MARATH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 Καλησπέρα και αντίστοιχα Καλημέρα σε όσους δούν την ερώτηση το πρωϊ!!! Θα ήθελα να σας υποβάλω το ερώτημα αν και κατά πόσο επιβαρύνει την Υγεία του ανθρώπου εάν επίλέξει να θερμάνει το διαμέρισμά του με θερμάστρα αερίου εξωτερικού χώρου (μανιτάρι) που χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας φιάλη υγραερίου; Ακούω τόσες αντικρουόμενες απόψεις που πλέον δεν ξέρω ποιόν να πρωτοπιστέψω. Αυτός είναι ο λόγος που θέτω σε εσάς το ερώτημα!! Και αν προλάβω και υποθέσω ότι η απάντησή σας για λόγους που προφανώς θα εξηγήσετε είναι θετική (Ναί) ότι δηλαδή η χρήση θερμαστρών εξωτερικού χώρου (μανιτάρια) με αέριο (φιάλη) πράγματι επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπου θέλω να ρωτήσω περαιτέρω: Γιατί δεν επιβαρύνει η χρήση τους ισόποσα την υγεία των πελατών καταστημάτων κυρίως υγειονομικού χαρακτήρα που είναι συνήθως καθίμενοι σε χώρους ημιυπαίθριους, πλήν όμως καλά κλεισμένους; Γιατί αυτές οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου (μανιτάρια) που χρησιμοποιούν υγρααέριο (φιάλη), τι διαφορά έχουν απο τις μικρές θερμάστρες που κάνουν για εσωτερικούς χώρους και που χρησιμοποιούν το ίδιο αέριο που υποτίθεται οι δεύτερες θεωρούνται εντάξει για εσωτερικούς χώρους; Υπάρχουν θερμάστρες εξωτερικών χώρων (μανιτάρια) που χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας αντί για φιάλη υγραερίου, προπάνιο. Ποιά είναι η διαφορά τους πάντα με γνώμονα την υγεία. Για την απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων ας λάβουμε ως προϋποθέσεις α) ότι θα επιλεχθεί μια σωστή ποιοτικά θερμάστρα εξωτερικού χώρου (μανιτάρι) για να θερμανθεί εσωτερικός χώρος κατοικίας και επιπλέον β) θα υπάρχει και ένα μισάνοικτο παράθυρο να αερίζεται τρόπον τινά ο εσωτερικός χώρος!!
alej Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2013 1. Μπορεί να λες ότι είναι καλά κλεισμένοι χώροι αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αερίζονται. Επίσης δεν σημαίνει ότι έχουν εγκατασταθεί και σωστά ή ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. 2. Δεν γνωρίζω εγώ τέτοιες συσκευές που να είναι κατάλληλες για εσωτερικούς χώρους, αν έχεις υπόψη σου κάτι δώσε link. Αν εννοείς αυτές που είναι για βιομηχανικούς χώρους οι περισσότερες είναι κι αυτές για εξωτερικούς ή υπό προϋποθέσεις (αερισμό κλπ) για εσωτερικό. Κάποιες μάλιστα αναφέρουν στα manual ότι δεν είναι για οικιακή χρήση. 3. Υπάρχει μια σύγχυση στην αγορά σχετικά με τις ονομασίες υγραέριο - προπάνιο - βουτάνιο κλπ. Δες τον σχετικό κανονισμό http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c81885/doc.file/31856_2003_el_GR.pdf και θα σου ληθούν πολλές απορίες. Επίσης να βλέπεις το πιστοποιητικό και τις οδηγίες εγκατάστασης της συσκευής, εκεί θα δεις πολλά για τον τρόπο εγκατάστασης.
MARATH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2013 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά σε παρακαλώ θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες και μια κάποια αιτιολόγηση τι ζημιά κάνει στον οργανισμό του ανθρώπου η χρήση μιας τέτοιας συσκευής στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης ποιά είναι η διαφορά με την χρήση μια θερμάστρας υγραερίου εσωτερικού χώρου απο την χρήση μια θερμάστρας εξωτερικού χώρου (μανιτάρι) μέσα σε εσωτερικό χώρο κατοικίας (σαλόνι - κουζίνα ενιαίος χώρος);
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2013 (edited) Σε μιά συνοικιακή καφετέρια που πηγαίνω να βλέπω αγώνες, το αφεντικό τρελλάθηκε και έβαλε το μανιτάρι μέσα στο μαγαζί...Ολοι γέλαγαν, φαντάσου κάτι τέτοιο στο σπίτι... Λοιπόν, δεν κάνουν αυτά για εσωτερικούς χώρους.. 1) Θέμα ασφάλειας..Πολύ σημαντικό...Μπορείς να πιάσεις φωτιά άνετα σε περίπτωση διαροής. Κάποια πράγματα δεν φαίνονται...γίνονται μπαμ και κάτω. 2) Μυρίζει...μέσα θα είναι έντονο 3) Τοπική θέρμανση..Ζεσταίνει μόνο το χώρο που την έχεις... 4) Κατανάλωση...Μία φιάλη για ~40 ώρες 5) Δημιουργεί υγρασία..τα τζάμια θολώνουν σε χρόνο dt. Για τοπική θέρμανση, καλύτερα καλοριφέρ λαδιού, θερμάνστρα αλογόνου ( με ηλεκτρισμό μεν, καλύτερα δε) Επίσης...δεν θα ήθελα ο διπλανός, ο από πάνω ή κάτω να έχει μία βόμβα στο σπίτι του.... Edited Ιανουάριος 15 , 2013 by ikaros13
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2013 (edited) οι εξωτερικοι μεν κλειστοι δε, χωροι δεν ειναι κ νομιμοι, πρασσιες μπαλκοναδες κλπ Edited Ιανουάριος 20 , 2013 by OTTO_engine 1
george_RES Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2013 Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά σε παρακαλώ θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες και μια κάποια αιτιολόγηση τι ζημιά κάνει στον οργανισμό του ανθρώπου η χρήση μιας τέτοιας συσκευής στο εσωτερικό του σπιτιού. O ikaros13 ηταν σαφης, εαν μετα προσθεσεις κ το οποιο κινδυνο διατρεχεις εσυ κ η οικογενια σου, δεν νομιζω οτι αξιζει για να γλυτωσει καποιος λεφτα να θεσει σε κινδυνο κ αλλους. Το οτι γινεται παρανομα σε αλλους χωρους δεν θα επρεπε να το σκεφτομαστε, εαν ηταν ετσι τοτε να εισαι σιγουρος οτι τετοιου ειδους συσκευες οι μηχανικοι θα τις ειχαμε υπολογισει οταν σχεδιαζουμε την θερμικη καλυψη ενος χωρου (εσωτερικου).
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 (edited) Το αεριο γενικα (ολοι αυτοι οι υδρογονανθρακες, βουτανια προπανια κτλ) ειναι αοσμο, η γνωστη μυρωδια προστιθεται τεχνητα για εντοπισμο καποιας ενδεχομενης διαροης.. Ετσι και ο καπνος τους (διοξειδιο, αεριο αοσμο) οταν καιγονται σωστα και καλα δεν μυριζει, οποτε προσφερονται για συστηματα θερμανσης ακομη και χωρις καπνοδοχο και αυτο ειναι ολο. Σε μεγαλα ποσοτα ομως το διοξειδιο ειναι θανατηφορο, (παλια πεθαιναν πολλοι απο τα μαγκαλια, ειναι επισης ενας τροπος ευθανασιας, απλα σε παιρνει ο υπνος και.. γεια χαρα σας!). Ε.. οι σομπες υγραεριου ειναι μικρες, εχουν δηλαδη μικρη καταναλωση μικρη ισχυ μικρες εκομπες του θανασιμου αεριου, ενω αυτα τα ''μανιταρια'' ειναι μεγαλυτερης ισχυος μεγαλυτερης εκπομπης του αεριου και γ αυτο επιτρεπεται να τα χρησιμοποιουν μονο σε εξωτερικους χωρους. Εκτος κ αν εχεις καμια επαυλη 800 τμ ενιαιο χωρο οποτε αμα γουσταρεις καις και ολοκληρα δεντρα στη μεση.. Edited Ιανουάριος 21 , 2013 by Στελιος1
nvel Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 τα φαινόμενα που περιγράφεις οφείλονται στο μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στην ατελή καύση όχι στο διοξείδιο που για να γίνει θανάσιμο χρειάζονται τεράστιες συγκεντρώσεις
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 τα φαινόμενα που περιγράφεις οφείλονται στο μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στην ατελή καύση όχι στο διοξείδιο που για να γίνει θανάσιμο χρειάζονται τεράστιες συγκεντρώσεις Οχι, το διοξειδιο λεω εγω ''θανασιμο'' αεριο, διοτι ειναι ειναι αοσμο, αχρωμο και δεν ενοχλει αμεσα ωστε να γινει αντιληπτη η τεραστια συγκεντρωση που αναφερεις σωστα οτι χρειαζεται για να γινει επικινδυνο. Σχεδον.. μονο διοξειδιο (τα κακα παραγωγα υπαρχουν αλλα σε αμελητεες ποσοτητες), παραγεται απο ''καθαρα'' καυσιμα, οπως αλκοολ, διαφορα υγραερια, και αλλα υγρα μειγματα οπως πχ το καυσιμο των κεροσαν. Ε οι μικρες σομπες υγραεριου ειπα στον φιλο οτι επιτρεπεται να χρησιμοποιουνται σε σπιτια (καλα αεριζομενα λενε) ενω οι μεγαλες οπως τα ''μανιταρια'' οχι, ακριβως για να μην συγκεντρωθουν μεγαλες ποσοτητες διοξειδιου.
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2013 ακομα το συζηταμε?.... 4
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα