alpapado Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 εχω μια ανακαινιση σε παραθαλασιο παλιο τριοροφο (δεκα μετρα απο το κυμα) το υπογειο ειναι στην σταθμη της θαλασσας ισως και λιγο πιο κατω εχει μεσα πλακακια αλλα φυσικα περναει υγρασια απο παντου στους τοιχους και νερο στο πατωμα ρωτησα και μου ειπαν οτι εχουν βαλει οταν κτιστηκε πριν απο δεκαπεντε χρονια στεγανωτικο στο σκυροδεμα (ενας θεος ξερει τι βαλανε) εχουν δοκιμασει εσωτερικα τσιμεντοειδη στεγανωτικα (δεν θυμουνται τι βαλανε) εχουν φτιαξει φρεατια με αντλιες αλλα ειναι με φλοτερ και ολο τους κολλανε με λιγα λογια τα εχουν κανει θαλασσα γιατι προσπαθουσαν μονοι τους να δωσουν λυση στο προβλημα τοσα χρονια τι θα μπορουσα να κανω εκει σαν μονιμη λυση? εξωτερικά λιγο δυσκολο να επεμβω γιατι το υπογειο ειναι μεχρι τα δυο μετρα μπαζωμενο και περισευει μονοενα παραθυρακι πανω πανω οποτε για να επεμβω εξωτερικα πρεπει να σκαψω ολο το οικοπεδο γυρω γυρω πραγμα που θα τους ανεβασει το κοστος τρελα και δεν το θελουν εσωτερικα υπαρχει καποιο τσιμεντοειδες μονωτικο που να μπορει να αντεξει και στο θαλασσινο νερο που σιγουρα ανεβαινει προς τα επανω? αν εριχνα μια τσιμεντοκονια με καποιο ενισχυτικο στεγανωτικο στο πατωμα και την στεγανωνα περιμετρικα με "κορδονι" θα γινοταν δουλεια?λογικα ασφαλτοπανο στο πατωμα δεν θα εκανε δουλεια αφου δεν θα μπορουσε να παραλαβει αρνητικες πιεσεις,σωστα? μηπως θα ηταν λυση για τους τοιχους να εμπαινε απο μεσα ασφαλτοπανο για την υγρασια και να εκτιζα δευτερο τοιχο μπροστα του (ειτε απο τουβλο ειτε ytong κλπ μειωνοντας ασφαλως το υπογειο κατα καποια εκατοστα) ωστε να το κοντραρει στις αρνητικες πιεσεις του νερου? το φρεατιο με την αντλια εχει το προβλημα οτι δεν μπορει να παει πολυ κατω γιατι στο τελος θα φτασει στην θαλασσα και θα τραβαμε θαλασσινο νερο καμια αλλη ιδεα λυση συμβουλη??? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
jkar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Εάν κατάλαβα καλά από ότι γραφεις, η μόνιμη λύση είναι η εξωτερική, με σκάψιμο, στεγάνωση και στραγγιστήριο με άντληση, με πολύ καλής ποιότητας υλικά και εργασία. Και πάλι όμως το πρόβλημα του δαπέδου δεν θα το αντιμετωπίσεις πλήρως. Τόσο κοντά και χαμηλότερα από την θάλασσα, ή κατασκευή έπρεπε να είχε γίνει σαν δεξαμενή, με αντιμετώπιση ακόμα και των αρμών διακοπής σκυροδετήσεως στα θεμέλια, για να μην πώ με γενική κοιτόστρωση σαν την καλλίτερη λύση. Υπάρχει κάποιο υλικό που αντέχει σημαντικές αρνητικές πιέσεις, αλλά θέλει απόλυτα σωστή προετοιμασία υποβάθρου, (ξήλωμα του ότι υπάρχει τώρα) και το κόστος εφαρμογής του σε μεγάλες επιφάνειες, θα είναι εξ ίσου μεγάλο με την εξωτερική δουλειά και χωρίς την ίδια ασφάλεια. Στον οικονομικό υπολογισμό τους, πές στους ιδιοκτήτες να λάβουν υπ' όψιν τους ότι όπως είναι τώρα, το θαλασσινό νερό περνά μέσα από το σκυρόδεμα και ουσιαστικά είναι σε πλήρη επαφή με τους σιδερένιους οπλισμούς. Εάν αυτό δεν τους πεί πολλά πράγματα, απλά δείξε τους ένα σιδερένιο κάγκελο που να είναι κοντά στην θάλασσα και τίποτα άλλο. Κάποιοι φίλοι Αμερικάνοι εργολάβοι λέγανε ότι ...ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος και χρήμα για να γίνουν όλα σωστά και όπως πρέπει από την αρχή, αλλά πάντοτε υπάρχει και χρόνος και χρήμα να τα ξανακάνεις όλα από την αρχή.... Φαίνεται ότι δεν είναι μόνον ελληνικό το φαινόμενο.
alpapado Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2008 μακάρι να γινόταν να το γκρεμίσω ολόκληρο και να το ξαναφτιάξω σωστά από την αρχή.Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.Οι άνθρωποι τα έχουν κάνει όλα λάθος αρχικά και τώρα αναγκαστικά θα πληρώσουν.Απλά αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει η δουλειά σωστά ώστε να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή! και κυρίως το προβλημα είναι με το θαλασσινό νερό που με ανησυχεί περισσοτερο. δεν ειμαι κατω απο τη σταθμη της θαλασσας αλαλ ειμαι πολυ κοντα επομενως οπωσδηποτε υπαρχει θαλασσινο νερο στα θεμελια και λογικα θα φτανει μεχρι την πλακα του υπογειου υστερα υπαρχει και αλλο προβλημα τα μπετονιτικα σφραγιστικα νομιζω οτι δεν λειτουργουν με θαλασσινο νερο αλλα μονο με γλυκο κι αν δεν λειτουργουν αυτα για να σφραγισω τους αρμους αναμεσα σε δαπεδο και τοιχια τοτε τι αλλο μπορω να κανω?
Πατσόπουλος Νίκος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2009 Εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις εχω χρησιμοποιήσει το Aquamat της Isomat εσωτερικά. Υπάρχει και κάποιο αντίστοιχο από την Durostick (D-1 νομίζω) Δυστυχώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε θαλασσινό νερο... Στο site της έχει πολύ κατατοπιστικές οδηγίες, αλλά καλό θα ήταν να τους πάρεις κανα τηλέφωνο να σου επιβεβαιώσουν εαν αντέχει στη θάλασσα.
sss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2009 Δυστυχώς από όσο γνωρίζω είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις την υγρασία εδάφους. Λύσεις όπως επάλειψη του δαπέδου με σταγανοποιητικά στο δάπεδο συνήθως χειροτερεύουν την κατάσταση αφού η υγρασία αν δεν μπορεί να εκτονωθεί από το δάπεδο θα ανέβει περιμετρικά μέσω των τοιχείων σε μεγαλύτερο ύψος. Γενικά το σωστότερο θα ήταν να ανοίξεις περιμετρική τάφρο με στραγγιστήρια όπως αναφέρει και ο jkar. Επιπροσθέτως συνιστώ να κατασκευάσεις εσωτερικό αντίτοιχο και κούφιο εσωτερικό δάπεδο (αυτά μεταξύ τους θα επικοινωνούν) δημιουργώντας κατι σαν στεγανολεκάνη. Η υγρασία που θα συσσωρεύεται ανάμεσα στο κέλυφος του κτιρίου και σε αυτό της εσωτερικής κατασκευής θα εκτονώνεται με οπές στις περιμετρικές τοιχοποιίες προς το εξωτερικό περιβάλλον. Η λύση αυτή βεβαίως δεν ανακουφίζει τον φέρον οργανισμό από την υγρασία αλλά μόνον τον εσωτερικό χώρο του υπογείου. Πρόκειται για λύση ακριβή αλλά νομίζω οτι και πιο αποτελεσματική.... Σχετικές αναφορές θα βρεις σε πολυάριθμα συγγράματα του Δημήτρη Αραβαντινού Καθηγητή ΑΠΘ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα