και έχουν και κάποια εξειδίκευση πχ μπάρμαν, μάγειρας, συγγενής του αφεντικού.. ένας διπλωματούχος μηχανικός που καταφεύγει στη δουλειά αυτή από ανάγκη συνήθως μετά τα 25 είναι σε μειονεκτική θέση. Εξαίρεση αποτελούν οι ωραίες γυναίκες που πάντα έχουν προβάδισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 εργαζόμενους.Πέραν αυτού,εγώ μιλάω για Λάρισα που οι σερβιτόροι αμείβονται αρκετά καλά λόγω της υπερπληθώρας καφετεριών και καταστημάτων εστίασης Αυτή η υπερπληθώρα λογικά θα οδηγούσε σε συγκράτηση (αν όχι μείωση ) των αμοιβών στους απασχολούμενους στο συγκεκριμένο κλάδο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 όχι! εννοεί υπερπληθώρα καφενείων, άρα μεγάλη ζήτηση για εργατικά χέρια να τα επανδρώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 6ωρη απασχόληση σε ΑΒ ταμείο, 650 καθαρά....Κάντε τις αναγωγές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
project.breeze Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 εμένα οι πληροφορίες μου είναι από επιχειρήσεις που ασφαλίζουν και για να τις αναφέρω σημαίνει ότι υπάρχουν και τέτοιεςΕγώ μίλησα για Αθήνα όπου κυριαρχούν οι αλυσίδες καταστημάτων εστίασης που απασχολούν πλήθη αναλώσιμων εργαζομένων. Στη Λάρισα το μέρος είναι πιο μικρό και ίσως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ένας διπλωματούχος άνεργος να έχει ένα συγγενή με καφενείο ώστε να τον προσλάβει χωρίς τη σχετική προϋπηρεσία και περισσότερη εμπιστοσύνη ότι δε θα παιχτεί καμια καταγγελία για τη μαύρη εργασία.Πάντως τα 700 ευρώ μου φαίνονται υπερβολικά μεγάλο ποσό για τα σημερινά δεδομένα και σίγουρα το βγάζουν άνθρωποι που έχουν αφοσιωθεί στη δουλειά αυτή από τα 15 τους και έχουν και κάποια εξειδίκευση πχ μπάρμαν, μάγειρας, συγγενής του αφεντικού.. ένας διπλωματούχος μηχανικός που καταφεύγει στη δουλειά αυτή από ανάγκη συνήθως μετά τα 25 είναι σε μειονεκτική θέση. Εξαίρεση αποτελούν οι ωραίες γυναίκες που πάντα έχουν προβάδισμα. Εννοείται οτί υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες που ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους,αλίμονο.Τα 700 ευρώ δεν ειναι μεγάλο ποσό για έναν σερβιτόρο (όχι βοηθό) στην εστίαση.Όσο αφορά τους μάγειρες επειδή τυχαίνει κολλητός μου να ειναι μάγειρας σε εστιατόριο της Λάρισας,βγάζει περίπου στα 1000 ευρώ καθαρά τον μήνα και ορισμένες φορές αν τύχει και κανένα εξτραδάκι (κέτερινγκ σε γάμο ή μεγάλη εκδήλωση) μπορεί να φτάσει και 1200-1300.Η εστίαση πάντα πλήρωνε και πάντα θα πληρώνει καλά,τουλάχιστον στην επαρχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Πολύ σωστά, σε αυτά τα επαγγέλματα και ανάλογης φύσης, πχ νοσηλευτές, μαίες (το γνωρίζω προσωπικά από την κοπέλα μου) κτλ.. τα τυχερά είναι τόσα που καμιά φορά προσθέτουν ένα πολύ καλό έξτρα εισόδημα. Επαγγέλματα υγείας και εστίασης δεν γνωρίζουν κρίση γιατί πάντα θα υπάρχει ανάγκη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 στους διανομείς φαγητού τα μπουρμπουάρ αγγίζουν αν δε ξεπερνούν το βασικό μισθό. μια ώρα εργασίας αμοίβεται 3 ευρώ. κάθε παραγγελία διαρκεί γύρω στο ένα τέταρτο και αφήνει κατά μέσο όρο 1 ευρώ. καλά, ας μην αναφερόμαστε σε μεγάλους μάγειρες και εξειδικευμένες νοσοκόμες.. να μιλάμε για το μέσο άνθρωπο και κατά προτίμηση για το μέσο μηχανικό που από ανάγκη θα κάνει αυτές τις δουλειές. αν είχε ταλέντο στη μαγειρική θα χε γίνει σεφ, κάτι που είναι εξίσου αξιόλογο με τη δουλειά του μηχανικού και δικαίως αμοίβεται καλά. μη κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ επιστημόνων και μη επιστημόνων, ιδίως αυτές τις δύσκολες εποχές. κι αν θεωρείτε ότι οι δουλειές αυτές πληρώνονται αναξίως καλύτερα από τη δική μας δοκιμάστε να δείτε αν θα τα καταφέρετε. κάθε δουλειά θέλει το ταλέντο της. και μάλλον η δική μας όπως είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ήθελε τα λιγότερα ταλέντα και γι' αυτό ξαφνικά ξεφούσκωσε έτσι.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George78 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 (edited) στους διανομείς φαγητού τα μπουρμπουάρ αγγίζουν αν δε ξεπερνούν το βασικό μισθό. μια ώρα εργασίας αμοίβεται 3 ευρώ. κάθε παραγγελία διαρκεί γύρω στο ένα τέταρτο και αφήνει κατά μέσο όρο 1 ευρώ. καλά, ας μην αναφερόμαστε σε μεγάλους μάγειρες και εξειδικευμένες νοσοκόμες.. να μιλάμε για το μέσο άνθρωπο και κατά προτίμηση για το μέσο μηχανικό που από ανάγκη θα κάνει αυτές τις δουλειές. αν είχε ταλέντο στη μαγειρική θα χε γίνει σεφ, κάτι που είναι εξίσου αξιόλογο με τη δουλειά του μηχανικού και δικαίως αμοίβεται καλά. μη κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ επιστημόνων και μη επιστημόνων, ιδίως αυτές τις δύσκολες εποχές. κι αν θεωρείτε ότι οι δουλειές αυτές πληρώνονται αναξίως καλύτερα από τη δική μας δοκιμάστε να δείτε αν θα τα καταφέρετε. κάθε δουλειά θέλει το ταλέντο της. και μάλλον η δική μας όπως είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες ήθελε τα λιγότερα ταλέντα και γι' αυτό ξαφνικά ξεφούσκωσε έτσι.. Σωστός.... αλλά είπαμε.... η κομπλεξική ελληνική κοινωνία ήθελε τους γονείς να ονειρεύονται "λευκό κολάρο" για τα παιδιά τους (γιατρο, δικηγόρο, μηχανικό) Τα "τυχερά" των οποίων ηταν θεσμοθετημένα με την εξτρά μοριοδότηση μεσα στο "demosio" ή για να μπεις σε αυτό, υπήρχε-υπάρχει η δυνατότητα πολλές φορές να είσαι και "demosios" αλλά και ιδιωτικός (γιατροί και μηχανικοί καμια φορα) αλλά και τις ελάχιστες αμοιβές στον ιδιωτικό. Το κακό ειναι ότι τα τυχερά αυτά δεν απαιτούσαν "ταλέντο" αλλά ισχυρή "παλλαϊκή κυριαρχία στην υγειά του κοροιδου" ήτοι συντεχνία. Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να χρεώνεται "αυτοδικαίως και αξιοκρατικοφανώς" στην πλάτη των "άτυχων λοιπών πληβίων/πολιτών" για να έχουν κάποιοι προβλεπόμενα και σταθερά "τυχερά" είτε αυτοί που ανήκαν στην "ελίτ" ήσαν ταλαντούχοι είτε ατάλαντοι. Με αυτούς τους τρόπους εκπαιδεύτηκε ένα ολόκληρο ελλαδικό/νεοελληνικό έθνος επι γενναιές να θεωρεί "ΑΔΙΚΙΑ" ο σερβιτόρος να βγαζει περισσότερα από τον "λειτουργό/επιστήμονα" π.χ. μηχανικό χωρίς να μπει στη διαδικασία να κρίνει κατα περίπτωση πόσο ταλαντούχος είναι ο πρώτος και πόσο ατάλαντος, τεμπέλης ή και κλάψας ανίκανος είναι ο δεύτερος καμια φορά. Edited Αύγουστος 18 , 2014 by George78 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios_m Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2014 (edited) εγώ δε μίλησα περί ανίκανων επιστημόνων. απλά είπα να μη κάνουμε συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων. και μηχανικός-γιατρός-δικηγόρος δε γίνεσαι μόνο για να τα κονομήσεις. γίνεσαι και για να βρεις μια πιο ξεκούραστη και υγιεινή εργασία για να ζήσεις περισσότερα χρόνια. Edited Αύγουστος 18 , 2014 by georgiosmadonanakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα