eleni_civil Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2020 Γεια σου Παύλο! Ναι, δυστυχώς δεν υπάρχει περίσσεια δόμησης.. Τί εννοείς με "την υπερύψωση έως το ύψος της δοκου στήριξης στέγης?" Έχει προσδιοριστεί τελικά κάποιο ελάχιστο ύψος δοκού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2020 Δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο ο ΝΟΚ πέραν του σχήματος στις τεχνικές οδηγίες. Γι αυτό με προβλημάτισε για το αν η ΥΔΟΜ σας θα το "περάσει" βλέποντας ύψος δοκού ένα μέτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tettris Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24 , 2020 Πάντως, αν θεωρείται σοφίτα η παραπάνω κατασκευή (διαφωνώντας και με τον @θανος_), θα λέγατε αντίστοιχα ότι σοφίτα είναι και αυτή: ? Αν όχι, ποιά η διαφορά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAPRICE_ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2020 On 26/3/2020 at 7:29 ΜΜ, CAPRICE_ said: Συνάδελφοι καλησπέρα, αυτό περνάει ως σοφίτα ή "κόβεται" λόγω στερομετρίας? Δεν ξεπερνάω το 50% της επιφάνειας του υποκείμενου ορόφου και ούτε ξεπερνάω το Hmax της περιοχής. Ευχαριστώ. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διαβάζοντας όλο το thread ξανά, επανέρχομαι με την ίδια πάλι ερώτηση. Η παραπάνω σοφίτα "περνάει" ή "κόβεται λόγω στερεομετρίας? Διαβάζοντας και το νόμο είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι περνάει ως δίριχτη στέγη.. Στην αρμόδια ΥΔΟΜ που απευθύνθηκα όμως δεν την περνάνε. Αντιμετωπίζουν την παραπάνω στερομετρία ως 2 διαφορετικές-μονόριχτες στέγες, και η οδηγία που μου δίνουν είναι η διάσταση 1.36 που έχω μου λένε ή να μηδενιστεί ή να έχω ανεστραμμένο δοκάρι ως 50cm.. Συμφωνείτε με την άποψη της ΥΔΟΜ? Υπάρχει κάποια τεχνική οδηγία ή εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει τα σχήματα στεγών και σοφιτών. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Και εγώ συμφωνώ με ΥΔΟΜ ότι δεν είναι σοφίτα αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 (edited) 19 λεπτά πριν, Faethon11 said: Και εγώ συμφωνώ με ΥΔΟΜ ότι δεν είναι σοφίτα αυτό... Δηλ τι είναι? Όροφος ? (όχι) Πατάρι? (ίσως) ή μήπως εννοείς ότι αν η άλλη στέγη (όχι αυτή της σοφίτας αλλά της οικίας) σηκωθεί κατά 60-70εκ τότε θα την θεωρούσες σοφίτα καθώς το 1,36 θα έπεφτε στα 65-75 εκ οπότε και θα συμφωνούσε με την σχηματική τομή του ΝΟΚ? υ.γ τέτοιες κατασκευές σαν αυτή του ερωτώντα έπρεπε να επιτρέπονται στις μονώροφες κατοικίες και να απαγορεύονται στις πολυκατοικίες (γιατί σ΄αυτές μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε αυτοτελείς χώρους) Edited Ιούνιος 5 , 2020 by ΚΑΝΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spafent Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 ενώ αυτό είναι σοφίτα δηλαδή και με προέγκριση μάλισταΜιντιλογλι- διαγραμμα καλυψης_υπογ.pdf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Praxi_30337.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
spafent Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 όπως και αυτό επίσης!!!!!!!!!!!!!!!Διάγραμμα Δόμησης-compressed.pdf Praxi_49043-1.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
spafent Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 πλείστα λοιπά παραδείγματα μπορείτε να αναζητήσετε ο καθένας στον Δήμο του ..... https://apps.tee.gr/adeiapublic/faces/main?_afrLoop=601122463230749&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=jadxszsd9_9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spafent Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 πχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα