Vamvakidis Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2013 Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, σε ποιό νούμερο πρέπει να έχω από το 1 έως το 9 την λειτουργία της αντιστάθμισης καθώς δεν μπόρεσα να καταλάβω το σχετικό διάγραμμα.Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος του διαγράμματος.http://eng.immergas....rnal_sensor.htm Ευχαριστώ
miltos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2013 Στον άξονα των x βρίσκεται η εξωτερική θερμοκρασία και στον άξονα των y η θερμοκρασία νερού θέρμανσης. Ποιο μοντέλο λέβητα έχεις? Έχεις και κάποιο απομακρυσμένο χειριστήριο ή απλό θερμοστάτη?
Vamvakidis Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου.Εχω τον immergas victrix με απομακρυσμένο χειριστηριο από το οπίο βλέπω την θερμοκρασία την εξωτερικη κ έχω την δυνατότητα να βάλω από το 1 έως το 9 τις αντίστοιχες καμπύλες.Η απορία μου είναι πότε πρέπει να βάλω ποια καμπύλη, (π.χ από -3 έως 8 βαθμούς την 7, ή την άνοιξη την 4,5,6, τον χειμώνα 7,8,9) .Κάπως έτσι δηλαδή για να ξέρω να έχω την σωστή καμπύλη ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ή εποχή)
pankrok Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 αυτο κατα κυριο λογο εξαρταται απο τη μελετη (απωλειες, μεγεθος σωματων κλπ) αν εχεις την μελετη δες για τις συνθηκες υπολογισμου (πχ 0 εξω, 20 μεσα) σε τη θερμοκρασια νερου δουλευει ο λεβητας. βαλε αυτο το σημειο στο διαγραμμα και διαλεξε καμπυλη. αν κρυωνεις βαζεις παραπανω. η καμπυλη ειναι all weather αν επιλεχθει σωστα και δεν χρειαζεται να την αλλαξεις (αυτο το ρολο εχει η αντισταθμιση). επειδη πιθανον ειτε η μελετη απεχει απο την πραγματικοτητα , ειτε ο θερμοστατης ειναι σε ενα πιο θερμο/ψυχρο σημειο του σπιτιου η απλα τα δυο αισθητηρια μετρανε λαθος (εστω +-2 βαθμους) θα χρειαστει δουλεια (=δοκιμες) σε διαφορες εξωτερικες θερμοκρασιες για να πετυχεις την σωστη καμπυλη.
aithilenio Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 (edited) Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου.Εχω τον immergas victrix με απομακρυσμένο χειριστηριο από το οπίο βλέπω την θερμοκρασία την εξωτερικη κ έχω την δυνατότητα να βάλω από το 1 έως το 9 τις αντίστοιχες καμπύλες.Η απορία μου είναι πότε πρέπει να βάλω ποια καμπύλη, (π.χ από -3 έως 8 βαθμούς την 7, ή την άνοιξη την 4,5,6, τον χειμώνα 7,8,9) .Κάπως έτσι δηλαδή για να ξέρω να έχω την σωστή καμπύλη ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ή εποχή) Είναι τόσο απλό μιας και έχεις κατανόηση την αντιστάθμιση. Βρες εσυ την καμπύλη που σε ικανοποιεί με δοκιμή και σφάλμα. Σε λίγες μέρες θα έχεις βρει την επιθυμητή και θεωρώ ότι καμιά μελέτη δεν μπορεί να στην βρει με την ακρίβεια της μεθόδου που σου λέω παραπάνω.. Ξεκίνα ας πούμε με την 6 και μέγιστη θερμοκρασία 80 και μίνιμουμ 35 και παίξε. Edited Ιανουάριος 13 , 2013 by aithilenio
mezzanine Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Οσες πληροφοριες και αν εχεις απο την μελετη νομιζω η αντισταθμιση θελει πειραματισμο για να βρεις ακριβως τι θελεις. Ξεκινα με 35 βαθμους προσαγωγη στους 15 εξωτερικη και 45 προσαγωγη στους 0. Στην συνεχεια ρυθμισε τις μια-μια για να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια που θελεις. Αν το συστημα διαθετει και χρονοδιακοπτη για ζωνες με διαφορετικες τιμες στην αντισταθμιση ειναι ακομα πιο ευκολο να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια. Παραδειγμα: αλλο 7 βαθμοι εξωτερικη θερμοκρασια στις 2 το μεσημερι σε ενα ηλιολουστο κτιριο και αλλο 7 βαθμοι στις 2 το πρωι. Εγω π.χ. 18:00 με 06:00 εχω βαλει μετατοπιση και στις δυο τιμες +2c.
Vamvakidis Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 αυτο κατα κυριο λογο εξαρταται απο τη μελετη (απωλειες, μεγεθος σωματων κλπ) αν εχεις την μελετη δες για τις συνθηκες υπολογισμου (πχ 0 εξω, 20 μεσα) σε τη θερμοκρασια νερου δουλευει ο λεβητας. βαλε αυτο το σημειο στο διαγραμμα και διαλεξε καμπυλη. αν κρυωνεις βαζεις παραπανω. η καμπυλη ειναι all weather αν επιλεχθει σωστα και δεν χρειαζεται να την αλλαξεις (αυτο το ρολο εχει η αντισταθμιση). επειδη πιθανον ειτε η μελετη απεχει απο την πραγματικοτητα , ειτε ο θερμοστατης ειναι σε ενα πιο θερμο/ψυχρο σημειο του σπιτιου η απλα τα δυο αισθητηρια μετρανε λαθος (εστω +-2 βαθμους) θα χρειαστει δουλεια (=δοκιμες) σε διαφορες εξωτερικες θερμοκρασιες για να πετυχεις την σωστη καμπυλη. THANX , εγώ νόμιζα ότι αλλάζεις καμπύλη ανάλογα με την εποχή,μελέτη δεν έχω ούτε ξέρω σε τι θερμοκρασίες δουλεύει ο λέβητας, θα πειραματιστώ και θα δούμε, η αλήθεια είναι ότι το διάγραμμα είναι λίγο δυσνόητο....
Vamvakidis Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2013 Οσες πληροφοριες και αν εχεις απο την μελετη νομιζω η αντισταθμιση θελει πειραματισμο για να βρεις ακριβως τι θελεις. Ξεκινα με 35 βαθμους προσαγωγη στους 15 εξωτερικη και 45 προσαγωγη στους 0. Στην συνεχεια ρυθμισε τις μια-μια για να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια που θελεις. Αν το συστημα διαθετει και χρονοδιακοπτη για ζωνες με διαφορετικες τιμες στην αντισταθμιση ειναι ακομα πιο ευκολο να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια. Παραδειγμα: αλλο 7 βαθμοι εξωτερικη θερμοκρασια στις 2 το μεσημερι σε ενα ηλιολουστο κτιριο και αλλο 7 βαθμοι στις 2 το πρωι. Εγω π.χ. 18:00 με 06:00 εχω βαλει μετατοπιση και στις δυο τιμες +2c. Ξεκινα με 35 βαθμους προσαγωγη στους 15 εξωτερικη και 45 προσαγωγη στους 0 πώς θα το κάνω αυτό?
pankrok Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 TMmax = 70 TMmin = 35 και δοκιμασε καμπυλη 4 αν ο "λογος σωματων/απωλειων" ειναι τυπικος τοτε θα πρεπει οριακα να κρυωνεις αλλα ειναι πιο ευκολο να πειραματιστεις ξεκινοντας απο χαμηλα παρα το αναποδο
Vamvakidis Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 TMmax = 70 TMmin = 35 και δοκιμασε καμπυλη 4 αν ο "λογος σωματων/απωλειων" ειναι τυπικος τοτε θα πρεπει οριακα να κρυωνεις αλλα ειναι πιο ευκολο να πειραματιστεις ξεκινοντας απο χαμηλα παρα το αναποδο Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Πραγματικά, το max είδα ότι πιάνει 70 βαθμούς, την καμπύλη δεν την ξαναπειράζω ποτέ? δηλαδή είναι η ίδια όλες τις εποχές?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα