Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Γραφω εδω διοτι δεν μου επιτρεπετε (τε! λεμε οχι.. ται) να απαντησω εκει.. Η συγκριση με κλιματιστικο ειναι παντελως ασχετη, με τον χειμωνα που εχουμε εφετος εως τωρα.. ειναι τρελος οποιος καιει τζακι η ξυλολεβητα κτλ. Το τζακι ειναι για πραγματικα κρυα και τοτε και μονον τοτε θα δεις τι "ψαρια πιανει".
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2013 Ποιο είναι ακριβώς το θέμα σου?
Περιπατητής Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 (edited) Ποιο είναι ακριβώς το θέμα σου? Γιάννη, μαντεύω ότι αναφέρεται στο γεγονός ότι τα μέλη του φόρουμ που δεν έχουν την ιδιότητα του μηχανικού, μπορούν μόνο να σχολιάσουν θέματα στην παρούσα υποενότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτός ο όρος έχει υιοθετηθεί πρόσφατα αφού μπορεί κανείς να δει σχόλια σε οποιαδήποτε ενότητα πριν απο μερικές ημέρες. Προσωπικά δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση του διαχειριστή (χωρίς να λέω ότι δεν υπήρξε) και η αλήθεια είναι ότι φαντάζομαι ότι πολλοί θα εκπλαγούν από αυτή την αλλαγή. Σχετικά με το ενεργειακό τζάκι: έχω ένα απλό τζάκι (μη ενεργειακό) το οποίο χρησιμοποιώ περισσότερο για την αισθητική αλλά και για να ψήνω (μπορώ να βάλω 3 σούβλες των 80 εκ). Θα ήθελα να το μετατρέψω αλλά δεν έχω καταλάβει αν αυτό μπορεί να γίνει διατηρώντας την "ψηστική" ικανότητα. Έστω και μειωμένη... Προφανώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν θα δουλεύει σαν ενεργειακό, όμως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει??? Edited Ιανουάριος 22 , 2013 by Περιπατητής
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2013 @Στέλιος 1: Παρακαλώ όταν ανοίγετε ένα καινούργιο θέμα να μην αναφέρεστε/συνεχίζετε την κουβέντα από άλλο θέμα που συζητιέται από μηχανικούς στο υπόλοιπο φόρουμ. Είναι δύσχρηστο και δεν μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει. @Περιπατητής: Οι φίλοι του φόρουμ που δεν είναι μηχανικοί μπορούν να γράφουν μόνο στα θέματα ιδιωτών. Αυτό νομίζω ότι ισχύει από καιρό. Για οποιοδήποτε πρόβλημα τέτοιου είδους και που δεν αναφέρεται στους κανόνες συμμετοχής, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του φόρουμ.
Περιπατητής Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Έχω μια απορία σχετική με τα ενεργειακά τζάκια. Μπορεί να ψήσει κανείς σε ένα τέτοιο τζάκι? Το δικό μου δεν είναι ενεργειακό, και έχει διαστάσεις τέτοιες ώστε να πέρνει 3 σούβλες των 80 εκατοστών, ενώ στην άκρη της εστίας έχω και λίγα αναμένα ξύλα για να συμπηρώνω κάρβουνο αν χρειαστεί. Το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Επομένως για μένα είναι κρίσιμη η ερώτηση για τη δυνατότητα ψησίματος. Εννοείται ότι κάθε καλοκαίρι θα θέλει καλό καθάρισμα και ξεκάπνισμα η καμινάδα. Αλλιώς θα ανατιναχτεί το σύμπαν... Σε κανα δυο εκθέσεις που έτυχε να κανω την ερώτηηση αυτή, οι πωλητές στραβοκατάπιαν. Φαντάζομαι ότι ένα ενεργειακό τζάκι θα έχει μικρότερη εστία από τη δική μου, όμως θα μπορούσα να χωρέσω έστω μια σχάρα????
Στελιος1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2013 Καλημερα. Πραγματικα δεν ηξερα Γιαννη, παλια εγραφα οπου να ναι χωρις προβλημα, αφου ειναι ετσι σεβαστο και συγνωμη. Περιπατητης 3 βασικες κατηγοριες ειναι τα ενεργειακα, 1) με συρομενη πορτα επανω, αυτα ειναι πραγματικα τζακια, δεν αλλαζει κατι στην χρηση τους δηλαδη απο τα ανοιχτα. Εφ οσον ειναι σωστο ενα τετοιο τζακι δουλευει το ιδιο με ανοιχτη η κλειστη την πορτα και αλλαζει μονο ως προς την θερμικη αποδοση, καταναλωση κτλ. Εχεις δηλαδη ενα κανονικο τζακι και μαλιστα πιο ευκολο στην χρηση απο το ανοιχτο χωρις να χανεις κατι ως προς την θαλπωρη και την εικονα η την αισθηση της φωτιας. 2) Μονο ανοιγομενης πορτας, εδω δεν μιλαμε ακριβως για τζακι, καθως πρεπει να καιει παντα με κλειστη την πορτα. Ακομη και να τραβαει με ανοιχτη ειναι αβολη. Ειναι η φθηνη κατηγορια. 3) κασετες, ακομη πιο δεσμευτικες αυτες οι εστιες. Ειναι μικρες σε μεγεθος και ισχυ και δεν υπαρχει περιπτωση να το καις με ανοιχτη. Αυτος ο διαχωρισμος ειναι σχεδον αυθαιρετος απο μενα και αφορα την χρηση ενος τζακιου.. Αφου ηδη ξεκαθαρισες οτι κακως ψηνουμε αλλα.. ψηνουμε. τοτε ενα τζακι σωστο με συρρομενη επανω πορτα, ειναι περισσοτερο βολικο απο το ανοιχτο που εχεις τωρα. Ισως λογω μεγεθους (υπαρχουν και τεραστια ενεργειακα αλλα δεν στ συνιστω αν δεν εχεις σκοπο να το καις στο φουλ) αλλαξει λιγο η μεθοδος σου στο ψησιμο, κατα τα αλλα ξανα λεω πως ειναι πιο ευχρηστο.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2013 Υπάρχει δυνατότητα ψησίματος με σχάρα και με σούβλα με μοτεράκι, τουλάχιστον σε αυτό που έχω. Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα, καθότι νέος στο σπορ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα