tetris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 ΠΕΑ δεν απαιτείται (<50 μ²) Αν όμως χρειαζόταν, θα περιέγραφες και το μθχ, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι συνεχόμενο τμήμα κοινοχρήστων πολυκατοικίας.
tripi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 όχι είναι μονοκατοικία και βγάζω ΠΕΑ για μονοκατοικία. η συμβολαιογράφος μου το ζητάει, αν ήταν στη δικαιοδοσία μου μάλλον δεν θα το έβγαζα... οπότε εγώ θα το βγάλω και θα βάλω το υπόγειο ως ζώνη 2>10%;; παρόλο που είναι ξεχωριστό κομμάτι;;
tetris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2013 1. Αφού βγάλεις το ΠΕΑ και πληρωθείς, πες στη συμβ/φο να διαβάσει και κανα νόμο μπας και ξεστραβωθεί. 2. Το υπόγειο είναι μη θερμ. χώρος. Θα τον περιγράψεις κανονικά, και σαν διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ αυτού και της μεζονέτας θα βάλεις το δάπεδο. Το ότι δεν έχει άμεση επικονωνία με τη θ.ζ. δεν παίζει κανένα ρόλο.
tripi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2013 ευχαριστώ tetris, θα το έβαζα ώς 2η θερμική ζώνη, αλλά είναι μάλλον σωστότερο απλώς ως μ.θ.χ.
nikosarch Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Καλημέρα συνάδελφοι, κάνω και εγώ ΠΕΑ σε μονοκατοικία με ημι-υπόγεια αποθήκη ΜΘΧ, η οποία όμως έχει εμβαδόν περίπου το μισό του υπερκείμενου χώρου. Το υπόλοιπο είναι μπάζωμα. Θα μελετήσω λοιπόν 2 ΜΘΧ: 1) υπόγεια αποθήκη 2) μπάζωμα πάνω από το έδαφος. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Τον τοίχο που εφάπτονται αυτοί οι δύο ΜΘΧ πως τον μελετώ; Ο μισός (από τη μέση και κάτω) είναι σε επαφή με το έδαφος και ο υπόλοιπος σε επαφή με τον ΜΘΧ. Θα πρέπει να βγάλω U για ολόκληρο το στοιχείο, όπως κάνω και με τα υπόλοιπα; Ευχαριστώ!
spapako Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 τον τοίχο ΜΘΧ1 προς ΜΘΧ2 δεν τον ορίζεις καθόλου γιατί θεωρείται αδιαβατικός. Για το τμήμα που είναι προς έδαφος, υπολογίζεις U κανονικά ανάλογα με μόνωση ή όχι, κτλ... Από ερωτοαπαντήσεις ΤΕΕ Πως ορίζονται στο λογισμικό οι επιφάνειες μεταξύ δύο ΜΘΧ (π.χ. δάπεδο ισόγειου ΜΘΧ προς οροφή ενός άλλου υπόγειου ΜΘΧ); Όταν μια αδιαφανής επιφάνεια του μη θερμαινόμενου χώρου είναι σε επαφή με έναν άλλο μη θερμαινόμενο χώρο δεν ορίζεται χωριστά, διότι λαμβάνεσαι ως αδιαβατική. Δηλαδή μεταξύ των δύο μη θερμαινόμενων χώρων θεωρητικά δεν υπάρχει θερμική σύζευξη.Ως αδιαφανείς και διαφανείς επιφάνειες μη θερμαινόμενων χώρων ορίζονται μόνον αυτές που έρχονται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα ή με το έδαφος.Κατά συνέπεια δεν ορίζονται στο λογισμικό. 2
nikosarch Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Άρα στην ουσία "σπάω" τον τοίχο σε 2 κομμάτια, ένα σε επαφή με το έδαφος το οποίο εισάγω στους υπολογισμούς και ένα άλλο το οποίο θεωρείται αδιαβατική επιφάνεια και δεν το εισάγω. Είχα διαβάσει τις ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργη αυτή η μέθοδος. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2014 @ nikosarch Το τοιχείο που εφάπτεται του μπαζωμένου χώρου, είναι (λόγω εκσκαφής και επανεπίχωσης) όλο σε επαφή με μπάζωμα. Συνεπώς, δεν πρέπει να λάβεις τμήμα αυτού σε επαφή με έδαφος.
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2014 Έτσι όμως tetris δεν θα κλείνει το "κουτί" του συνολικού μ.θ.χ.
tetris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2014 (edited) Συνολικός μ.θ.χ. είναι το υπόγειο + μπαζωμένο (η βασική διαφορά τους έγκειται στο ότι τα δάπεδά τους έχουν διαφορετικό U) Άρα ο μεταξύ τους τοίχος είναι αδιαβατικός Συνεπώς, το "κουτί" κλείνει περιμετρικά από τα εξωτερικά περιμετρικά τοιχεία υπογείου και μπαζώματος. Αυτό γίνεται, διότι κατά παραδοχή θεωρούμε το μπάζωμα σαν μ.θ.χ. με Uδαπ=4,5 Edited Απρίλιος 14 , 2014 by tetris
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα