Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΕΚ Vs ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ


Recommended Posts

αναβατη

 

συμπληρωματικα στα πολυ σωστα που ανεφερε ο ethan,

οτσν ξεκινησε η διαδικασια για την κτηματογραφηση της περιοχης, ο πελατης σου κατεθεσε σχετικη δηλωση και το συμβόλαιό του, αναγράφοντας το εμβαδον του οικοπεδου του.

Του εστειλαν μετα ενα εγγραφο για το πόσο "βρηκαν"το οικοπεδο..με σχετικη σημειωση στις παρατηρήσεις ..για να κανει ενσταση σε περιπτωση διαφοράς.

Αρα, του ζητας εκεινο το εγγραφο.

Τελος, απο το κτηματολογικο γραφειο θα ελεγξεις τα ομορα οικοπεδα για να δεις σε ποιον "πηγε" το τμημα που σου λειπει....

Μετα...και εφοσον έχεις πραγματι διαφορά -και σιγουρα εχεις αφου προκειται για 100 τμ...- θα πας για διορθωση γεωμετρικων στοιχειων...του αρθρ. 19...[

Ομως, εχει περαιωθεί ηδη, "διαβουλευση" για απλουστευση διαδικασιών σχετικα με το κτηματολογιο....

ετσι...περιμενουμε καποιες νεες ρυθμισεις..."ίσως" να αφορουν και το δικο σου θεμα...

τα λεμε

καλημερα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κτηματολόγιο  vs   Συμβόλαιο & Οικοδομική Άδεια

 

Τι γίνεται τελικά με αυτό το θέμα ? Ακούω περιπτώσεις οικοπέδων που μπήκαν στην τελική κτηματογράφηση, π.χ. Νέα Ιωνία και Γαλάτσι τα οποία έχουν μετρηθεί από το Κτηματολόγιο και έχουν μεγάλη απόκλιση από το εμβαδόν του συμβολαίου και της Ο.Α. . 

 

Τι πρέπει να γίνει τώρα ? Κάνουν ένσταση οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου ? Και αν το εμβαδόν μπει ως είναι στην πραγματικότητα τι γίνεται ? 

Link to comment
Share on other sites

Οσο υπάρχει χρόνος για περίοδο ενστάσεων, εάν διαπιστωθεί μεγάλη απόκλιση σε εμβαδό, σχήμα και/ή θέση του γηπέδου/οικοπέδου, τότε αίτηση διόρθωσης με επισυναπτόμενο εξαρτημένο τοπογραφικό..

Το ισχυρό χαρτί είναι ο τίτλος και οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες κατά πάσα πιθανότητα το εμβαδόν του τίτλου θα αναφέρουν..

Τώρα εάν η πραγματική κατάσταση βρεθεί να έχει μεγάλη απόκλιση και με τον τίτλο, ενδεχομένως να χρειάζεται και διόρθωση του τίτλου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.